Meer geld naar melkveehouders Friesland Foods

Meppel - Zuivelcorporatie Friesland Foods wil relatief meer geld uitkeren aan de melkveehouders. Het bedrijf gaat daarvoor kijken naar de melkprijssystematiek, het dividendbeleid en de aandelenstructuur. Dat heeft Friesland Foods vandaag bekend gemaakt. Woordvoerder Van Dongen benadrukt dat de nieuwe regeling geen garantie is voor een grotere opbrengst voor de boer. ,,Vooral de melkprijzen zijn daarvoor bepalend en die worden weer bepaald door de markt. Die prijzen zijn het afgelopen jaar enorm gestegen, maar stel dat ze weer dalen - bijvoorbeeld als er meer melk uit Australië komt - dan is het helemaal niet zeker dat boeren er op vooruitgaan.”

Bron: [www.frieschdagblad.nl]

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Komen ze laat achter.
Onbekend
Daar ben ik het helemaal mee eens Co.
Onbekend
Als ze werkelijk zo goed gepresteerd hadden als ze zeiden dan waren er geen boeren opgestapt daar ben ik van overtuigd. Ik denk dat Attema de boeren behoorlijk onderschat.
Grasbaal
Friesland Foods-voorzitter Sybren Attema was kritisch over de opstappers. ,,Er zijn maar weinig landen waar de zuivelindustrie zo goed presteert als in Nederland. Dat is iets om te koesteren. Zodra we verdeeld raken, worden we kwetsbaar. Meedoen in de coöperatie is een spel van geven en nemen en elkaar de waarheid zeggen. Maar het is geen spel van snel even uit de kring stappen als er elders tijdelijk wat meer te halen valt. Wie dat doet, verzwakt het geheel en uiteindelijk zichzelf.’’

[www.ltonoord.nl]

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkveehouders en boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN