Sector bespreekt mestcrisis na duidelijke ‘niet naar Brussel’-statement van Adema

In een reactie op de verklaring van minister Piet Adema dat hij niet naar Brussel zal gaan om te onderhandelen, zullen sectorpartijen volgende week bijeenkomen om het vervolg op de aanpak van de mestcrisis te bespreken. Dit overleg, geleid door diverse organisaties binnen de melkveesector, zal cruciale beslissingen moeten nemen over de te volgen strategieën.

Melkveeorganisaties zoals LTO, NAJK, NZO en De Natuurweide zullen volgende week in gesprek gaan over het vervolg van de aanpak van de mestcrisis. Tijdens een debat in de Tweede Kamer bleek er steun voor het plan, maar benadrukte demissionair landbouwminister Piet Adema dat hij nu niet meer naar Brussel zal gaan om te onderhandelen over een nieuwe derogatie. Een overgangsderogatie is een essentieel onderdeel van het sectorplan, waarin ook een vrijwillige reductieregeling, voermaatregelen en afroming bij de handel in fosfaatrechten zijn opgenomen.

Meer: boerderij.nl/sector-bespreekt-mestcrisis-na-duidel…

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
LTO, NAJK, NZO en De Natuurweide

Je graag belangrijk voelen ....

Niet gaan.....gaat jullie meer respect brengen.
+2
Weidezicht
@Twentsch Land wat heeft NZO hier sowieso over te vertellen? Hebben jullie melkveehouders ze hier ook voor gemachtigd?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , onderdeel , handel , derogatie , najk , brussel , tweede kamer , fosfaatrechten , reductieregeling en piet adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0