Supermarkten klagen over prijsstijging zuivel

De supermarkten verhogen hun prijzen in Nederland en beginnen te klagen
Enkele zinnen (er staat nog veel meer interessant nieuws )
Overigens weer een bewijs dat de NMV/DBB met hun recente uitlatingen er finaal naast zaten
[www.mkbnet.nl]
Maar dat ben ik van die club onderhand gewend

<<<
Prijs zuivel stijgt bij C1000 en Plus
Amersfoort ? Meerdere Nederland­se supermarktketens komen met prijsstijgingen voor verschillende zuivelcategorieën. Dat blijkt uit een rondgang.
(<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<&lt
Supermarktke­ten Plus verwacht dezelfde prijsstij­gingen als in Duitse winkels, waar forse aanpassingen zijn doorge­voerd.
***********************
<<<<<<<<<<<<<<
?Zuivel moet contract naleven?
De Bilt ? Nederlandse zuivelbe­drijven proberen de contractaf­spraken met supermarkten open te breken. Dat beweert unitmana­ger Bert Leffers van supermarkt­keten Plus. Volgens hem specule­ren zuivelbedrijven met verwerk­te producten om de hoogste op­brengst te maken, maar bedienen ze het afzetkanaal niet goed.
(<<&lt
Volgens Leffers is het verleidelijk om meer melk te verwerken tot poeder, omdat dit de hoogste opbrengst oplevert, maar dat mag niet ten koste gaan van de levering van dagverse zui­vel. Die korte termijn politiek
(<<<<&lt
Leffers zegt de leveranciers aan contracten te willen houden, maar over prijsverhogingen valt te praten,
(<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<&lt
Friesland Foods laat weten dat ze inderdaad prijzen van contrac­ten poogt aan te passen. Ook klopt het dat meer poeder wordt geproduceerd. ?Het is een spel van de markt.? Friesland streeft naar kortere contracten.
<<<<<<<<<<<

Zie voor verder en nog veel meer nieuws het AGR. Dagblad

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
mooi, eindelijk wordt er gevochten om melk. Das mooi voor de koeienboer !!
Onbekend
Inderdaad, de retail krijgt nu een koekje van eigen deeg!
Onbekend
De supermarkt doet zijn naam weer eer aan vwb zuivel:

Het is een SUPER Markt
Onbekend
vreemd, over de sterke dalingen van de afgelopen jaren, heb je
ze nog nooit horen klagen !!
Onbekend
Tijd om die supermarkten eens uit te melken , jaren zijn de boeren uitgeknepen. Nu moet het andersom.
Onbekend
Laat ze nu ook maar betalen, ik zou het geen probleem vinden de DDB nu aktief te steunen, al is het alleen maar voor het lawaai en de onrust!
Onbekend
moeten al de neuzen wl de zelfde kant op staan en dat is op dit moment nog steeds zo
Onbekend
Zeg Dirk als we Arie meekrijgen zijn al een heel eind op de goede weg, denk je niet? ,Maar goed zonder Arie zullen ze ook nog wel wat horen van de DDB,
Lees maar weer al die verhalen , melk te duur etc. Dus als de boeren wakker worden weten dat ze niet zonder de DDB kunnen. Waar hoor je anders dat de produkten te duur worden, maar ja als het zuivel en de boeren betreft, ze willen nog steeds de boeren voor een appel en een ei laten werken. 2e tak zoals andere organisaties voor zijn, dat is niet de oplossing. Lees de Boerderij van deze week over het bijna overaanbod van boerencampings, zorgboerderijen, er zijn straks te weinig mensen die zorg nodig hebben. Er is maar 1 belangbrijk punt en dat is m.i. het boereninkomen dient redelijk te zien en moet uit de sector zelf komen. De meeste boeren hebben toch nog een werkweek die meer dan 36 uren telt en geen ATV dagen of snipperdagen kent.
anonymous_821
Er staat op de openbare site van het AGD intussen ook het nodige van
[www.agd.nl]

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk en zuivel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN