Hogere melkaanvoer zet in oktober door

Hogere melkaanvoer zet door
De melkaanvoer in oktober was (gecorrigeerd voor iets lager %vet) 1,7% hoger dan vorig jaar.
De melkontvangst april 2006 t/m oktober 2006 (cumulatief) is 1,5% hoger dan vorig jaar.
[www.prodzuivel.nl]

Vermakelijk is het de prognose voor het prijsverloop van Melkquotum in de Boerderij van vandaag. (aan het eind van het gebruikelijke marktpraatje)
Na er een week of 3 een verdere daling voorspelt te hebben, die dus niet kwam, weet men het kennelijk niet meer.
Dus de prognose is nu ?Het kan alle kanten op ?

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Dat komt waarschijnlijk omdat niemandmelk wil huren voor
deze prijzen.
Daarom melken de verhuurders het quotum zelf maar vol.
Onbekend
Onzin Paul, degenen die besloten hebben te verhuren kunnen niet zomaar de produktie met tientallen procenten verhogen; daarnaast is het nog erg vroeg om quotum te (ver)huren, het meeste quotum wordt pas verhuurd aan het eind van de rit wanneer de planning, of eigenlijk de afwijkingen daarvan, duidelijk wordt.
Ik heb wel van twee veehouders gehoord die zeggen voor de verevening te gaan melken, zonder onderliggend quotum dus. Ben benieuwd of zij dit met deze aanvoercijfers echt gaan gokken of dat zij eieren voor hun geld kiezen en quotum gaan huren. Een behoorlijk aantal van dit soort ondernemers die besluiten alsnog te gaan huren, kunnen de leaseprijs nog wel eens opstuwen. Ook zijn er wat veehouders die een deel van hun quotum verkocht hebben en dit weer aanvullen met leasemelk, ook dit geeft een stuwend effekt, lijkt mij. Maar de tijd zal het ons uiteindelijk weer leren.
Onbekend
De realiteit geeft de laatste dagen een forse stijging van de quotumprijs aan, gezien de noteringen, maar ook de gevraagde prijzen aan de telefoon: voor een portie die vrijdag 32 ct moest kosten, werd gistermiddag al 34,5 ct gevraagd......... Kortom de groeiers groeien gewoon ouderwets door en de redelijk tot goede melkaanvoer zorgt weer ouderwets voor een oplopende quotumprijs, niets nieuws dus! En degenen die afwachten, blijven afwachten.....
Onbekend
Ik vond de berichtgeving van de boerderij voor melkquotum eerder redelijk correct en erg invloedrijk (voor zover je dat na kunt gaan) maar nu wordt minder, door internet gaat de snelheid van de handel vooruit en de snelheid van de kopers en verkopers, als de boerderij een notering geeft is dit voor de oplettende koper of leaser niets zeggend.
Onbekend
Als ik de grafiek van FCDF bekijk wordt er in november minstens zoveel gemolken als in oktober. Ik weet niet hoe de leveranties bij de andere fabrieken zijn, maar ik verwacht dat deze hetzelfde beeld laten zien. Dit zou betekenen dat er ongeveer 879/31 * 30 = 850 000 ton gelevert zou worden. Vorig jaar november werd er 826 000 ton gelevert. Niet gecorrigeerd voor vet zou dit 2,9 % meer zijn.
Of maak ik ergens een rekenfout?
Onbekend
Na IEDER jaar dat het quotum niet makkelijk vol kwam (2005/2006), molk men er een jaar later VLOT over heen. Dit is een van de ongeschreven regels, waarmee wij werken. Klopt redelijk na bijna 25 jaar superheffing. Zijn er nog meer boeren die na-denken voor ze iets beslissen, maakt het boeren wat spannender.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voer , melkquotum , boerderij en melkaanvoer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
2