Bijlenen

Ik vraag me af, of de grote cooperaties geld moeten bijlenen, om
meer melkgeld uit te betalen, of ze dit ook echt allemaal doorberekenen
aan de supermarkten.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Als dat zo is dan denk ik dat ze dat niet lang volhouden. Ik ga er dus van uit dat het niet waar is.
Maareen internationaal concern als b.v. RFF is voor een gewoon lid toch een financieel doolhof.
De iets meer ingeweide veehouder spelt het jaarverslag en kan daar zinnige dingen uithalen, maar de dagelijkse gang van zaken lijkt mij moeilijk te doorgronden, misschien alleen voor de financieele experts van het bedrijf zelf.
Onbekend
Een coöperatie als DOC heeft door haar omstuimige groei en daarmee samenhangende niewbouw een zodanige financiering bij RABO/ING dat daar geen enkele mogelijkheid inzit voor lenen van geld om een melkprijs uit te betalen die boven de opbrengst ligt, ofwel DOC zal z'n vreemd vermogen niet vergroten om de boeren nu te verleiden en later zelf de rekening te laten betalen.
Als ja al eens in een ledenraad of raad van beheer (commisarissen) hebt gezeten weet je dat zulke veronderstelde constructies gewoon niet kunnen. Er is wereldwijd geen bank te vinden die zoiets zou willen financieren. DUS de uitbetaalde melkprijs komt gewoon regelrecht uit de markt!
Onbekend
misschien bijwww.lenen.nl;-)
Onbekend
wat zou je denken van BIJ-LES? je mag zel invullen wie die dan zou moeten volgen.
Onbekend
Omdat je het zo goed weet, mag jij het zeggen.
anonymous_821
Lijkt me wel nodig

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cooperaties en melkgeld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN