Veehandel

Ben beetje nieuwsgierig wat een veehouder in een veehandelaar zoekt en wat voor eisen deze aan moet voldoen zoals betaling, gewichtbonnen, totale kosten

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Moet vooral openheid van zaken geven, zoals gewicht en kosten
Onbekend
In ieder geval nooit 1 vaste handelaar. Meerdere handelaren op je bedrijf houdt ze een beetje scherp.
Onbekend
Ik ben erg tevreden met m'n veehandelaar, er komt voorlopig ook geen andere de dam oprijden. Hij komt zelden in de stal, alleen in overleg. Afgemolken vee wordt met commissie verkocht, waarna slachtbon meegeleverd wordt. Nuka's ook afleveren met commissie en gebruiksvee in de roes.
In mijn vrienden/kenissenkring hoor ik ook andere prijzen, soms zit ik hoger, dan lager, maar meestal vrij goed.
Verder vind ik het belangrijk dat de veehandelaar m.u.v. zaterdag en zondag, elke dag koeien levert aan het slachthuis zodat wanneer ik een acuut probleemgeval heb tijdens het melken, dat deze koe wanneer noodzakelijk dezelfde dag afgevoerd wordt. Dit lukt niet bij elke veehandelaar.
Onbekend
ik heb geen zin, om voor een tientje meer, een uur langer te zeuren.
Onbekend
Ik zoek een hoge prijs in een veehandelaar.
Onbekend
Ben je nog wat vee nodig?
Onbekend
Lef om vee in de roes te kopen en betrouwbaarheid om een correcte afwikkeling te garanderen. Een goede prijs is uiteraard een eerste vereiste, maar spreekt voor zich, lijkt mij
Wij verkopen het liefst in de roes: geen gezeur achteraf over tegenvallende kilo's, slechte classificatie en hoge kosten. Helaas ontbreekt dit lef tegenwoordig bij de meeste handelaren, er wordt doorgaans aan de veilige kant geboden, zodat het meeste vee toch in de kilo wegggaat.
Onbekend
Ik doe nog graag wat praten met de veehandel je steekt er vaak wat van op.Gisteren nog een dik uur aan de koffie gezeten met een handelaar twee stieren verkocht (luxe) voor 3200 euro.Dit lukt niet met de commisie mannen,of bij telefonische opgave.Ik vind het de charme van het vak om te handelen met de vrije handel.Maar ik heb er de tijd ook voor dat is vaak bij de collega's een probleem.
Onbekend
Je kunt deze stieren maar 1 keer verkopen dus je kunt niet zeggen dat je die prijs met commissie niet had gekregen. Je kunt het alleen hopen.
Als je in dat uur 10 handelaren had gesproken had je kunnen zeggen dat je ze aan de meest biedende hebt gegund maar om een uur lang met 1 handelaar te koffiedrinken en dan zeggen dat je een prijs hebt ontvangen die je bij commissie niet zou krijgen is mij te kort door de bocht.
Maar misschien zou hier een uitdaging voor een boekhoudkantoor in kunnen zitten om uit te zoeken welke manier van verkopen het meeste oplevert.
Onbekend
Verkoop bij voorkeur pas gekalfde koeien (slacht) korte koetjes, kleine koetjes, of kreupele in de roes, deze vallen altijd tegen in gewicht !. lukt dit niet probeer dan minimaal een redelijke kiloprijs af te spreken, anders wordt je daar bijweinig kilo's ook nog op gekort.
Goeie handelaar heeft een grote klantenkring waardoor hij veel vraag/aanbod heeft van gebruiksvee. Bij mij gaat slachtvee en bb kalveren naar vion, voor afmesters en zb kalveren is het wat moeilijker en moet ik meer moeite doen voor een goeie afnemer. Boeren hebbeb zelf veehandelaren verpest door veel in commissie te doen !! Voorsal handelaren van 65+ lopen meer voor de gezelligheid bij de weg dan om een goeie prijs te geven !
anonymous_1246
Zo gaat het hier ook. Als er wat is staat hij voor je klaar en met de nuka's redt hij zich alleen ,dat vind ik veel belangrijker.

Prijzen die je van collega's hoort betreft vaak de betere soort en als ik zie hoe vaak er bij de buurman een veehandelaar het erf op komt rijden dan moet hij ook wel meer beuren om zijn extra uren vergoed te krijgen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
10