Dierenbeschermers geen potentiële terroristen?

<b>Burgers die voor de rechten van dieren opkomen mogen volgens de dierenbeschermingorganisaties nooit gezien worden als een potentiële terrorist. Is dat niet bijna hetzelfde als de fanclubs van bijvoorbeeld Ajax en Feyenoord een boze brief de media in sturen dat er voortaan geen politie meer bij de wedstrijden aanwezig mag zijn omdat de meeste supporters geen kwaad in het zin hebben?:
</b>
Groningen - Dierenbeschermingsorganisaties hebben deze week een brandbrief gestuurd aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie (Ter Horst en Hirsch Ballin). De dierenbeschermers spreken daarin hun boosheid uit over de huidige Postbus 51-campagne tegen terrorisme.

De organisaties doen de dringende oproep om de uitzending van deze spotjes met onmiddellijke ingang te staken. In de spotjes wordt stelling genomen tegen mensen met 'extreme ideeën over dierenrechten, of politiek, of geloof'. De verdere strekking van de spotjes is dat in Nederland steeds meer mensen samenwerken om te voorkomen dat iemand 'terroristische ideeën' krijgt.

De dierenbeschermingsorganisaties achten het volstrekt ontoelaatbaar dat de overheid haar burgers die voor de rechten van dieren opkomen, middels een gerichte mediacampagne als potentiële terroristen neerzet.

De samenwerkende organisaties doen daarom de dringende oproep om de uitzending van deze spotjes met onmiddellijke ingang te staken.

[www.blikopnieuws.nl]

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Je mag in ons land overal voor of tegen demonstreren, zolang er geen geweld gebruikt wordt. Zodra je dat wel in zin hebt dan ben je een potentiële terrorist. Voor alle andere (vreedzame) actie groeperingen is dit geen kwestie. Ageren tegen deze antiterroristen campagne maakt iemand bij voorbaat verdacht.
Onbekend
Precies goed gezegd Harry B.
Helemaal mee eens.
Onbekend
'Onterechte link tussen dierenbeschermers en terrorisme'

Heel vervelend dat deze link is gelegd, maar was daar dan geen reden voor?


De dierenbeschermingsorganisaties stellen in hun brief onder meer dat het niet bij voorbaat ontoelaatbaar is om er extreme idee?over welk onderwerp dan ook op na te houden.
'Bovendien zijn extreme idee?zijn niet per definitie gevaarlijk of agressief, laat staan dat ze aan terroristische idee?kunnen worden gelijkgesteld.'

Moslimextremisten, (overtuigd van hun eigen ”superieure” en ”vreedzame” Islam) hebben er toch ook de ”beste” bedoelingen mee voor?
Onbekend
Tja, ze hebben nu eenmaal geen beste reputatie op dit terrein. Door hier zo fel tegen te ageren, vestigen ze daar nog weer eens de aandacht op.
Onbekend
Ik denk dat ze zich in het nauw gedreven voelen maar hoe hebben diverse clubs boeren niet tot wanhoop gedreven Denk bijvoorbeeld enkele jaren geleden aan de netsen bedrijf bij putten hoe een gezin werd getorpodeerd en deze lieden konden vijuit gaan van de rechter Dergelijke lieden hebben meer op de kerfstok staan
Onbekend
deze groepen krijgen ook nog subsidie van lnv
Wat zijn het er toch veel
meeste groeperingen gebruiken geweld ,
brandstichting(slachterijen ,veetranssportwagens )
Nertsen loslaten met grote toerringcar bus
kalveren in witte iglo s los latene..d..
Onbekend
niet alleen subsidie van lnv
maar velen van ons sponseren hun ook nog eens
via de goede doelen van de postcode loterij
folkert vd graaf en sjoerd vdWOUW!!!
streken elk via deze loterij hun kostgeld op.
zodat zij niet hoefden werken en hun handen vrij hadden
voor andere zaken

lees hiervoor het boek ;de spekpannenkoek rond folkert vd g

aan de andere kant ;een samenleving moet een geweten hebben
(Comisschien de opmerking van de dag)
Onbekend
Ik gok alleen hierdoor af en toe met de staatsloterij en nooit met de postcodeloterij.
Onbekend
Met de groeten van Volkert van der G.
Onbekend
Zelfs PvdDwoueen spoeddebat hier over houden.
[www.agd.nl]
Nou vraag ik je wat is er op dat spot tegen?
Als je al zo reageert is de vedachtmking al gauw gemaakt.
Onbekend
AH moet toch helemaal zelf weten wat ze in de schappen legt. Kennelijk loopt dat vega voedsel toch niet als menig pinkie denkt.
Grasbaal
'Onterechte link tussen dierenbeschermers en terrorisme'

De brandbrief is ondertekend door:
Stichting AAP - Stichting Bont voor Dieren - Comité Anti Stierenvechten - De Faunabescherming - Hondenbescherming - IFAW (International Fund for Animal Welfare) - Milieudefensie- Nederlandse Vegetariërsbond - Nederlandse Vereniging voor Veganisme - Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren - Stichting Dierenrechten Europa -Rechten voor al wat Leeft - Varkens in Nood - Vereniging Proefdiervrij - Stichting Dier en Recht- Vissenbescherming - Wakker Dier - World Animal Net - WSPA Nederland - Zeehondencrèche Lenie 't Hart

[www.perssupport.nl]
Grasbaal
Een onbenullige actie als hieronder begint heel vriendelijk en heeft niets met terrorisme te maken. Maar als morgen toevallig alle ruiten van sommige AH filialen eruit leggen dan ontkennen de schrijfers van onderstaand persbericht natuurlijk direct alle betrokkenheid:

Grootgrutter zet vegetari? in de kou tijdens feestdagen

Albert Heijn, de supermarkt die doorgaans het breedste assortiment vegetarische producten heeft, heeft zich verslikt in de kerstgedachte. De boodschap “vrede op aarde” die zou kunnen opklinken uit het vegetarische schap, heeft het verloren van “vreten op aarde”.
Terwijl steeds meer consumenten zich willen bezinnen op hun consumptiepatroon tijdens de kerstdagen, heeft Albert Heijn een fors deel van het vegetarische assortiment uit de schappen verbannen om plaats te maken voor luxe kant-en-klare vleesgerechten. Albert Heijn weet dat vleesvervangers een marktgroei van 25% per jaar doormaken, maar kiest er toch voor vegetari? op een houtje te laten bijten tijdens het kerstdiner.
Kennelijk heeft AH de term “parttime vegetari? niet goed begrepen en denkt Albert Heijn vegetari? rond de kerst over te kunnen halen bij uitzondering vlees te eten. De marktbeweging is een omgekeerde: vleeseters besluiten steeds vaker ? of meer dagen g? vlees te eten.

PINK!, de jongeren organisatie van de Partij voor de Dieren, roept Albert Heijn op het assortiment vleesvervangers niet te verkleinen, maar juist te vergroten. Via een e-mailactie roept PINK! Albert Heijn op het assortiment vleesvervangers nog voor de kerst te vergroten. Ook zal PINK! op zaterdag 22 december vegetarische hotdogs uitdelen aan de klanten van de Albert Heijn in Haarlem.

PINK! roept u op deze actie te steunen. Dit kan via de website www.ahwatmaakjemenu.nl. Via deze website kunt u een protest e-mail sturen naar de directie van Albert Heijn. En Albert Heijn zo oproepen het assortiment vleesvervangers nog voor de kerst uit te breiden.
Wilt u zaterdag 22 december aanwezig zijn bij de actie van PINK! dan kunt u een e-mail sturen naar: secretaris@pinkpolitiek.nl.

Met vriendelijke groet,

Tom Sprangers
voorzitter PINK!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's overheid , dieren , burgers , politiek en samenwerken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0