Drentse melkveehouders spreken hun afschuw af over blokkeren melkinname

Gisteravond hebben we overleg gehad met een aantal veehouders hier in Drente vanwege de onvrede over de blokkades die door de DDB-actievoerders bij de diverse fabrieken van RFF waren opgeworpen en de tengevolge daarvan onstane ophaalstop bij RFF.

Tijdens dit overleg is besloten om een signaal af te geven hoe wij hier tegen overstaan. Dit is vanochtend gebeurd bij de fabriek van RFF in Beilen. Hiertoe is een petitie aangeboden aan het bestuur van RFF, welke door een tweetal regioraadsleden in ontvangst is genomen. RTV Drente was o.a. hierbij aanwezig. Hieronder de tekst van de aangeboden petitie:

<b>Drentse melkveehouders spreken hun afschuw af over blokkeren melkinname.</b>

Op dit moment wordt er weer melk opgehaald door de RMO. Dat juichen we toe, maar er is veel schade aangericht. Zowel in financieel opzicht bij zuivelorganisatie, maar minstens zo erg vinden wij de tweespalt die het onder de leden is veroorzaakt.

Als Drentse melkveehouders zijn wij hier bijeen om onze afkeuring uit te spreken over de gekozen vorm van actievoeren van de DDB.

Een zeer kleine minderheid van de melkleveranciers heeft er voor gekozen om de vrije aanvoer van melk te verstoren door het blokkeren van de toegangspoorten.

Boeren die van mening zijn dat hun melk niet bij de zuivelfabrieken aangeboden moet worden, houden we niet tegen.

Dat is een verantwoordelijkheid die ondernemers zelf moeten afwegen.

Maar het kan niet zo zijn dat er over de grote groep boeren wordt beslist terwijl ze de acties op geen enkele wijze ondersteunen.

Dat melkveehouders die niet achter de acties van de DDB staan, gedwongen worden hun melk te dumpen omdat er geen toegang is tot de fabriek, is volstrekt onaanvaardbaar!

Wij steunen het door ons gekozen bestuur van de melkfabriek. Door het geven van deze steun, willen we het vertrouwen uitspreken over de maximale inzet tot het verkrijgen van de hoogst mogelijke melkprijs.

Dat hebben we altijd verwacht, dat geldt nu en zeker ook voor in de toekomst.

Gelukkig hebben we in Nederland de mogelijkheid om zelf onze zuivelonderneming uit te kiezen. Deze mogelijkheid is een uitkomst voor diegene die zich totaal niet conformeren aan het gekozen beleid van de onderneming.

Tenslotte doen we nogmaals een beroep op het gezonde verstand van ons allen. Laten we onze prachtige sector niet afbreken door onomkeerbare acties van individuen, maar eensgezind gaan voor deze sector.

We spreken onze steun uit aan de medewerkers, bestuur en directie van de Drentse zuivelondernemingen.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Goed gedaan daar in Drenthe!
Onbekend
eindelijk een sympatieke actie
Onbekend
wat een stelletje slappelingen zeg
erger kan je ze niet hebben

had er op zijn minst dan bij gezegt dat je wel achter het principe staat
dat de melkprijs op een hoger niveau getild moet worden
Onbekend
Wijsheid uit deDrentse hoek

Ik ben import drent

Maar kan me deze ene keer aansluiten bij de drentse uitspraken

ik kan het zelf louter en alleen verwoorden met Massa hysterica.
Onbekend
Wat staat je in de weg
Onbekend
Netjes hoor
Onbekend
Ik neem aan dat je een kopie-tje gestuurd hebt naar de DDB
Onbekend
bedankt veehouders voor jullie steun rmo chauffeur uit bedum
hier was alles rustig geen aktie.
laten we dit zo houden
Onbekend
Er waren plannen voor blokkade van bedum maar te is zo weinig draagvlak onder de boeren hier in de regio dathet niet doorging
Onbekend
ik ben er blij om dat het niet door ging.
brengt een hoop onrust onder veehouders
Onbekend
Melkprijs juni RFF -2 cent

Drente bedankt
Onbekend
Ik heb begrepen dar het om 4 bedrijven ging waar heg je het over zie pol agd 70%ondervraagden [boerendus] zijn met de acties eens
Onbekend
Precies Jan Roelof. RFF heeftzichzelf grote schadeaangericht door de melkveehouders tegen elkaar op te zetten. Zeer schadelijk voor het imago. Lang niet Koninklijk.
Onbekend
Drenthe heeft toch meer veehouders dan een paar. Welk recht heb jij om te spreken namensDrentse veehouders. Ik zou ze niet graag de kost geven die er anders over denken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , rmo , melkprijs , voer , ddb , melkveehouders , rente en zuivelonderneming geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0