Illustratie van: cat 330d

Van bakel websites verdwenen?

kwas wat aant klikken maar waar zijn de sites van van bakel gebleven?

Deel dit topic

Reacties

Coen
van bakel / vrebamelkvee bestaat toch niet meer, was toch overgenomen door bontrup uit bunde ?


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/09/2011 15:15 door Coen.
anonymous_370
Roermond – Van Bakel Onroerend goed in Vredepeel blijft in gebreke bij de levering van melkquotum ter waarde van €?530.000 euro aan een melkveehouder uit Coevorden.

Ook een dwangsom van €?750.000 euro heeft het verbeurd laten gaan zonder te leveren.

Dit was de aanleiding voor een bodemprocedure bij de rechtbank in Roermond. De rechter deed vrijdagochtend nog geen uitspraak in de zaak, maar gaf Van Bakel en de Coevordense koper van het quotum nog enige tijd om er samen uit te komen. Advocaat Marc van den Boomen, die de veehouder uit Coevorden vertegenwoordigt, vreest dat Van Bakel aanstuurt op een faillissement.

Zijn cliënt heeft het quotum al in 2007 gekocht. Van Bakel is in kort geding op 28 juni veroordeeld om het destijds gekochte quotum alsnog te leveren op straffe van een dwangsom. Die dwangsom is inmiddels ook verbeurd verklaard, zonder dat er is geleverd. Reden waarom Van den Boomen een bodemprocedure heeft aangespannen.

Pieter Scholtes, advocaat voor Van Bakel Onroerend goed, wil geen uitspraak doen over de vraag of Van ?Bakel Onroerend goed het quotum alsnog zal gaan leveren en ook de dwangsom zal betalen. Hij spreekt van een zaak ”met een aantal complexe elementen,” een zaak bovendien waarin de mening van de koper ”haaks staat op die van Van Bakel”. Hij waarschuwt de Coevordense veehouder om niet te principieel te zijn. ”Als je op je principes gaat staan, is dat heel erg kostbaar.” Scholtes voorziet een lange juridische strijd, waarbij er niet voor eind 2012 een einduitspraak zal zijn.

Van den Boomen vertegenwoordigt nog twee andere partijen die ook vorderingen hebben lopen op Van Bakel Onroerend goed. De ene betreft ook een quotumaankoop waarbij niet is geleverd, de andere betreft een investering die is gedaan in de Verenigde Staten. Van den Boomen is inmiddels een onderzoek gestart om Van Bakel en partners aan te pakken via de route van de bestuursaansprakelijkheid. Dat is misschien de enige manier om nog geld weg te halen bij Van Bakel, vreest hij
puddingbroodje
Deze doet het nog wel!! [www.usaequipment.nl]

onderstaand stuk vond ik in topagrar

Vreba Melkvee
Groß , gößer u nd noch größer.......!!
aus agd.nl:
Vredepeel – Franz Bontrup gaat toetreden tot de directie van Vreba Melkvee, het grootste melkveebedrijf van Nederland.

Ook zijn zoon gaat deel uitmaken van de directie van het melkveebedrijf van de familie Van Bakel in Vredepeel.

Van Bakel Exploitatiemij, tot voor kort enig aandeelhouder van Vreba Melkvee, is uit de onderneming gestapt. Dit blijkt uit documenten van de Kamer van de Koophandel.

Onlangs werd duidelijk dat Bontrup plannen had om te investeren in Vreba Melkvee en de onderhandelingen hierover in vergevorderd stadium verkeerden. Dat gaat door, de deal is rond.

Miljonair Bontrup is boerenzoon, maar groot geworden in de grind- en steenproductie en graniet-import. Hij heeft al een groot melkveebedrijf in de Oekraïne en wil de kennis die hij opdoet op het megabedrijf in Vredepeel gebruiken in de Oekraïne. Vreba Melkvee heeft nu 1.250 koeien, 1.250 stuks jongvee en er wordt gewerkt aan uitbreiding met nog eens 1.250 koeien, aldus Bontrup.
Volgens Bontrup krijgt hij geen meerderheidsbelang in het bedrijf in Vredepeel. Hoeveel met de investering is gemoeid wil hij niet zeggen, maar waarschijnlijk participeert hij voor minstens 4 miljoen euro in de onderneming.

Vreba Melkvee heeft nu een aandelenkapitaal van 8,4 miljoen euro. Voorheen was dat de helft. Het bedrijf houdt rekening met groei. In de toekomst kan het voor maximaal 20 miljoen euro aan aandelen uitgeven aan de aandeelhouders.

Behalve Bontrup en zijn zoon, maken de broers René en Alex van Bakel deel uit van de directie van Vreba Melkvee.

Van Bakel Exploitatiemij is niet meer gelieerd aan het melkveebedrijf. Onder Van Bakel Exploitatiemij vallen diverse bv’s van de familie Van Bakel. Tot voor kort onder andere Vreba Melkvee, maar ook Vreba Equipment. De laatste firma is weer voor de helft eigenaar van het Amerikaanse loonbedrijf Great Lakes Ag. Dit is een van de Amerikaanse ondernemingen van de familie die in financiële problemen terecht is gekomen. Het loonbedrijf moest eerder dit jaar op last van de rechter alle machines inleveren nadat deze de grootste schuldeiser, PNCEF, in het gelijk had gesteld. PNCEF had een claim ingediend van ruim 4,3 miljoen dollar. In totaal werd het loonbedrijf geconfronteerd met bijna 6,8 miljoen dollar aan claims.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/09/2011 17:27 door puddingbroodje.
casev
tjascheelt toch al gauw weer `n paar tientjesaan hosting kosten

Zeletten blijkbaar op de kleintjes,daar in Vredepeel.
anonymous_15
Iedereen heeft z'n fans, ook van Bakel, maar ik zie ze nog steeds als een gilde waar je ver van moest blijven. De laatste paar jaar blijkt dat ook steeds meer. Ik hou niet van hun manier van zakendoen.
Karsjen Tamminga
Is geen zakendoen JAN gewoon de boelbedonderen
Red bull
Er is anderzijds ook een groep boeren in de MidWest in Amerika die wél tevreden zijn over van Bakel en die nog steeds aan het melken zijn (en de melkprijs daar is top op dit moment). De groep boeren die hun bedrijf geleased hadden van VrebaHoff-gerelateerde ondernemingen zijn minder tevreden.
anonymous_540
Geen betrouwbare club daar, ze laten relaties voor een euro vallen en verzinnen iedere keer wat om de tent overeind te houden.
Weet iemand waarom in begin van het jaar alle grond en gebouwen van Vrebamelkvee BV naar de vrouw van R.v.B.overgezet zijn met een betalingsregeling in de toekomst?????
Waarom worden er geen gegevens bij kvk aangeleverd? Iedereen is dat verplicht anders ben je persoonlijk verantwoordelijk voor je BV.
anonymous_42
Precies, vooral dat soort gasten met je vermogen laten spelen, ingewikkelde contracten, ze lenen je alvast een nieuw bedrijf in de V.S., en ondertussen zullen zij in NL wel even je ouwe bedrijf verkopen enzo terwijl je machteloos aan de andere kant van de oceaan staat met gebrekkige kennis van de wetten aldaar, maar die snelle jongens regelen alles wel even hoor maak je maar geen zorgen je hoeft alleen maar te tekenen..
hypotheekboer
geen onwaarheden verkondigen, dun Brabander. Gewoon even in het Kadaster kijken en dan zie je dat alle onroerend goed aan de Vredeweg nog gewoon op naam van Vrebamelkvee BV staat met een paar stevige hypotheekinschrijvingen van Rabo en Bontrup. Zolang de hypotheekhouders geen toestemming geven blijft de grond gewoon liggen waar die ligt en verandert er niks van eigenaar.

Wat je zegt over de KvK klopt, maar van een kale kip kun je niet plukken. Ik schat in dat de hypotheekhouders er geen enkel belang bij hebben het hele zaakje te laten ploffen. Neem maar aan dat hier grotere belangen spelen als een paar spiegeltjes en kraaltjes. Bontrup mag hopen dat hij zijn zaakjes goed dichtgetimmerd heeft, anders heeft hij er misschien ook nog wel een flink probleem bij.

Zoals de beide Vreba-Hoff bedrijven in de VS zijn overgegaan naar de hypotheekhouder(=Rabo), zo kijk ik ook tegen Vredepeel aan. Het op een faillissement/executie aan laten komen, zal meer kosten dan alles laten zoals het is. De bedrijven in de VS worden over enige tijd vanzelf verkocht als de prijzen aantrekken en zich een koper aandient.
Gewoon heel ver vanaf blijven en geen zaken mee doen, ook al staat een betaling van hun al op je rekening.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's van bakel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
76
TREFWOORDEN