Limburgse boeren in Amerika

Gisteren afgelopen maandag en morgen op omroep limburg tv (via de schotel te ontvangen bij ons kanaal 70).
Prachtige reportage over Limburgse gezinnen die met van Bakel naar de VS zijn verhuisd.
Misschien via uitzending gemist te bekijken.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Weet je ook de titel van dit programma ?
Onbekend
voor internetkijkers de volgende link:

<a href=webtv.l1.nl/player/mediaplayer.asp/… target=0>[webtv.l1.nl];

veel koeienkijkplezier!
Onbekend
He die link doet het niet..

hoe heb je hem gevonden?
Onbekend
Ieder zijn keuze , maar laat mij maar mooi hier blijven. Ben totaal niet jaloers op die bedrijven van 1000 koeien. Moet niet gekker worden.
Onbekend
de dochter in de video is in elk geval eerlijk over hoe het daar is. op de vraag of zij het bedrijf in wil, bedankt ze hartelijk "vanwege de stress die ze waarneemt bij haar vader". En maar roepen dat het allemaal hallelua is.
Grasbaal
Serie Limburg Laat: Enkeltje Limburg-Amerika

Agrarisch makelaar Willy van Bakel heeft inmiddels het 51ste boerengezin in Amerika aan een nieuw bestaan geholpen. De geboren Vredepeler is tien jaar geleden in de staat Michigan, samen met zijn Amerikaanse neef, begonnen met een mega-boerderij.

En <a href=shoobidoo.nl/index.php/?movie_id=3090 target=0>in Vredepeel heeft Van Bakel (video)</a> met zijn broers het grootste boerenbedrijf van Nederland met 1100 koeien. Naast het leiden van deze melkonderneming, is Van Bakel begonnen om boeren naar Amerika te laten verhuizen. De emigratiestroom gaat voorspoedig. Een aantal Limburgse gezinnen runt bedrijven met zo'n 1500 koeien.

Programmamakker Jan de Koning toog met de camera naar de staten Michigan, Indiana en Ohio om vast te leggen hoe het gaat met het verwezenlijken van de American Dream. Hij portretteert Willy van Bakel en de families Niessen, van oorsprong uit Roosteren en Goltstein uit Limbricht. Ze werken hard en succesvol om de droom te laten uitkomen.

De serie Enkeltje Limburg-Amerika wordt uitgezonden in Limburg Laat op 22, 24 en 26 januari om 21.00 en 23.00 uur.

Bron: <a href=l1.nl/l1actueel/_rp_links4_firstElementId/… target=0>[www.l1.nl];
anonymous_1078
Ik heb de link aangepast, met een langzame verbinding duurt het even voordat de video begint.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's van bakel en amerika geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN