Exxa-symposium Met meer melk meer mans

Wie van jullie gaan hier ook heen deze week??, ik ga vandaag naar Steenwijk toe.

Op 8 en 10 januari houdt het Exxa-team van Hendrix UTD het symposium Met meer melk meer mans. Hiervoor zijn melkveehouders met grote bedrijven (> 125 melkkoeien) uitgenodigd. Tijdens het symposium worden veehouders geïnformeerd over wereldwijde ontwikkelingen en de impact ervan op melkveebedrijven en op ondernemers. Voorbeelden zijn de explosieve mondiale bevolkingsgroei, de groei van economieën met name in Azië en ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor melkveehouders?

Meer hierover [www.hendrixutd.nl] (je kan hier alleen komen op uitnodiging)

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Ik zou er wel heen willen maar ik kom 50 koeien tekort.
Onbekend
of kleine boeren niet meer mee tellen. discriminatie noemen we dit. Valt me tegen van een voerleverancier
Onbekend
daarom voer ik ook niet van Hendrix.
ik houd niet van discriminatie !
Onbekend
Kan je zien hoe men denkt over kleine veehouders............ valt vermoedelijk geen snars aan te verdienen. Negeren zullen ze wel denken daar bij hendrix.
Onbekend
Of het verdienen is bij de kleinere veehouder gemakkelijker en hoeven hier geen moeite voor te doen !!!
Onbekend
wie het kleine niet eert, is het grote helemaal niet weerd !
Onbekend
Er zit wel iets tussen ; hobbyveehouders en grote bedrijven !!!!
Kleinere veehouders kunnen dus beter maar een andere leverancier kiezen.
Onbekend
och, Hendrix heeft ook wel eens een zogenaamde robotdag, goed georganiseerd en ook voor kleine robotboeren, dus voor elk wat wils!! Krijg je wel bijeenkomsten waar mensen komen met dezelfde interesses. voer trouwens niet van HUTD.
Onbekend
laat ze eerst maar eens fatsoenlijke brok maken(zie etiket) Het is allemaal palmpitten, citruspulp en raap. Veel dingen eromheen organiseren om de aandacht af te leiden waar het echt om gaat. Kwaliteit en prijs.
Onbekend
ben toevallig wel een hxutd klant maar geen exxa
ook als kleinere veehouder komt de kennis van deze dag via mijn voorlichter best bij mij, bovendien hebben grotere veehouders hele andere problemen/aandachtspunten als ik denk aan personeel financieringen en stalindeling met veel groepen.

voor mij zijn andere dagen die ze organiseren veel interessanter en die zijn voor grote boeren niet interessant (robot, krachtvoerteelt, overname,)

kijk eens bij het aanbod van bestra dat is zeker ook voor kleinere veehouders interessant.

bedenk ook eens wat er met de productiekosten van hxutd gebeurd als alle klanten met personeel en meer als 125 koeien puur en alleen naar brokprijs zouden kijken en voor de goedkoopste gaan.

het is wel erg makkelijk commentaar geven op dit prikbord, graag wat meer niveau
Onbekend
jij lag laat op bed co
Grasbaal
Net zoals Hendrix bedrijven heeft die zich richten op grote melkveehouders hebben ze ook een bedrijf dat zich richt op hobbyveehouders: [www.hobbyvoeders.nl]
Grasbaal
Hier een plaatje met alle doelgroepen gespecificeerd:

<a href="[landbouw.paginablog.nl] alt="Snap-Shot(24).JPG" src="[landbouw.paginablog.nl]; width="720" height="405" /></a>
Grasbaal
Het was een zeer informatie avond, ik zal het morgen het video verslag online plaatsen. Ik heb hier een ex minister van Landbouw gehoord die zich (weer) zorgen maakte over de weer hoge quotum prijzen maar dat ook dat hij zelf recent ook een miljoen kg quota heeft aangekocht, een cow-manager die minder dan 20% fouten wil maken en een voer-voorlichter die hamert op een kortere tussenkalftijd en minder vet in de melk.

<a href="[landbouw.paginablog.nl] alt="Snap-Shot(23).JPG" src="[landbouw.paginablog.nl]; width="720" height="405" /></a>

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN