Illustratie van: Jasperfendt

LNV: extra korting op toeslagrechten

Boeren worden nog eens 1,3 tot 1,7 procent gekort op hun toeslagrechten. De extra korting is nodig om binnen het door Brussel vastgestelde nationale budget voor toeslagrechten (325 miljoen euro) te blijven.

Dat schrijft minister Gerda Verburg van LNV in een brief aan de Kamer. Het exacte kortingspercentage wordt eind juli vastgesteld. Begin dit jaar was om dezelfde reden al besloten tot een algemene korting van 1 procent.

Boeren die vergeten zijn op de gecombineerde opgave een kruisje te zetten, om aan te geven dat ze voor uitbetaling van toeslagrechten in aanmerking willen komen, hebben pech. Verburg legt het verzoek om hen alsnog uit te betalen naast zich neer, met een beroep op de Brusselse regels.

Inmiddels heeft de Dienst Regelingen bijna alle 65.000 aanvragen voor uitbetaling van toeslagrechten afgehandeld, meldt Verburg. Op ongeveer 250 aanvragen moet nog worden beschikt. Deze zijn complexer door bedrijfsmutaties in het verleden.

In totaal is 291 miljoen euro aan inkomenstoeslagen uitbetaald. Dat is genoemde 325 miljoen euro min het geld dat is afgeroomd voor plattelandsdoelen (modulatie). Daarnaast is geld op de plank blijven liggen, omdat het niet is aangevraagd of omdat boeren niet aan de voorwaarden voldeden. Meestal betrof dat het hebben van onvoldoende grond.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , dienst-regelingen en gecombineerde opgave geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1