Wat is de kwaliteit van De Boer

Wat is de kwaliteit van De Boer stalinrichting op dit moment?
Een paar weken geleden was hier in ene een zekere "Ben" met grote klachten over zijn stalinrichting, ze zouden hier "eindelijk" over komen praten, sindsdien niks meer vernomen van deze "Ben". Zo vraag ik mijn af wat is de werkelijke kwaliteit van deze stalinrichting op dit moment, als ik kijk naar van Bakel Vredepeel die jaarlijks duizenden ligboxen afneemtvan De Boer, dan denk ik bij mijzelf ; zo slecht zal het wel niet zijn anders hadden ze in Vredepeel wel een andere leverancier gezocht.
Wat is jullie reactie op dit alles?

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Ik wacht nog even de reactie van Ben af, het kan toch niet zo zijn dat hij nu niet reageert. Er zijn al zoveel oproepen gedaan aan hem. Kom op Ben. Ook al heb je zwijgplicht of iets dergelijksKom daar dan eerlijk voor uit, of vertel wat er gezegd is op de 19 e .
Onbekend
mensen klap jullie prikbord in ben heeft gereageerd dat hij nog weer gaat reageren.

ben schreef:
Bezoek heeft inderdaad plaats gevonden. Alle bemerkingen zijn genoteerd en mogelijke oplossingen besproken. Nader bericht over het uiteindelijk resultaat volgt nog.

[www.prikpagina.nl]

(Al ik mijnheer brouwers of mijnheer spinderenzvoort was zou ik bij deze berichten in de handjes wrijven en zeer instemmend reageren)
Onbekend
Ten eerste zijn mijn ervaringen en de kwaliteitvan De Boer zeer slecht.
90 boxen gehad van De Boer (dealer Schoonwater uit De Rips) na een half jaar braken er al boxen af boxen gingen los dus gingen schuin hangen enz.
Schoonwater gebeld.
Die is ook wezen kijken samen met een vertegenwoordiger van De Boer maar na heel veel gezeur en gemauw kon er iets geregeld worden als ik de volgende 70 boxen bij hun bestelde.

Ik heb toen alle boxen eruit gesloopt en naar de Firma vd Biggelaar in St Oedenrode gebracht die hebben bij alle boxen ingekort en een nieuwe bevestiging aangebracht met een vlakke plaat en tevens de nieuwe boxen geleverd.
Sinsdien geen een box meer los gegaan en van de firma de Boer nooit niks meer gehoord.
Als je nieuwe boxen zoekt is vd Biggelaar volgens mij het goede adres.
Zij hebben ook de stierenstal van ki Samen gemaakt.

Over de samenwerking van van Bakel ,Schoonwater uit De Rips en de Boer stalinrichting is gewoon een zaak van samenwerking en financiering.
Alle bedrijven die van Bakel in de VS opzet hebben een allemaal het zelfde produktenpakket wat betreft aannemer en financiering(van Bakel zelf),melkmachine ,machinepark enz
Onbekend
Ik heb boxen van de boer, ook via Schoonwater uit de rips. Grootste gedeelte van de stal zijn boxen 8 jaar oud en nog geen problemen mee gehad, ik heb ook nog een stuk of 30 boxen van de boer en die zijn 13 jaar meen ik en ook niets mis mee, dus ik ben tevreden over de Boer ligboxen.
Maar die boxen waar jullie over spreken zit daar een schooftboom, of eentje waar ook een lint of touw voor door zit, want sterke wordt ook daardoor bepaalt.
Onbekend
Tot nu toe blijft het weer erg lang stil bij mij wat betreft het contact met Royal De Boer Stalinrichtingen. Tijdens het bezoek afgelopen maandag heb ik wel gevraagd op welke manier de ligboxafscheidingen voor introductie op de markt getest worden op duurzaamheid en comfort voor de koe of jongvee.T.a.v. duurzaamheid wordt wel een wisselende mechanische belasting toegepast maar of dat ook vergelijkbaar is met praktijkomstandigheden is voor mij maar de vraag. De bij mij toegepaste knieboomband van gewapend rubber had deze vertegenwoordiger nog nooit in de praktijk gezien, alleen in een proefopstelling. Dus mijn indruk dat mijn bedrijf ongevraagd proefkonijn is geweest, is in ieder geval hierop van toepassing.
Onbekend
Zou je mij willen uitleggen wat je hier precies meebedoeld?
farmerpeter schreef;
"Maar die boxen waar jullie over spreken zit daar een schooftboom, of eentje waar ook een lint of touw voor door zit, want sterke wordt ook daardoor bepaalt."
Onbekend
maurice schreef:
>
> Ten eerste zijn mijn ervaringen en de kwaliteitvan De Boer
> zeer slecht.
> 90 boxen gehad van De Boer (dealer Schoonwater uit De Rips)
> na een half jaar braken er al boxen af boxen gingen los dus
> gingen schuin hangen enz.
> Schoonwater gebeld.
> Die is ook wezen kijken samen met een vertegenwoordiger van
> De Boer maar na heel veel gezeur en gemauw kon er iets
> geregeld worden als ik de volgende 70 boxen bij hun bestelde.
>
> Ik heb toen alle boxen eruit gesloopt en naar de Firma vd
> Biggelaar in St Oedenrode gebracht die hebben bij alle boxen
> ingekort en een nieuwe bevestiging aangebracht met een vlakke
> plaat en tevens de nieuwe boxen geleverd.
> Sinsdien geen een box meer los gegaan en van de firma de Boer
> nooit niks meer gehoord.
> Als je nieuwe boxen zoekt is vd Biggelaar volgens mij het
> goede adres.
> Zij hebben ook de stierenstal van ki Samen gemaakt.
>
> Over de samenwerking van van Bakel ,Schoonwater uit De Rips
> en de Boer stalinrichting is gewoon een zaak van samenwerking
> en financiering.
> Alle bedrijven die van Bakel in de VS opzet hebben een
> allemaal het zelfde produktenpakket wat betreft aannemer en
> financiering(van Bakel zelf),melkmachine ,machinepark enz

Waren dit zwevende ligboxafscheidingen met een plat uiteinde waarmee ze aan de frontbuis bevestigd waren? Het platte uiteinde is dan verwijderd en vervangen door een aangelaste kopplaat met 4 gaten die m.b.v. 2 stroppen zowel onder als boven vastgeschroefd is, net zoals de oud model zwevende boxen van De Boer?
Onbekend
Nee Co ik verwijs even naar het bovenstaande bericht van Ben.

Groeten Maurice
Onbekend
Helemaal juist.
Dit heb ik op eigen kosten gedaan.
Onbekend
Kwam die vertegenwoordiger van Royal De Boer uit Oosterhout (Gelderland) en begon zijn achternaam met een J.?Maurice schreef:
>
> Helemaal juist.
> Dit heb ik op eigen kosten gedaan.
Onbekend
Ik weet niet meer precies wie de vertegenwoordiger was in ieder geval de vertegenwoordiger van zuid Nederland.
Onbekend
bij de boer R boxen zit er geen klikker achter de achterpoot. daardoor zit er beweging in de poot en breekt op den duur.
Onbekend
De oudste boxen van De Boer staan al 30 jaar. Ook het eerste voerhek is uit 1977 het voerhek is intussen vervangen maar de oude engelse box gebruiken we nog steeds. De roosterschuif uit 2001voldoet prima maar heeft wel enkele kleine mankementen vertoond. Onder anderen 30 meter ketting is vorig jaar vervangen en enkele jaren daarvoor kettingspannen. Vorig jaar zijn er nog 25 nieuwe ligboxen geplaats van het type 2D-ECONOMY deze lijken wel van goede kwaliteit maar hebben wel een schoftboom. Ook de matras van De Boer.
Wel is er 3 keer een koe onderdoor gekropen(in de middenrij)zonder verdere gevolgen. Het was 3 keer de zelfde koe.
Verder is er nog een uitmestinstalatie uit 1971.En deze word nog wekelijks gebruikt.
Over het algemeen ben ik wel tevreden over De Boer stal inrichting, vooral over het oudere materiaal.
Jaap.
Onbekend
Ook ik heb sinds 2004 de Economy ligbox, icm een knieboom van 2 " buis. De boxen ogen nogal vrij licht. Een tiental boxen buigden als lucifershoutjes krom. Na hierover contact met m'n aannemer(Feenstra, Parrega)te hebben gehad,kreeg ik zonder morren vervangende boxen, en kreeg ik inplaats van de kapklemmen plaatklemmen, nadien geen problemen weer gehad. Het 'verende' concept van deze box bevalt prima, tevens is hij zeer makkelijk te demonteren.
Grasbaal
Gaat het om dit soort boxen??:



+1
erwin344
Kapklem is nu een millimeter dikker ,
er zijn een aantal T-klemmen in omloop geweest
van 60x60 wat 60x57 moest zijn .
gezienus
Ja en dat naar 6 jaar
oldhuus
Kunnen daar niet gewoon die brouwers klemmen op, dit gaat vroeg of laat toch losrammelen of doorroesten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's van bakel , ligboxen , boer en stalinrichting geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
6