weide feest eckelrade

Bekijk de website

keerestraat 7, eckelrade

2 augustus 2015

Toegevoegd door

Beschrijving weide feest eckelrade eckelrade

Traditioneel het eerste weekend van augustus organiseert CV de Brakkelerre haar jaarlijkse Weidefeest met het alom bekende Trekkertoer-gebeuren. Dit jaar is dat op zondag 2 augustus a.s.

Aangezien het de 40ste keer is wat betreft het Weidefeest en de 25ste keer de Trekkertoer zal het een speciale editie worden.

Plaats van handeling dit jaar is niet zoals gebruikelijk op het Rosplein, maar op de weilanden van de Familie van Hoven- Beusmans gelegen aan de Keerestraat 7 te Eckelrade. (tussen Eckelrade en Cadier&Keer)

Vanaf 10.00 uur is er van alles te doen voor zowel jong als oud. Toegang bedraagt € 2,50 per persoon incl. consumptie. (kinderen tot 12 jaar gratis)

Gestart wordt er o.a. om 11.00 uur met alweer voor de 25ste maal het internationale Historische Trekkertoer Mergelland. Een honderd-tal veelal (zeer) oude tractoren vertrekken dan in colonne voor een toerrit door het Heuvelland / Mergelland. Merken als Porsch, Deutz, Lanz, Mc Cormick, John Deere, Ford etc zullen aan deze tocht deelnemen hetzij met of zonder (huif)kar. Steeds meer jongeren maar ook de wat ouderen vinden het een uitdaging om aan deze toerrit te verschijnen gezien het aantal deelnemers van de voorgaande jaren ( 170 tractoren!!!!) Inschrijven kan via de website www.brakkelerre.nl of op de zondag zelf tussen 10.00-11.00 uur. Kosten voor deelname aan de trekkertoerrit bedraagt € 10,-.

De gehele dag is er volop vertier op het feestterrein met natuurlijk een uitgebreid drank- en eetbuffet.

Zo zijn diverse tentoonstellingen van o.a. oude tractoren, leger jeeps, vrachtauto’s, oldtimer auto’s etc. Natuurlijk is er de start en binnenkomst van de Trekkertoer. Verder zijn er diverse boerenspellen en voor de jeugd is er een springkussen aanwezig.

De gehele dag wordt de muziek verzorgd door Frank en Monique Bessems van Disco TravelSound.

Verder zijn er nog optredens van De Tirol Sound Nu het nieuwe tijdperk “Tirol-Sound” aangebroken is kunnen deze 3 muziekvrienden U dankzij hun jarenlange muzikale ervaring en professionele voorbereiding een uitstekend volkstümlich product aanbieden. Omdat ze alle woonachtig zijn in het grensgebied spreekt de liefde voor het Volkstümliche genre voor zich. Hun repertoire bestaat dan ook voornamelijk uit covers van Die Zillertaler Schürzenjäger, Klostertaler, Marc Pircher, Trio Alpin e.v.a. evenals een ruime selectie eigen werken speciaal gearrangeerd door gerenommeerde muziekvrienden uit het Alpenland. Waan u in de Oostenrijkse Alpen tijdens het passionele spel van Marvin op zijn Steirische Harmonika. Wij maken van uw feest een waar Tirolerfeest ! en wij garanderen u “EIN TAG MIT VOLKSMUSIK” waar nog lang over gesproken zal worden. Tirol Sound bestaat uit: Marvin Klinkenberg: Steirische Harmonika / Toetsen / Vocal, Renée van Opijnen: Basgitaar / Viool / Vocal en Egid Ackermans: Gitaar / Vocal.

Ook is er een optreden van de alom bekende duo Jos Hanssen en Pierre Lemmens oftewel DE KNÖPPELE, gekleed in een blauwe stofjas en met een zwarte alpinopet op het hoofd en een overdreven bril op de neus, zijn een bekende verschijning op de Limburgse tv. Het duo presenteert al sinds 2004 op kolderieke wijze hun eigen programma bij TV Limburg. De eerste jaren was dat het weerbericht, maar tegenwoordig maken ze onder de naam DE KNÖPPELE items over alledaagse dingen. Dat blokje van enkele minuten is één van de best bekeken programma’s van de regionale televisiezender. Na het afscheid van de Patronaatsknöppele in 2008 zijn Jos en Pierre de bühne op gegaan als De Waerknöppele. Overigens worden enkele liedjes van de Patronaatsknöppele ook nu nog bij hun optredens gezongen. Hun optredens zijn afwisselend met zang en kolder.

Het belooft weer een leuke en gezellige dag te worden. U bent bij deze dan ook van harte uitgenodigd door CV de Brakkelerre uit Eckelrade op hun Jubileum Weidefeest cq Trekkertoer evenement vanaf 10.00 uur tot……….!!(vul zelf maar in)

Feestlocatie: weilanden Familie van Hoven-Beusmans gelegen aan de Keerestraat 7 te Eckelrade
« Terug naar de agenda