Q-koorts onderzoek onder melkveehouders

de GD gaat in samenwerking met het RIVM, LTO en AMPHI een landelijk onderzoek starten naar de q-koorts besmetting onder melkveehouders. Alle geiten- en schapenhouders hebben al de mogelijkheid gehad om zichzelf te laten onderzoeken vanaf 2009. Nu willen ze steeksproefsgewijs ook de melkveehouders benaderen.
Het onderzoek houdt in dat ze van maximaal 3 personen per bedrijf een bloedmonster komen afnemen, dat deze personen een vragenlijst moeten invullen en er wordt een tankmelkmonster genomen.

Ik zelf zit bij deze geselecteerde groep, en denk dat ik wel mee ga werken.

Deel dit topic

Reacties

jan w
Als straks bekend wordt dat er ook boeren besmet zijn, gaan ze die dan ook afmaken.
Ik vindt het nog steeds een vreemde bedoeling. Uit onderzoek is bekend dat er voor 60 jaat gelden ongeveer 50 % van de mensen antistoffen had voor of tegen q koorts, dus toch al eens een keer een besmetting opgelopen. Uit onderzoek van een paar jaar terug had nog maarongeveer 5% of nog minder mensen antistoffen.
Ze willen hier alles zo "schoon" hebben dat als straks de nederlander een zakkie friet bij de zuiderburen eet, dat men dan al ziek wordt.
Erco
ja waarom zou je dat niet doen. Hier heb ik meegedaan aan een onderzoek van alle melkgevende koeien, dit alweer enige jaren terug. werden er melkmonsters genomen en van het jongvee mestmonsters ik had meen ik 3 koeien die positief testen.
jan w
Ik zeg ook niet dat je niet mee moet doen, dat zeker niet. We moeten er alleen wel met een gezond verstand naar blijven kijken.
Hier in het ziekenhuis hangen overal posters over MRSA. Waarbij wordt gevraagd of mensen die in het buitenland in een ziekenhuis hebben gelegen of boeren met varkens of kalveren om dit aan te geven. Vorig jaar ook geopereerd en werd er mij die vraag ook gesteld. Alleen melkvee, dus dat is mooi. Zegt die vrouw:"eigenlijk is het raar om daar naar te vragen, alle adoptie kinderen die hier komen zijn allemaal besmet en die hoeven we het niet te vragen". Dan vraag ik mij af, waarom niet iedereen testen die in het ziekenhuis komt te liggen.
euroknaller
Altijd meedoen,

Het kan heel goed zijn dat ook melkveehouders "onbewust" al jaren drager zijn van Q-koorts. Heel veel mensen zijn dat trouwens, ook veel veeartsen zijn drager van Q-koorts, gewone burgers etc. Het is ook niets om je grote zorgen over te maken.

Bron: de veearts
anonymous_350
Je bedoelt dat veel mensen in de veehouderij zoals veeartsen antistoffen tegen Q-koorts hebben maw. dat ze ooit in aanraking zijn gekomen met de Q-koorts bacterie.
brabo
daar is het hun ook om te doen. ze willen weten hoeveel mensen er antistoffen hebben bij deze risico beroepsgroep.
Ik hoop dat ik ze ook heb, want dat zou betekenen dat ik voor jaren beschermd ben tegen de q-koorts.
euroknaller
Ja precies Jopie
Wimsumar
Beste Brabo: oei, wat maakt u me nou? Ik zet de reinigings & desinfectie-voetbak klaar.
brabo

je bedoeld die badkamer die nog nooit gebruikt is ??
Wimsumar
Beste Brabo: Daarvan zullen de leidingen inmiddels wel dichtgeroeid zijn met legionella. ;


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/12/2010 07:03 door Wimsumar.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , qkoorts en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN