Plattelands festival

Bekijk de website

Nijnsel

4 juli 2015

Toegevoegd door

Beschrijving Plattelands festival Nijnsel

Op 4 en 5 juli 2015 is het weer zover. Dan houdt de Klassieke Landbouw Werktuigen Vereniging voor de 29ste keer haar jaarlijkse evenement, het Plattelands Festival. Oftewel Het gezelligste weekendje van Brabant.

In 2013 hebben ze voor de verandering de indeling van de terreinen helemaal omgegooid. Alle gezellige thema’s die u van hen gewend bent, zijn wederom vertegenwoordigd, maar ze hebben sinds vorig jaar allemaal themahoeken gecreëerd. Zo komt u via een entree van diverse oude en zelfbouw woonwagens het terrein op, waar een plein voor de feesttent is gemaakt met aan de ene zijde schuurtjes, waar men diverse oude ambachten kan bekijken en onder begeleiding kan beoefenen.

Aan de andere zijde is de trekkertrekbaan, waar de oude tractoren laten zien dat ze ondanks hun leeftijd toch nog behoorlijk wat in hun mars hebben. Ook zal de dorsclub De Stofvreters dorsdemonstraties geven op het dorsterrein. Aangrenzend aan het dorsterrein ligt het trekkerbehendigheidsterrein. Daar zullen de trekkerchauffeurs laten zien hoe handig ze met hun voertuigen zijn.

Naast de ruim 750 tractoren zijn er ook nog oldtimer vrachtauto’s te bewonderen waaronder enkele zeer speciale. Voor de kinderen is er een speeltuin met o.a. een draaimolen en een springkussen. Op de grote markt kunt u van alles vinden zoals onderdelen, gereedschappen, miniaturen en antieke spullen. Voor de inwendige mens is er ook van alles te verkrijgen tijdens het genot van de live muziek.

Kortom alle ingrediënten voor het gezelligste weekendje van Brabant zullen weer aanwezig zijn op 4 en 5 juli aan de Vresselseweg te Nijnsel, en parkeren en de entree zijn ook nog eens GRATIS. Wil je meer weten? zie www.KLW-vereniging.nl. Tot ziens op het Plattelands Festival op 4 en 5 juli.

« Terug naar de agenda