Starline melkrobot SAC

Wat zijn de gebruikerservaringen van deze melkrobot. Wat mag deze kosten, 2e hands, twee jaar oud. Heb hem zien werken, en het liep als een tierelier.

Gr Jos

Deel dit topic

Reacties

boerbiet
Ik wil de SAC helemaal niet afkraken, maar wat ik er wel over wil zeggen is dat de Sac boeren nooit onvolledige koeien hebben, er echt nooit iets aan de hand is en alles goed loopt. Wat ik wel zelf gezien heb is dat bij een grotere sac boer er bij de laatste robot van een hele reeks een ruimte was ingericht waar de onvolledige koeien in kwamen die dan handmatig aangesloten werden.
Ik vond het op dat moment niet zo netjes van mezelf om met een boel boeren om me heen de discussie aan te gaan over die onvolledige koeien. Wat ik wel weet is dat sommige dingen anders zijn als je met een robot gaat melken. Wat ik ook weet is dat als ik bij een sac of wat voor merk ook, zou gaan bekijken ik dingen zou zien die jij niet ziet.

Daarom zou ik zeggen, kijk niet alleen naar de kosten, want de hogere uitgaven van iets wat misschien beter is ben je vlug vergeten bij de ergernissen van dat ding wat je 24 uur per dag een dienst moet bewijzen.

Ik kwam op een open dag een tijdje geleden een oud school klasgenoot tegen, hardstikke leuk natuurlijk na 20 jaar zien hoe alles over en weer gelopen was. Hij had 5 jaar geleden een sac gehad, na 1.5 jaar eruit gegooid, de hele dag koeien er in doen die onvolledig waren. Daarna een rooie erin (ik heb die andere kleur blauw maar dat terzijde) en het liep als een tierelier, het verschil was fenomenaal zei hij. En hij had geen enkel doel om mij iets slechts of goeds over het melken met een sac te vertellen, want dat zit niet in zijn aard. Hij zei alleen dat alles nu heel anders was en dat in de positieve zin.
josl
ik hoor sterk wisselende verhalen over sac, maar dat ligt ook wel aan het model ( galaxy, futureline, starline) van starline heb ik eigenlijk nog nooit iets gehoord. Waarom doet die boer hem weg?
Als hij jou goed lijkt, lijkt me 100.000 een mooi bedrag voor een zo jonge 2 box.
anonymous_373
De boer doet hem weg omdat hij stopt met melken (lichamelijke klachten). Het is een 1 box. Hij heeft er ruim 60 koeien op lopen. Enkele keren per jaar een storing. Onderhouds abbonement is 325 euro per twee maanden. De box is 2e hands, de rest is nieuw, ook de robot arm.
puddingbroodje
heeft er al iemand een idee welke wereld primaur ze gaan laten zien(buitenmeker met robotarm of zo??)

[www.sac.eu]
anonymous_386
Waarschijnlijk een nieuwe robot versie. Zelfde als insentec zoals gezien in hannover.
puddingbroodje
Ik ben ook erg benieuwd naar de gebruikerserevaringen van de nieuwe sac robots, ik hoor altijd heel veel positieve verhalen over delaval en lely maar weinig over sac hoe komt dat. Er wordt gezegd dat ze een goede robot hebben die veel koeien kan melken maar waar blijven de enthousiaste verhalen. Het hele systeem van sac staat me wel aan en het zou best op mijn bedrijf inpasbaar zijn maar mijn vraag is werkt het dan uiteindelijk net zo goed als een een rooie of een blauwe!
zeppmann
Neem 'n nieuwe rooie,kost 'n paar centen maar dan heb je ook wat.
wolfje
Precies, een hoop ellende!

.............en arrogantie.
puddingbroodje
tja is er dan niemand positief ? want ja dan kunnen ze wel inpakken daar bij sac
andre2
Wij melken nu 4 jaar met een sac Future Line.Met alle tevredenheid.Is er geen betere? Wat ik recent gezien heb bij een delaval is dat deze iets meer mogelijkheden heeft met aansluiten( het zoeken) maar de sac doet zijn werk ook zonder problemen.
Wij hebben ook geen Fendt of mercedes, wat ook de betere zijn in hun segment.Wij hebben toen gekozen voor SAC om de prijs, en de plek waar de robot moest komen(op de voergang)Delavan en Lely konden ze daar niet plaatsen omdat er te weinig ruimte was.

verder, o ja, ik sluit bewust enkele koeien met de hand 2 maal per dag aan ,omdat ik deze koeien nog niet wil missen en het maar 15 minuten kost.

mer vriendelijke groetAndre
boerbiet
andre2 Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wij melken nu 4 jaar met een sac Future Line.Met
> alle tevredenheid.Is er geen betere? Wat ik
> recent gezien heb bij een delaval is dat deze iets
> meer mogelijkheden heeft met aansluiten

Als ik het goed heb sluit een sac aan zoals delaval met direct aansluiten, dus dan zoekt hij de speen en sluit direct aan. Bij delaval blijft hij de speenpunt zoeken bij gewoon aansluiten. Hier kan het verschil in onvolledige aansluitingen deels aan liggen.

Als het anders is zal iemand me wel verbeteren.
puddingbroodje
Andre en kalfje,
bedankt voor jullie reactie!!

dus jullie zouden zo weer een sac nemen?
Andre heb jij een dubbele box op je voergang staan, en hoe bevalt dat?want dat zou bij mij eventueel ook een goede plek zijn.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 12/02/2011 13:08 door puddingbroodje.
anonymous_770
Bij ons staat de dubbele robot aan het eind van de voergang in een 2+2 stal,kun je ook altijd nog 2 groepen maken Daar weer achter is een wachtruimte waar ze langs 4 kanten in kunnen.
andre2
puddingbroodje,

Devoergang bij ons is 5 meter breed en aan beide zijden 3 meter roosters,we hebben een 2+1 rijigeU stal.We hebben er een tweebox systeem staan waar in de looppad achter de robot de ruimte is om een wachtruimte te maken met hekken.Verder is er een volledig vrij koe verkeer. We hebben ~3 melkingen per dag met 29.5 kg melk per dag.Het loopt dus gemakkelijk en goed.

Het voordeel van een compact systeem, robot ruimte van 3.75 * 5.00 meter met de machine kamer en kantoor er boven, is dat minder ruimte is in de robot ruimte voor b.v. er een hogedruk spuitje er neer zette of voor de melkcontrole. Als we weer zouden bouwen zou ik daar iets meer ruimte maken.

Andre.
frank b
Hoezo te weinig ruimte? Kameraad van me heeft een rode op de voergang staan. Met dat in gedachten vind ik de benodigde ruimte niet veel. Staat overigens dwars op de voergang, aan het eind.
anonymous_770
Veehouders met een SAC robot hoeven niet zonodig mee te doen aan het spelletje of de rode of de blauwe robot de beste is. Die gaan voor goed en makkelijk werken tegen lagere jaarkosten. Melken al 3 jaar met een SAC futureline 2.9 melkingen per koe/100 koeien/10.000 kg per jaar/ 3-4onvolledige melkingen per dag ,later zelf wel goed , 1 handkoe (nauwe spenen-afgemolken vaars) /tot nu toe 1 koe opgeruimd voor robot/ maand januari 1 keer alarm Oftewel gaat prima.
jvt
ik ben altijd zeer negatief geweest over sac/galaxy, zoals vaste prikkers wel weten. Klant van mij heeft van een kennis van mij een 2e hands galaxy gekocht ( tegen mijn advies in). De Bruin in Achtmaal heeft hem helemaal geupdated en nagezien, voor zo'n 85.000 euro is hij nu aan het melken. Circa 85-90 koeien op het 2box systeem. Loopt als een trein, draait super....
Klant is 52, gaf destijds aan dat hij geen 2 lely's wilde kopen, want hij wil niet meer koeien gaan melken. Nu met SAC robot mooi vol ( 2box SAC is capaciteit kleiner dan bijv Delaval of Lely).
Hij wil met zijn 60 stoppen, geen opvolgers. Als dan de SAC 0 restwaarde heeft, heeft hij nu toch een jaar of 8 tegen relatief lage kosten fijn gemolken.
Moet mijn mening dus herzien, de SAC is niet meer het Galaxydrama van vroeger...
boerbiet
Het is ook goed dat ook andere merken goed draaien anders krijgen die andere blauwe en de rooie toch een beetje monopoly.
anonymous_799
Hallo Prikkers,

Ik melk alweer bijna 10 jaar met de Galaxy melkrobot en dat bevalt me nog steeds prima.
Het is het enige systeem dat tenminste met een industriele arm werkt en dus gemaakt is voor continue gebruik!
Ik melk met 3 boxen (een spiegel en een 1 box systeem) en heb er in de top ruim 180 koeien op gemolken.
Ik denk zelfs dat er qua storingen en onderhoud geen beter systeem te vinden is. Ik wil een keer een niewe stal gaan bouwen en overweeg er dan weer over om toch weer de nieuwe galaxy/sac robots te kopen. Ik vind t nog steeds een geweldig mooi systeem dat goed kan concureren met de rooie en de blauwe en voordeliger is!

gr. koeiengek
boerbiet
koeiengek Schreef:
-------------------------------------------------------
. Ik wil een keer
> een niewe stal gaan bouwen en overweeg er dan weer
> over om toch weer de nieuwe galaxy/sac robots te
> kopen. Ik vind t nog steeds een geweldig mooi
> systeem dat goed kan concureren met de rooie en de
> blauwe en voordeliger is!
>
> gr. koeiengek


Ik geloof je best dat hij niet duurder is in onderhoud, maar kun je ook aangeven wat hij bij jullie een simpel contract kost op jaarbasis en wat je er dan voor hebt?
jvt
ik denk ook dat veel afhankelijk is van dealer. Hier in ZO Brabant is service SAC lange tijd belabberd geweest, rond Breda ( de Bruin Achtmaal) is e.e.a. beter in orde. Afstand vanaf hier tot De Bruin is toch meer dan 100 km, heb je acute storing ben je toch al gauw 1,5 uur verder voordat er een monteur is, en dan hoop je dat die hem kan maken. De kennis van mij die hem er dus uitgegooid heeft heeft een keer op zondag van 6.30 tot 17.30 alle koeien handmatig mogen aansluiten, leuke zondag was dat
anonymous_373
Je kunt ze in ieder geval melken, en das ook belangrijk. Verder valt mij op dat degene met gebruikers ervaring positief zijn over de vlotte werking van de machine, de weinige storingen en lage kosten. De boer waar ik het in mijn topic over heb zat kwalitatief gezien ook goed. Celgetal tussen 150 en 200, kiemgetal tussen de 5 en 10.
anonymous_799
Klopt, De bruijn in achtmaal is een goed bedrijf, maar zit idd wel een eindje weg vanhet oosten in brabant, maar omdat je ze niet vaak nodig hebt is dat niet zo n probleem en je kan idd altijd handmatig doormelken als er een storing is, wat je bij een rooie niet kan, dat is natuurlijk welniet de bedoeling maar is wel een mooie tijdelijke oplossing. Ik weet niet wat een onderhoudscontract kost, want ik doe t onderhoud zelf want dat is niet zo veel, dus kan dat wel zelf doen.

Gr.
melk-t
Zo'n apparaat moet toch 2x per jaar doorgemeten worden (KOM-eisen)?
Kun je dat ook zelf?
Is telefonische helpdesk gratis? en wat kosten de onderdelen en gebruikszaken zoal
jan w
Er moet elke 6 maand een nieuw meet rapport bij. hier komen ze elke 4 maand voor service. Dus moet er ook iedere keer een rapport gemaakt worden.
melk-t
Dat komt een monteur toch doen, die het zaakje ook goedkeurt?
Staan mijn eerdere vragen nog open.
boerbiet
koeiengek Schreef:
-------------------------------------------------------
> Klopt, De bruijn in achtmaal is een goed bedrijf,
> maar zit idd wel een eindje weg vanhet oosten in
> brabant, maar omdat je ze niet vaak nodig hebt is
> dat niet zo n probleem en je kan idd altijd
> handmatig doormelken als er een storing is, wat je
> bij een rooie niet kan, dat is natuurlijk wel
> niet de bedoeling maar is wel een mooie tijdelijke
> oplossing. Ik weet niet wat een onderhoudscontract
> kost, want ik doe t onderhoud zelf want dat is
> niet zo veel, dus kan dat wel zelf doen.
>
> Gr.

Hebben jullie dan geen standaard abonnement waarvoor een monteur een beurt komt doen en evt. software update's?
marcel b
Bij de Merlin heeft volgens mij ook niemand (ik in ieder geval niet) een onderhoudsabonnement, gewoon op afroep 2 x per jaar laten doormeten en wat klein onderhoud.
Kost ongeveer 500euro per keer.
Voor de rest zoveel mogelijk dingen zelf doen. Als je daar tenminste een beetje kijk op en hobby in hebt
jan w
Maar hoe gaat het dan met de update's van de software e.d.
marcel b
Update's van software ook dan tegelijk instaleren.
boerbiet
Maar moeten jullie hier dan niets voor betalen? Is het dan alleen het uurtarief van de monteur?
marcel b
Software hebben we wel een onderhouds contract bijkost ongeveer 500 euro per jaar .
Voor de rest alleen uur tarief bij installeren.
anonymous_788
Mocht er iemand nog een gebruikte SAC futureline, Insentec Starline/Galaxy of Boumatic proflex weten dan houd ik mij graag aanbevolen. Stuur dan maar even een prive bericht.
marcel b
Staat er 1 op marktplaats, bijna nieuw.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkrobot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
34
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
50
TREFWOORDEN