Halal slachten

Nog een artikel gevonden over Halal- slachten:

[www.politiekdebat.nl]

Er zijn veel uithalen gemaakt jegens de slachtwijze van de Moslims. Het zou dieronvriendelijk zijn. Toch heeft professor Schultz en zijn collega Dr. Hazim van de Hannover Universiteit in Duitsland door middel van een EEG en ECG bewezen dat, 'onze' wijze van het slachten JUIST diervriendelijk is dan de "westerse" die het dier ontzettend veel pijn laat lijden. Het onderzoek verbaasde veel mensen.

Experimentele details:
1. Er zijn verschillende elektroden op de hersenen van het dier aangebracht, om de reacties van het dier te meten tijdens de slachtprocedure.
2. De dieren hebben een paar weken rust gekregen na het operationeel inbrengen van die elektrodes.
3. Sommige dieren zijn op de islamitische manier geslacht. Dat wil zeggen dat hun keel open gesneden wordt en daarbij de halsslagaders en anderen belangrijke vaten. (halal -methode)
4. Andere dieren zijn in de kop geschoten. (westerse -methode)
5. Tijdens het experiment zijn op alle dieren de resultaten van de EEG en de ECG vastgelegd, zowel tijdens het proces van slachten als van schieten.

Resultaat:

I. Toegestane halal methode:

1. De eerste 3 seconden vanaf het moment van het slachten, heeft de EEG niks anders waargenomen dan voor de slachting. (EEG registreert hersenactiviteiten)
Dus het dier heeft geen pijn gevoeld tijdens of vlak na het snijden
2. De 3 seconden daarna, gaf de EEG weer, een toestand die gelijk was aan 'slapen', bewusteloosheid. Dit komt omdat het dier een grote hoeveelheid bloed verliest in een korte tijd.
3. Na de voorgenoemde periode, toont de EEG aan, een activiteitniveau van 0. Dit betekent dat het dier absoluut geen gevoel waarneemt, dus ook geen pijn.
4. Op het moment dat de hersenactiviteit 0 werd, klopte het hart nog. Daarbij maakte het lichaam heftige stuiptrekkingen. Dit als gevolg van een reflex van het ruggenmerg. Het ruggenmerg zit IN je ruggenwervels. Door deze stuiptrekkingen wordt er nog zoveel mogelijk bloed uit het lichaam gespuwd. Dit resulteert weer in hygiënischer vlees.

II. Westerse methode, door " Schot in het hoofd":

1. De dieren waren al snel na het schot bewusteloos.
2. EEG registreerde HEVIGE pijn direct na het schot.
3. Het hart hield sneller op met kloppen (pompen), zodat dit resulteert in minder bloedafvoer. Dit houdt in dat het vlees dus ook onhygiënische is voor de consument.

"Islamic method of slaughtering animals is better: sientific reason ", Al Jumuah Magazine, Vol. 9 Issue 3.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Op zich een goede zaak van minister Veerman, maar daar gaat het hier eigenlijk niet om, want als, zoals de meesten het verschil, zoals omschreven in het artikel ( als het überhaubt waar is) niet eens weten, hoe kunnen ze dan verantwoord kiezen? Kortom weer een geval waar een (culinair-ethische) bijsluiter gewenst is.
anonymous_821
In antwoord op vragen van het kamerlid Wilders stelt minister veerman dat hij Halal slachten beslist niet wil verbieden.
Dat zo in strijd met de grondwet zijn, bovendien is het volgens EU regelgeving toegestaan
Wel wil de ministerde dodingsmethode op het etiket
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Veerman wil dodingsmethode op etiket vlees
Consumenten moeten op het etiket van vlees kunnen lezen hoe het dier is gedood. Dit vindt minister Cees Veerman van landbouw.
Hij voert momenteel overleg met de supermarkten en slachterijen over een dergelijke informatievoorziening.
Veerman meldt zijn standpunt in antwoord op vragen van Tweede Kamerlid Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid over de verkoop van halal-vlees (vlees van dieren die volgens de Islamitische rite zijn geslacht).

[www.zibb.nl]

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , voer en dieren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN