Zien is geloven??

Deze week al volop in het nieuws:[melkquotum.prikpagina.nl] , na het enorme zure regen probleem krijgen nu de koeien de schuld van het wereldwijde broeikasgassen probleem. Wie heeft er een oplossing voor dit "probleem"??:

Offerteverzoek praktijkproject ROB-landbouw

Het programma ROB-landbouw is gestart met de uitvoering van het voorlichtingstraject 'Zien is geloven' over de uitstoot van broeikasgassen in de melkveehouderij. In dit traject zullen een aantal met elkaar samenhangende en elkaar versterkende communicatie activiteiten worden uitgevoerd.

Een belangrijke activiteit binnen het communicatietraject zijn praktijkprojecten. Daarin verkennen melkveehouders mogelijke maatregelen en communiceren hierover. Ook andere betrokken partijen (bijvoorbeeld toeleveranciers, afnemers, lokale overheden of milieuorganisaties) kunnen een rol spelen in de praktijkprojecten.

In het offerteverzoek richt ROB-landbouw zich vooral op praktijkprojecten waarbij de activiteiten van agrariërs centraal staan. We vragen u uiterlijk 31 augustus a.s. een voorstel in te dienen voor een praktijkproject. We zijn van plan twee voorstellen te honoreren.

<b>Doelstelling</b>
Het doel van de praktijkprojecten is:
o Een groep melkveehouders ervaring laten opdoen met klimaatvriendelijke
aanpassingen in de bedrijfsvoering. Door media aandacht in het voorlichtingstraject van ROB voor de praktijkprojecten
willen we een grote groep melkveehouders laten zien welke maatregelen mogelijk zijn en wat de praktijkervaringen zijn. Hiermee willen we bewustwording (awareness en urgentie) creëren dat melkveehouders bij kunnen dragen aan het oplossen van het klimaatprobleem. Daarnaast willen we kennis verspreiden over het ontstaan

De bijdrage vanuit ROB-landbouw is maximaal 50.000 euro(incl BTW).

Bron: [www.senternovem.nl]

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
We gaan gewoon weer terug naar het niveau van 1996.
Jan 1996 : 4,56 milj. stuks rundvee
1,71 milj. stuks melkvee

Nov 2006 : 3,67 milj. stuks rundvee
1,40 milj. stuks melkvee

Dus waar praten we over.
Onbekend
Er zijn al een stuk minder koeien, door alle mestmaatregelen en lage melkprijzen.
En als je de koeien in de wei wilt houden, behoeven de stallen zeker geen aanpassingen op milieugebied, want dat is dan geheel nutteloos !!
Onbekend
wel handig van rob om hier op in te spelen en gelijk naar de landbouw te wijzen
want als je hun site leest zijn er meer vervuilers maar die staan onderaanwat ik mij afvraag of de landbouw wel zo vervuilend is als men zegt we hebben het kunnen zien met de amoniak dit zou de landbouw toch ook doen maar het bleek anders ik heb het idee dat het is om de landbouw te betichten en anderen niets te laten doen
Onbekend
die paul is nog eens goed bij! nog een paar graden broeikaseffect en dit was onze laatste stal! nieuw zeeland eat your hart out!
Onbekend
Waarom hoor ik nou niks over het positieve CO2 verhaal (dus anti broeikas effect!!) van de melkveehouderij. De melkveehouderij heeft een positief CO2 saldo, door haar veldgewasproduktie van zuurstof, door gras en mais. Ook na aftrek van eigen CO2 produktie, weet nu niemand dit of houdt iedereen ons (en de burger) bewust dom? Een hectare gras/mais produceerd 3 keer zoveel zuurstof dan een hectare bos. Om over natuurterrein helemaal maar te zwijgen.
Onbekend
wat dacht je van de methaanproductie van de koeien en al het lachgas dat vrijkomt bij de productie van stikstofkunstmest? weet je dat niet Ard?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , landbouw , koeien , bedrijfsvoering , uitstoot en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0