QPRIJS: Melkquotum niet vol ... stijgende prijs leasemelk

Melkquotum gaat niet vol komen.
Nu de melkaanvoer van de 2 grote coöperaties in week 1 bekend is begint het langzaam aan duidelijk te worden het Nederlandse melkquotum niet vol gaat komen, en dat er gewoon volgas door kan worden gemolken. Bij de aanbieders van leasemelk is dit nog niet doorgedrongen, en proberen hun melk nog voor flinke prijzen te slijten. Om in de komende 2,5 maand nog de achterstand weg te werken die is opgelopen in de melkaanvoer zullen er wonderen moeten gebeuren.

bron:
[landbouw.paginablog.nl]

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Ben er nog niet zo zeker van dat quotum niet vol komt, het wordt een nek aan
nek race. Dan is een flinke duikeling van de leaseprijs mogelijk.
Onbekend
Ik wil nog 10.000 kg leasen, maar ik ben nog wel even rustig.
Onbekend
voor mij het zelfde J.R.
Onbekend
aanbieders hebben het wel door,maar de boeren nog niet.Ondanks laatste weken veel verhandeld is stijgt de prijs niet,dat zegt genoeg.Ze zijn blij als ze zoveel mogelijk voor deze prijzen kwijt zijn.
anonymous_821
Of de onderschrijders willen niet verleasen óf jij hebt ongelijk, want de leasprijs stijgt en dat geeft alleen maar aan dat er relatief meer vraag dan aanbod is.
Onbekend
Of de huidige aanbieders kunnen prima communiceren naar eventuele leasers dat er meer vraag is dan aanbod, hoewel ik dat op basis van de aanvoercijfers van afgelopen week steeds moeilijker wordt.
anonymous_821

<<Of de huidige aanbieders kunnen prima communiceren naar eventuele leasers dat er meer vraag is dan aanbod,
<<
Al kun je het verkooppraatje nog zo goed vertellen, als er meer aanbod is dan vraag dan zullen er boeren zijn die voor minder willen verkopen anders blijven ze er mee zitten.
Dat afgezien van het feit dat bij Quotum.nu geen enkel praatje wordt gehouden en de prijs ook daar niet zakt
Onbekend
Pas tegen half februari kun je zeggen of vraag of aanbod groter is,aanbod is nu in ieder geval groot genoeg om in paniek te raken dat hetstraks op is.
Onbekend
Sorry, dus om niet in paniek te raken.
Onbekend
En in tegenstelling tot koopmelk 100% kan men met leasemelk minder kanten op.
Onbekend
Kijk is op qoutumbank.nu daar is nog leasemelk zat CHV Veghel. en steegro durft het aanbod op z'n site ook niet aan te passen3/01/2006 laatst bijgewerkt.
Onbekend
Hoe vaak is sinds de invoering van het melkquotumsysteem voor gekomen dat het niet vol kwam???
Onbekend
1 keer, het jaar van mkz ,2001.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , voer , leasemelk , melkquotum , melkaanvoer en coöperaties geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
3