Perspulp een geweldig produkt!!

de nieuwe prijzen voor perspulp zijn weer bekend. echt een koopje dit keer.
[www.perspulp.nl]

de voordelen in het kort:
zeer melkdrijvend
smakelijk
goede bewaar eigenschappen
constante kwaliteit

kortom een produkt wat je MOET voeren!

toeval wil dat ik nog 250 ton te koop heb voor een zeer aantrekkelijke prijs. leverbaar in nieuwe campange.
reacties graag even prive!
let op: op is op!!

Deel dit topic

Reacties

anonymous_380
veels te duur !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dit is geen reclame site!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
brabo
dickjr heeft zeker met de sleufsiloaktie mee gedaan.
anonymous_219
Het prikbord begint steeds meer een reclamesite te worden eerst iemand die lavameel verkoopt nu iemand met perspulp straks weer snijmais........
Co doe hier iets aan.
Jannus
So what ?? Co geeft hier zelf ook wel eens een stukje verkapte reclame weg en in eerdere topics is al eens gesteld dat het prikbord hier de stamtafel van Co is dus wat let je ...
anonymous_373
Wat een geluk, TOEVALLIG.
frank b
Kunnen we hier niet instellen, dat wanneer men op deze manier reclame maakt men onder de prikkers 1 vracht/ andere eenheid moet verloten?Of de waarde ervan moet storten in een fonds, zodat Co er een jaarlijks prikkersfeest van kan organiseren?
anonymous_487
geen perspulp kopen en zelf suikerbieten zaaien en voeren aan de koeien!!! ik doe dat al 3 jaar naar volle tevredenheid
Wimsumar
Beste Teppe: Dit wordteen leuk zijstraatje!
Warom zaait u geen voederbieten? Deze geven namelijk een aanzienlijk hoger opbrengst dan suikerbieten.
anonymous_487
gewoon laten uitrijden een week voor je snijmais der afgaat, laten kuisen en als mais gehakseld word snijden met holares bak al rijdend over mais. bieten zitten tussen de mais en bewaartals vanzelf!! perspulp heb je in de zomer veel afval aan!!waarom ik geen voederbieten zaai? suikerbieten hebben meer ds en ik moet er maar de helft van voederen tov voederbieten.en ik heb extra suiker!! mijn vriend (collega landbouwer) krijgt van zijn suikerbieten 27 euro de ton en perspulp kost rond de 50 euro de ton!!! heb ik maar 1woord voor bandieten!!!
anonymous_6
haha suikerbieten telen om op te voeren is wel een heel erg dure aangelegenheid.
euroknaller
Ik ben ook nieuwsgierig geworden Teppe.

Kun je ons iets meer vertellen over de teelt en de verwerking van de suikerbieten (snijden waarschijnlijk?) hoeveel voer je er van per koe/dag? Opslag in sleufsilo of boven op de snijmais?

Alvast bedankt!
anonymous_487
opbrengst mais 50ton vers produkt per haheb 26ha staan =1300ton// bieten 80 ton ha heb 2,5 ha staan=200ton bietenis ongeveer per 25kg mais 4kg suikerbieten// euroknaller niet bovenop mais leggen!!! eerst 30cm mais leggen in sleufsilo en dan kan je gesneden s bieten beginnen rijden liefst zoveel mogelijk tussen muren.ik voer nu het 4de jaar zo
Wimsumar
Beste Teppe: De snijmais, met 50 ton opbrengst, spreekt nog niet tot de verbeelding maar menig akkerbouwer en zelfs het Instituut voor Rationele Suikerproduktie heeft denk ik wel interesse hoe u, ''een veeboer'', 80 ton/ha suikerbieten ( à 26% d.s.) van het land haalt.
Is het bij een (lage) mengverhouding van 25 kg mais + 4 kg biet(resulterende in een aanbod per koe per dag van +/_ 1 kg d.s. uit biet???) niet 'gewoon' veel te veel werk bieten te willen voeren?
anonymous_487
aan perspulp inkuilen heb jij geen werk dan?
Wimsumar
Beste Teppe: Nee, daar heb ik geen werk van: ik koop/ voer geen perspulp.

Als u in plaats van suikerbieten ook snijmais teelt, verandert de totale hoeveelheid eigen geteelde (ruw)voer niet maar het werk van de bietenteelt komt wel te vervallen.
anonymous_487
dat kan ik niet volgen
Wimsumar
Beste Teppe: U verbouwt 25 ha snijmais en 2,5 ha suikerbieten. Als u de s.bietenteltniet doet en 27,5 ha mais heeft dit geen 'schokkende' gevolgen voor uw voeropbrengst ( eigen teelt) terwijl met alleen mais een (aanzienlijker) eenvoudiger, gemakkelijker arbeidsplanning ontstaat met name tijdens de oogst.

N.B.: U noemde elders in de discusie een bietenuitbetalingsprijs bij levering aan fabriek van € 27,-/ton. Dit moet zijn € 42,-. excl. B.T.W.

Jaarverslag COVAS: Blz 32): [www.bieten.nl]
anonymous_15
Teppe doet gewoon wat (bijna) alle boeren doen, hun eigen manier van werken rechtvaardigen met een nogal vaag financieel verhaaltje. Ik ben het volledig met jouw eens wimsumar, veel werk en weinig voordeel. Gewoon gras, mais en brok (en vrije tijd voor de boer ).
Wimsumar
Beste Jan is Hobbyboer: De achtergrond voor Teppe zal wel zijn dat zijn bietenteelt het sturingsinstrument is voor zijn kennis, de akkerbouwer. "De kennis" kan volledig aansturen op de levering van A-quotum suikerbieten met een minimum oppervlakte bietenteelt. Teppe kan eventueel 'geruisloos' aanvullen, of , surplus C-quotumbieten t.w.v. +/_ € 27,-/ton in de mais verwerken.
anonymous_15
Met kennissen moet je bier drinken, daar moet je niet mee handelen. Op de lange termijn werkt dat meestal beter.
anonymous_487
beste jan wat is uw voederkost per 100L/melk dan?
anonymous_15
Ik heb geen idee, maar ben ook niet representatief voor een serieuze boer. Ik voer op het moment ongeveer 7ct per kg krachtvoer dacht ik, en verder krijgen ze alleen gras uit de weide sinds een maand, wat daar de kostprijs van is weet ik echt niet, groeit als kool in ieder geval.
anonymous_487
het saldo ook
anonymous_223
beste Wim en Euroknaller

ik vrees dat u beide toch maar beter een paar vrachtjes perspulp kunt kopen, Teppe is waarschijnlijk nog aan het schoffelen in zijn suikerbieten. trouwens nu nog zaaien is rijkelijk aan de late kant lijkt mij zo?
anonymous_487
schoffelen???? spuiten doe ik zelf en staat mooi proper
anonymous_487
kostprijs van de bieten 25euro de ton= 4kg per koe per dag=0.1euro//perspulp 50euro de ton= 8kg per koe perdag=0.4 op 100koeienscheeld dit per dag toch al gauw 30euro en per jaar 10950euro!!!!
jg
Reken je in kilo's droge stof per koe ??
anonymous_487
vers produkt
jg
4 kilo bieten is toch veel minder droge stof dan 8 kg perspulp, dus ......
anonymous_487
dus wat?
boer met de pet
nou 2.10 euro een koopje ,ik betaal in de voorkoop afgelopen mei1.54 euro en dat vind ik al duur ,vorig jaar 0,98cent dat lijkt er meer op,jammer !!!!!!
frank b
Bij een goede reclame is het de bedoeling dat je de mensen gelooft als ze vertellen dat het een koopje is
zandboerlimburg
nou had de voeradviseur vandaag aan de lijn en die vertelde me dat ze nog lang niet alle perspulp kwijt zijn en dat er op moment niks verkocht word voor die prijs omdat er meer dan genoeg mais is dus zal de prijs wel zakken
George
Er is genoeg mais maar die is grote kans net zo duur.
brabo
gewoon nog even wachten, wordt vanzelf goedkoper
jg
Er is al veel vraag naar mais op stam.
Albert
Das mooi, want die is er veel meer dan ingekuilde snijmais
anonymous_360
Is er ook nog genoeg!
Jannus
Met zoon aantrekkelijke prijs zou ik het duynie aan bieden,ben je het zo kwijt !!
anonymous_6
Veelste duur gaat wel stukken goedkoper worden gezien de grote stroom pulp en aardappelvezels die we kunnen verwachten met al die topopbrengsten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's perspulp geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
40
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
141
TREFWOORDEN