Vakbladen melkveehouderij

Vinden jullie ook dat het aanbod van vakbladen in Nederland zo waardeloos is? En dat terwijl het aantal titels de afgelopen jaren alleen maar toegenomen is. Ze kunnen beter een paar bladen samenvoegen en ons iets goed voorschotelen volgens mij....
Een kleine greep uit het aanbod:
- Boerderij. Superduur (dit jaar is de prijs van een kaal abonnement verdubbeld), veel advertenties, veel schreeuwerige artikelen en maar weinig goede vakinformatie. Opzeggen dat abonnement als je het nog niet gedaan had (tenzij je wel geinteresseerd ben in testverslag van koffiethermoskannen en andere leuterkoek)
- Nieuwe OOGST. Spreekbuis van LTO. Dus erg gekleurd. Verder weinig diepgang en vernieuwend nieuws; Je komt er niet van af omdat lidmaatschap LTO wel waarde heeft.
- Veeteelt. CR-Delta's etalage. Veel fokkerijnieuws. Is leuk voor hobbyisten maar heeft weinig met bedrijfseconomie van een melkveebedrijf te maken. De overige vak-informatie in Veeteelt is vaak best aardig maar langdradig gepresenteerd;
- Regio-bladen van Agrio (Stal en Akker, Vee en Gewas etc.). Artikelen zijn vooral gekoppeld aan adverteerders en daardoor weinig onafhankelijk. Maar soms zijn regionale reportages leuk om te lezen.
- Melkveemagazine.... Ook veel te veel niet er toe doende fokkerij-informatie. Verder soms leuke stukjes.
- Melkveebedrijf. Staan soms leuke verhalen in. Echt vernieuwende verhalen zijn zeldzaam.

Wat zouden jullie in een vakblad willen zien?

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Helemaal mee eens. Waardeloze bladen daar in Nederland. Ik lees alleen nog Hoard's Dairyman
Onbekend
Het feit dat er zoveel bladen zijn komt hoogstwaarschijnlijk doordat er ook veel van worden verkocht. Wij houden vermoedelijk zelf deze bladen in stand.

Je bent niet verplicht deze bladen te lezen. Ik lees soms eens wat in de boerderij maar vindt dat niet echt informatief. Meestal lees ik gewoon niets en kijk ik een film of zo. Trouwens al die reportages met : wij melken x koeien hebben x quotum en hebben x land krijg je toch een punthoofd van. Allemaal zo van: kijk ons nu wat we hebben gepresteerd............
Ze moeten het informatieve niveau een stuk hoger leggen. Hoe doe je dat? door minder en selctiever over onderwerpen te schrijven. Niet schrijven omdat het blad vol moet.
Trouwens wat vinden jullie van alle advertenties in bv. boerderij? alsof je daar om vraagt.
Onbekend
Soms is het wel zo dat ze artikelen van elkaar kopieren. Ik heb een abonnement op veehouderij techniek (6*jaar voor €40) soms lees ik echter letterlijk dezelfde artikelen in de boerderij.
In nieuwe oogst stond een artikel over een varkensstal van Meerdink uit Aalten. Zij hebben echter ook nog in 2 of 3 andere vakbladen gestaan met dezelfde stal.

Melkveebedrijf krijg ik ook, onafhankelijk vakblad voor de melkveehouder. Soms denk ik wel eens dat zij erg op de hand van de NMV zijn.
Ik lees ook vaak Top-Agrar, dit vind ik wel een erg goed blad wel jammer dat het allemaal in het duits is.
Onbekend
boerderij per ingang van 2008 opgezegd(twee jaar mee bezig geweest de opzegging)

nieuwe oogst (LTO) LTO lidmaatschap per ingang van 2008 opgezegd

Veeteelt is verplichte combi met boerderij 2008 opgezegd (twee jaar mee bezig geweest de opzegging)

Agrio opgezegd 2006

Boerderij enorm duur in verhouding tot welk maandblad dan ook maar
inhoudelijk kwalitatief Telegraaf nieuws
Onbekend
Als ik jou was zou ik deze vakbladen toch maar blijven lezen........warhoofd !!!!
Twee jaar bezig met het opzeggen van de boerderij....................voor LTO bedankt...........Veeteelt een verplichte combinatie met de Boerderij, wat een lariekoek...........Boerderij inhoudelijk gelijk aan de Telegraaf.
Je bent het spoor echt bijster.
Onbekend
och dat ligt eraan boerderij nieuws is geen maatschappelijk nieuws maar mijn boerderij is wel aan maatschappelijke ontwikkelingen onderhevig
ik vind het bepaald nieuws uit bepaalde kranten op maatschappelijk agrarisch nieuws van beter bij de tijd zijn als b.v een boerderij
ik denk eerder dat dergelijke (vak)bladen behoorlijk achter de ontwikkelingen aanrennen

twee jaar bezig met opzeggen bezig van dergelijke bladen waarbij het bijna noodzakelijk word geacht een advocaat in de armen te nemen heeft te maken met het stomweg nietverwerken van simplistische opzeggingenvan de diverse ambtenaren kantoor mensen enz. deze mensen zijn veelal erg nalatig
ik betaal alleen wel ook mede voor deze mensen hun baan middels mijn duurzame abonnement.

Ik heb wel een vast abonnement bij mijn meester in de rechten dit abonnement kan ik elke agrarier adviseren vooral in binnen een tijdsbeeld waarin mensen het bijzonder slecht hebben de mentaliteit bestaat uit" van jou van mij"en men elkaar het licht in de ogen niet gegund is.
Onbekend
Ben ik niet met je eens w v Boerderij is veel en veel te duur geworden daar zijn ze inmiddels wel achter gezien de opzeggingen van abonnementen Boerderij is niet onafhankelijk naar wat ze schrijven
Onbekend
Comru opgezegd bedrijfsadministratie per ingang van 2008

alles rechtstreeks via lnv vele malen beter sneller up to date enz enz.

was comru nog vergeten

voor 2009 neem ik de overgebleven boer eters en teerders onder de loep
Onbekend
Is LNV er flink op vooruit gegaan, wat zouden ze nemen.... ? Extra modules??
Onbekend
Waarom ben je ooit aan die boer eters en opteerders begonnen eigenlijk?,of was je door de geijkte goede voornemens heen?
Onbekend
overal is een begin en een eind.
het begin... vanuit interesse voor iets al dan wel of niet beroepsmatig
je ziet het wel met meer vakbladen in den beginne superrr en dan over de top zkat het in.
Onbekend
Ik kan wel zeggen dat ik veel meer nieuws in van internet haal dan uit de kranten en de vakbladen. als ik geen vakbladen meer zou hebben zou ik nog niet veel missen, nieuwsgrazer vind ik geweldig.
Onbekend
Maar als we onze lidmaatschappen massaal opzeggen is het agr. nieuws op internet ook gauw opgedroogd!
Onbekend
als we massal nou zorgen dat we er eens echtvoor gaan staan..
maar dat is nou eenmaal niet voor de agrarische sector weggelegd
Onbekend
dat is wel een heel simpel antw.zeg
dat komt zoveel voor dergelijke reacties op de prikbordjes
is er geen prikbord pagina voor simplistische persoonsgebonden reacties...?
Onbekend
ben ik mee eens hans,veel nieuws van belang lees ik al op het net voor dat de krant in de bus ligt,de boerderij lees ik samenin ruil voor een ander vakblad en dat heeft voor mij een iets andere waarde maar soms vind ik het niet een zoon plausibele vakblad
Onbekend
Nieuw Oogst heb ik niet meer , maar is ook totaal niet erg staat toch vol met dubbele info. Lidmaatschap lto was te duur en ze behartigen mijn belangen ook niet , dus voor mij simpel.
Onbekend
Wat vreemd dat jullie nog bereid zijn om geld te betalen voor 1 van die vakbladen....
Grasbaal
Volgens mij bestaan er nergens in de wereld vakbladen die vol staan met alleen maar zeer interessante informatie voor een bepaald persoon/bedrijf. Het is juist de mix van artikels en andere info die er voor zorgt dat de doelgroep binnen een specifiek vakgebied zo groot mogelijk is.
Grasbaal
Als ik ergens een abonnement opzeg dan vermeld ik dat bij de omschrijving van de laatste betaling. Werkt perfect, bespaart je veel gedoe met aangetekende brieven enzo en voorkomt ook dat je te laat met opzeggen bent..
anonymous_602
Goede tip Co!
anonymous_602
???

Dus alles wat je in Comru kan, doe je nu via de site van LNV?
anonymous_821
Valt allemaal best mee, ik denk meer dat het aan jezelf ligt.
Jij wilt waarschijnlijk alleen kale vakinformatie over het deelterrein waar jij boer in bent.
En dan ook nog met bevestiging van jou mening en die alleen.
Uit het feit dat er zoiets niet is kun je afleiden dat er onvoldoende belangstelling voor bestaat.
Maar wel voor bladen waar jij op afgeeft
Maar je hoeft niets te lezen hoor.

Er is ook nog een Agrarisch Dagblad, dat zie ik bij jou rijtje niet staan, de krant is erg informatief, het grootste gedeelte lees ik uiteraard niet, ik ben geen akkerbouwer, tuinder enz.
Maar dat is met alle kranten zo, stel je voor dat alles moest lezen.
Maar voor jou zal het welniks zijn gezien je opstelling
anonymous_821
Het probleem ligt voornamelijk bij jou
anonymous_821
Maar het probleem is ook simpel
Als er veel vraag was naar vakbladen van jouw smaak kwamen ze er echt wel.
Dan waren de uitgevers echt wel berekent genoeg om die uit te (gaan)geven
Maar die vraag is er kennelijk niet (genoeg)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , lto , stal , boerderij , melkveemagazine , economie en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
32