Stalinrichting Royal De Boer

Heb 4 jaar geleden nieuwe stal gebouwd met nieuwe stalinrichting van Royal De Boer. Boxafscheidingen ouder jongvee afgescheurd en opnieuw gelast door te lichte schoftboomklem en slechte kwaliteit vanhet ijzer. Van de drie rijen boxmatrassen vertoond 1 rij plooien door overmatige uitzetting en op deze plooien ontstaan slijtplekken en tenslotte gaten. Verder was de nageleverde rubberen knieboomband al na een paar maanden door mijn koeien gemold. Verder vertonen nogal wat koeien verdikkingen aan de rug van het liggen tegen de boxafscheiding.
De firma Royal De Boer is erg laks in haar reactie op mijnconstateringen, er is nooit iemand ter plaatse geweest. Ik heb alleen extra stroppen en zwaardere klemmen gekregen voor de jongveeboxen. Wat betreft de ondeugdelijke matrasafdekking stelt men voor een nieuwe toplaag aan te schaffen
waarvan de kosten (incl demontage en montage) voor plm 90%,na 4jaar gebruik voor rekening van de veehouder. Men hanteert dus een zgn.garantieregeling waarbij deze firma zelfs nog geld verdiend op de vervangende toplaag.
Door ervaring met stalinrichting van De Boer in de vorige stal van 1988 tot 2002, die goed was(deze inrichting was gebruikt nog goed te verkopen) ben ik opnieuw bij deze firma klant geworden. Mijn overweging is om bij meer gedupeerde veehouders gezamenlijk actie te ondernemen tegen deze "royale"firma qua garantie en service.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
super!!!!!!!!!!!!! hier sta ik voor 100%achter heb precies dezelfde klachten in 2000 stal gebouwt alles hangt erbij!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Onbekend
Ben, als ze van de Boer niet de moeite willen nemen om de situatie in ogenschouw te nemen, is dat Godsgeklaagt. Wanneer ijzerwerk als na zo korte tijd begint te scheuren moet er niet worden gesproken over een gedeeltelijke bijbetaling, maar moet er volledig worden voor schadeloos stelling. Wanneer deze firma dan denkt zo aan klachtenafwikkeling te moeten doen, roepen ze het in de publiciteit brengen als deze, over hun zelf af! In mijn beleving is de Boer een gedegen en betrouwbare onderneming.
Onbekend
we hebben het er pas over gehad 1800 mensen per dag kijken naar deze site wat zeg ik mensen boeren die allemaal plannen maken renoveren nieuwbouwen enzvoort zetten ze zich mooi voor @!#$ o dat gaat tie niet plaatsen geslachtsdeel.
Onbekend
deze snap ik niet!!!!!!!!!!!!M schreef:
>
> we hebben het er pas over gehad 1800 mensen per dag kijken
> naar deze site wat zeg ik mensen boeren die allemaal plannen
> maken renoveren nieuwbouwen enzvoort zetten ze zich mooi voor
> @!#$ o dat gaat tie niet plaatsen geslachtsdeel.
Onbekend
artjen is ook dunne buis hoor, (3.25 mm) . hoge boxen in de midden rij, dwz ze kunnen zo van de ene naar de andere kant lopen (vergelijk high neckrail de boer) Even een koe vangen in de box is er dan niet meer bij
Onbekend
@!#$!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!M schreef:
>
> we hebben het er pas over gehad 1800 mensen per dag kijken
> naar deze site wat zeg ik mensen boeren die allemaal plannen
> maken renoveren nieuwbouwen enzvoort zetten ze zich mooi voor
> @!#$ o dat gaat tie niet plaatsen geslachtsdeel.
Onbekend
vreemd ding hangt er tussen mijn benen!harm schreef:
>
> @!#$!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!M schreef:
> >
> > we hebben het er pas over gehad 1800 mensen per dag kijken
> > naar deze site wat zeg ik mensen boeren die allemaal plannen
> > maken renoveren nieuwbouwen enzvoort zetten ze zich mooi voor
> > @!#$ o dat gaat tie niet plaatsen geslachtsdeel.
Onbekend
Bij ons hebben de deboer boxen er trouwens 30 jaar ingezeten, gaan we nu vervangen voor duitse Antje boxen veel goedkoper dan deboer spinder of brouwer
Onbekend
weet je de website ook waar ik die boxen kan bekijken.
Onbekend
nee heb zelf ook al gezocht.
Ik koop ze (waarschijnlijk) via greutink(heb daar jaren gewerkt stalinrichting monteren) www.greutink.nl Hier staat trouwens niet veel info op over die boxen scheelt op mijn stal 92 ligplekken 85 boxen ongeveer 2000 tot 2500 euro vergeleken met brouwers.
Onbekend
Onbekend
Heel mooi dat zand, maar war vindt ik concrete resultaten ?? Moet er bouwtechnies wel rekening mee houden.
Onbekend
Voor een jaar of 5 terug was er ook een belgisch bedrijf actief in ned. zeer degelijk spul en even duur of goedkoper als de boer,weet alleen niet meer hoe het heet volgens mij begon het metNe.....
Onbekend
Neirinck zie website Agradam www.koematrassen.nl
Onbekend
Juist kerel dat was het
Onbekend
Ik heb de stal van de foto's gezien, die boer gebruikt geen zaagsel, en die koeien glijden alle kanten op bij opstaan/ liggen.
Onbekend
Dat klopt helemaal, 120 koeien 2 Delaval robots, ongeschoren koeien, niet ingestrooide matrassen. Ik vraag mij af hoe hier de reinheid van de melk is of hij gebruikt superdikke filters.
Onbekend
yep, volgens mij op foto 3 of 4 hangt 1 box flink uit het lood...
Onbekend
Ik hoop dat het voor mijn nieuwe stal beter is !! ik heb de optima box gekocht, die iets hoger gemaakt wordt dan normaal (1.35) onder schoftboom. en een zweeds voerhek. geen boxbedekking. Die bulten op de rug zie je wel meer, heeft het je ook koeien gekost ?
Onbekend
Moi Fokko,

doe hier ook?
Wat dacht van commodus van lely of cosmos van spinder?
Onbekend
dat ding van lely kost 200 euro heb ik gehoord dubbel zo duur als gangbaar
Onbekend
Misscien een ide voor as afgekalfde koeien zo'n lelybox ??
Onbekend
waarom kan een nieuwe ruime box niet hetzelfde doen
Onbekend
Ik verwacht dat een tochtige koe er zijn poten in kan breken...
Onbekend
die cosmos kenknie, even op de site kijken. groetnfokko
Onbekend
In mijn functie kom ik op veel verschillende bedrijven, en dus ook met verschillende boxen e.d. In mijn ogen is de driehoek box met afstand de beste van al het andere, om de volgende reden

- Koeien liggen recht, hierdoor minder problemen met melkuitliggen
- speenbetrappingen
- boxen blijven beter staan, dus duurzamer.

Ik heb totaal geen financieel belang in boxen o.i.d. maar dit is gewoon gebaseerd op zaken uit de praktijk.

Groeten,

ZV
Onbekend
Wat is je functie ZV ? Verkoper ?/
Onbekend
Ik ben het helemaal met ZV eens. Mijn vader is in 1973 met de driehoekbox begonnen, en toen we in 1990 een nieuwe stal hebben gebouwd hebben we nieuwe driehoekboxen erin gezet. Voor mij nooit meer iets anders.

Groeten, Jeroen
Onbekend
Wat noemen jullie driehoekboxen?
Onbekend
ze hebben een driehoekGraats schreef:
>
> Wat noemen jullie driehoekboxen?
Onbekend
www.vdbergmastenbroek.nl/stalinrichting.html

groeten, Jeroen
Onbekend
wat voor een boxbedekking passen jullie toe in deze box
Onbekend


Ik ben geen boer en verkopen, ik kom over de hele wereld (Canada / USA / DK / Rusland)

En mijn top 10 = plaats 1 t/m 9 zand plaats 10 is diepstrooisel / zaagsel box

en de rest is allemaal wat.

Dure koematrassen liggen de koeien lekker op maar je hebt veel meer melk uitleggen en dus veel meer uierontsteking!!! en ook nog veelmeer dikke hakken, kortom allemaal ellende!

De kosten van de koematrassen worden vaak in de financiering meegenomen en dat doet bij de meeste boeren minder pijn dan het van de lopende rekening te betalen!

De mooiste uitspaak ooit gehoord over bovenstaande:

"wij managen liever het zand dan de uierontsteking en poot problemen"

gr ZV
Onbekend
Werk nu een jaar met zand in de boxen, wie bij ons in de stal is kan ik snel overtuigen dat zand absoluut niet heiligmakend is wat jij beweert als ervaren man/vrouw die over de hele wereld komt. De volgende stal 200% zeker geen zand in de boxen!!
Onbekend
Gemalen stro
Onbekend
Op beton
Onbekend
hoe dik is die laag gemalen stro. Heb je dit uit balen of haksel je het zelf. Wat zijn jou strooisel kosten per liter melk.
Onbekend
Tot voor kort gebruikten we losgestort 1e klas wit,droog zaagsel.Door inmiddels welbekende prijsverhoging(kwamen boven0.5 cnt/kg melk uit)op zoek naar alternatief.Hebben machiene gekocht om te malen(0-30 mm)tarwestro en koolzaad,zijn nog wat aan het experimenteren.Gemalen stro blijft beter in box,laag 5- 10 cm.
Zijn ook stal aan het verlengen en v/d berg heeft tegenwoordig een extra achterbuis gemonteerd schuin boven de ander.We hebben als proef dit bij 4 boxen gedaan.ben ik vooralsnog niet enthousiaster van, Er blijft niet meer strooisel in de box en het voordeel van 1 buis is dat ze met de kont er gedeeltelijk over steken waardoor mest tijdens het liggen er achter valt.Mijn conclusie is dat we het nieuwe gedeelte ook gewoon met 1 buis(76mm) uitvoeren.
Met de machiene malen we ook bij anderen dus die wordt wel terugbetaald.
Onbekend
hoe schoon blijven je koeien.
Onbekend
Blijft iets meer aan uier hangen dan zaagsel,krijg praktisch geen vochtige plekken in box dus ook koe blijft droog.we vullen 3x per week boxen.Rijden er met een kar langs en elke box een grote schep er in.Totaal 1 uur werk/week.Verder doe ik er helemaal niets aan .Koeien krabben het zaagsel wel wat naar achter.Komen hooguit 1 of 2 hopen mest in per 12 uur die ik in het voorbijlopen met de laars uitveeg.Ondanks overbezetting van 30 % blijven koeien schoon.
Als je aan nieuwe toe bent of nieuw moet bouwen zou ik aanraden zeker deze te gaan bekijken.Mag bij mij ook.
Onbekend
Als ik in de buurt ben dan kom ik aan.
Onbekend
Altijd goed
Onbekend
Met jouw kan ik praten, in mijn ogen ook veruit de beste box,schone koeien,geen dikke hakken,koeien gaan makkelijk liggen en staan.En let een ieder eens op z'n ijzerwerk in de stal,het enige wat moet glimmen is de koe!
Onbekend
Hoe breed heb je ze staan? en als ik nou een koe matras wil?
Onbekend
Staan 110-112 cm uit elkaar.Zeker niet breder,hebben kleinere koeien kans om scheef te liggen.de reden dat andere merken breder gaan ligt puur in het feit dat het geen goede boxafscheidingen zijn waardoor koeien meer ruimte nodig hebben.
Onbekend
Geen koematras toepassen!!
Onbekend
Is dit niet mogelijk of wil je dit niet.
Onbekend
Zit pijp achter in box op grond.En ik wil het ook zeker niet,weggegooid geld.
Onbekend
heeft nog geen koeien gekost. Ik heb de indruk dat mijn bedrijf onvrijwillig als proefkonijn heeft gefungeerd. Het type ligbox voor mijn koeien lijkt op de 2D Economy, maar dan met 1 bocht en niet met 2 bochten zoals de Optima. Die is vergelijkbaar met de vroegere zwevende box van De Boer, waar mijn koeien ook geen last van bulten op de rug hadden
Onbekend

Adrie:
Waarom wil jij dan geen zand meer in de boxen? voor het koecomfort of voor de verwerking van de mest of heeft het temaken met arbeid en/of kosten?
Onbekend
Het is een totaalplaatje van hygiëne, koecomfort, mestverwerking, arbeid en bijkomende kosten wat erg tegen valt.
Onbekend
Wat vinden jullie dan van de semi-diepstrooiselboxen van CowHouse???
Matras op zand, en dan zand of zaagsel?? op dit matras.+/ - 8 a 10 cm.
Onbekend
even gekeken op arntjen.de maar wat zijn nu de driehoeksboxen???
Onbekend
De Driehoek boxen staan niet op Arntjen.de maar hier:

www.vdbergmastenbroek.nl
Onbekend
Maandag ochtend 19 februari komt een vertegenwoordiger van Royal De Boer Stalinrichtingen de situatie op mijn bedrijf bekijken, eindelijk!!!!!
Onbekend
naar aanleiding van dit prikbord ?
Onbekend
Ook ik heb boxen van de boer ook ik heb er al een aantal moeten aanlassen omdat de 6 jaar al verstreken waren,

ik heb zelf veel last van afbrekende bouten in de beton van de boxbevestigings platen ondanks dat ze er pas 5 jaar in zitten
adrie
Het is nu bijna een jaar na het verhaal van Ben, en er is nog steeds niet veel veranderd in het oplossen van problemen door Royal De Boer stalinrichting, Heel veel beloven en niks nakomen, men hecht totaal geen waarde aan een tevreden klant.
Een voorbeeld, je laat een "Alberta" voerhek monteren door een montagebedrijf van De Boer en na twee maanden hangt de boel er al bij of dat het al 25 jaar in gebruik is, 90 % van de bevestigingsmatrialen zijn afgebroken, gescheurd of soms helemaal verdwenen.
We hebben de stal nu een jaar in gebruik en na tientallen telefoontjes en tot een half jaar geleden nog bezichtigingen van de toenmalige verkoper (werkt inmiddels niet meer voor hen (hij was het zat om telkens de ontevreden klanten te woord te moeten staan, vertelde hij me later)), en veel beloftes, word het tot nog toe helemaal niet opgelost
Onbekend
ja, het rommelt aardig bij de boerstalinrichting momenteel. In Nederland verneem je er nog niet veel van, maar het is toch jammer dat zo'n mooi bedrijf er een potje van maakt. Dit hoor je niet van brouwers, terwijl die ook onder dezelfde vlag vallenals de boer.
jan w
Heb voor het jongvee een voerhek van de Boer, het is doodgewoon 1 brok ellende.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , jongvee , boer en stalinrichting geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
60
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
20