Verkoop Duitse biodiesel stort in

Bij de huidige hoge prijzen voor akkerbouw producten is bio-brandstof geen alternatief product
Wat zinnen uit een artikel in het Agr.Dagblad
<<<<<<<<<<<<<<<

Verkoop Duitse biodiesel stort in
Gangbare diesel goedkoper

Berlijn – Gangbare diesel is in ja­nuari in Duitsland goedkoper ge­worden dan pure biodiesel. Daar­mee is een nieuw dieptepunt be­reikt voor de biodieselindustrie in de Bondsrepubliek.
De situatie voor de biodieselfa­brikanten wordt steeds nijpender.
<--------------------------- ------------ - ------------->
Het afbraakproces in de Duitse biodieselindustrie gaat volgens de organisatie onverminderd door.
<¨¨¨¨¨¨¨¨¨---------____________----------->>
Een kostendekkende pro­ductie is onmogelijk geworden, omdat voor biodiesel maar 87 cent per liter behaald kon worden, al­dus Ufop.
Het beroepsvervoer dat tot voor kort met 1,7 miljard liter per jaar nog dankbaar gebruik maakte van pure biodiesel, heeft de in­koop daarom praktisch volledig gestaakt, aldus de Ufop. Bij voor­baat was het al zo dat veel be­roepsvervoerders in het buiten­land gangbare diesel inkochten. Daar was dit product reeds goed­koper dan biodiesel.
De ontwikkeling in Duitsland zet door en is in januari nog ver­der verslechterd, benadrukken de cijfers van de Ufop.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Ik gun een ieder een goede boterham te verdienen. Echter goede landbouwproducten in de vergister bijv. vond en vind ik nog steeds niet kunnen. En biodiesel voor deauto evenzo. Ik ga er vanuit dat de overheden de subsidiekranen voor deze energie (bijna) dicht zullen draaien. Het wordt tijd deze onzinnige energie te stoppen. Zet toch een extra windmolen bijv. Dat is in ieder geval voertechnisch een stuk efficienter!! Kortom saneren die vergisters. Het zijn de grootste 'vergissingsinstallaties' van de laatste jaren.
Onbekend
Dus jij vindt dat de akkerbouwers hun grond maar weer braak moeten leggen.
Onbekend
Nee, braak liggen lijkt mij geen goed idee. Er is toch honger genoeg i d wereld? Dan kan er beter subsidie op graanverbouw worden gegeven.
Als de subsidie op mestvergisters vervalt kunnen we zien of de huidige hoge graanprijzen alleen daardoor komen (en de ethanolproduktie) of ook doordat andere delen van de wereld meer graan nodig hebben. Al is het dan maar voor veevoer.
Susidies verstoren altijd de marktwerking.
Onbekend
Die krengen maken het mestprobleem alleen maar groter,of we moeten de digistaat aan kunnen voeren als kunstmest.
Onbekend
Dus je wilt de marktwerking verstoren door subsidies op de verbouw van granen te geven. Of wil je een vrije marktwerking maar dan met de beperking dat je graan niet voor energie in mag zetten? Hoe moet het dan met koolzaad waarbij je de olie eruit perst en het restprodukt (ca 70 😵 als veevoer gebruikt.
Boeren zijn niet verantwoordelijk voor de hongersnood i d wereld. Dat is eigenlijk wel jammer want anders was het zo opgelost.
De consumenten zijn schuldig aan het feit dat het graan weer de prijs opbrengt van 25 geleden. Immers de olie voorraden slinken en de boeren hebben een goed alternatief om energie te telen..
Als de consumenten bepaalde produkten niet meer kopen wordt er ook niet geproduceerd.
Onbekend
Kernenergie is 1 van de meest schone energie soorten!!!
Onbekend
kernergie.......
maar daar kan een boer nooit niks mee
bij windenergie kan een boer de kans gegeven worden
Onbekend
ik wil helemaal geen 2e tak. heb liefst een perfecte 1e tak. energie is geen issue dus. Moet niet gekker worden, het hele platteland vol met windmolens, wordt een chaos, moet je niet doen. Kijk maar naar flevoland, ziet er niet uit met die enorme turbines. een enkeling past beter in het landschap is mijn mening.
Onbekend
ga maar eens uitzoeken wat voor energie in nederland verkocht wordt door de grote maatschappijen. Vaak zit daar kernenergie uit frankrijk bij. Grote kans als je grijze stroom koopt datdit kernenergie is!!!
Onbekend
Ben je Tjernobyl vergeten?
Onbekend
Ze kunnen beter windmolens zetten ;de laatste dagen komt er enorm veel energie voorbij in de vorm van winden het wordt niet opgevangen door een windmolen ,dit vind ik de grootste energieverspilling na het feit dat er zuiniger omgesprongen moet worden met energie in het algemeen (zoals 's nachts verlichte kantoren)
verdernog,
opslag van overtollige windenergie door elektrolyse van water ,-waterstof in de aardgas terug laten stromen en de kring is rond.
Onbekend
Uit proeven is ook naar voren gekomen dat de uitstoot ( roet e.d.) van motoren op biodieselveel vervuilender is dan van de normale diesel.
Onbekend
Laatst een stukje gelezen, volgens mij bij steegro, dat er per liter bio brandstof 0.2 tot 1.4 liter normale brandstof nodig is om het te produceren. Zoek dat dan maar eerst uit en afhankelijk daarvan beoordeel je maar of je het blijft produceren.

Denk dat het voor de consument vestzak broekzak is, wat het duurste is voedsel of het tanken.
Onbekend
Je moet en kunt niet alles geloven. Je zegt toch ook niet> Mijn auto loopt tussen de 1 op 10 en 1 op 70. Wetenschappers denken niet praktisch en zodoende publiceren ze dergelijke onzin.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , voer , akkerbouw en diesel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1