Automatisering melkveehouderij

Wat is volgens jullie het beste managmentprogramma voor de melkveehouderij.
Ook graag u mening over het update van het programma en kosten.
Het meest gangbaar is denk comru en comvee ,maar wat is u ervaringhiermee.
Ditbetreft een studie opdracht,en zou graag wat cijfers/getallen willen weten .
bvd dank hiervoor

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
kijk ook eens naar uniform
Onbekend
afhankelijk wat je wil weten zou ik veel aandacht schenken aan de onderhoudscontracten en/of kosten koppelingen met database (i&r, ki, melkcontrole, etc). De programma geven ze bijna gratis weg en bij de verplichte onderhoudscontract word je veelal geknipt en geschoren. Tevens ben ik afgeknapt over de kosten die de vele koppelingen met zich meebrengen. Ik vond daarom dat het voor mij (6,5 ton melk) geen toegevoegde waarde had.
Onbekend
Ik zit nu ongeveer 7 jaren bij RUMA in Sambeek(VSM automatisering)
Aanschafprijs toendertijd ongeveer 2200 gulden. Voor complete set dus administratie,minas, , dhz-ki,grasland, financieel , voerberekening etc, inclusief koppeling met voercomputer.
Het abonnement bedraagt voor mij (alle modules) ongeveer €400 per jaar dacht ik.
Ken geen ander programma, toendertijd was er in mij omgevening nogal wat kritiek op de "gerenommeerden"met name koppeling en onderhoud. Prijs was toen voor mij de reden om dit te kopen en tot op heden zeer tevreden.
Onbekend
Ik doe het Online met Cr-Delta--Mijn Bedrijf , geen backups nodig en op iedere PC af te roepen met gebruikersnaam en wachtwoord.
Onbekend
Ik werk een aantal jaren met heel veel plezier met Agis. Erg praktisch, hoeft alles maar 1 keer invoeren,Delta en FF doen de rest. Kosten: Aanschaf was ietsmeer als 0.Toendertijd had je van het ministerie een waardebon van 250 gulden te besteden en daar is het meebetaald. Onderhoud bedraagt een € 300 per jaar, iets meer als je ook koppelt met de voercomputer en er ook weidebeheer op wilt doen.
Maar erg makkelijk en safe bij KKM en AID voor rapportage van medicijn gebruik, befrijfsregister en stallijsten. Ik ben bepaald geen computerman maar dit is een aanrader.
Onbekend
Ik heb Ruma gekocht.
Destijds was deze het goedkoopst.
Erg gebruikersvriendelijk en ik betaal nu ook bijna 300 euro per jaar\
aan onderhoud.
Ik ben er erg content mee.
Onbekend
met voor koppelingen en wat waren de kosten daarvan
Onbekend
Ik heb geen koppelingen want ik heb geen krachtvoerboxen.
Wel heb ik het minas pakket dat nu het nieuwe mestbeleid uitrekent voor 2006.
Binnekort ga ik wel koppelen dus effe wachten dan weet ik meer.
Onbekend
Comvee ook met kennisbonnen gekocht. Jaarlijks onderhoud € 600 - € 700. Programma is stabiel, maar begint steeds meer achterop te raken. Veel is nog op de wettelijke dingen gebaseerd en de Standaardoverzichten. Iets simpels als de dagproduktie op basis van de tankleveranties kun je er nog niet in vinden.
Onbekend
Ik was voorheen ook gebruiker van Uniform, en heb het pakket 2 jaar geleden ingeruild voor Agis voor windows.
Ik bespaar jaarlijks 50% onderhoudskosten en heb een werkbaarder pakket.
anonymous_1249
Jetje,

Om te zeggen welke het beste is, dat weet ik niet en ik denk dat niemand dat kan zeggen. Dat is een kwestie van alle systemen een maand laten draaien op je eigen bedrijf. Zelf gebruik ik Uniform, in het verleden toen het nog onder dos draaide een superpakket. Uniform heeft toen een steek laten vallen door te laat een goed en stabiel produkt onder windows uit te brengen. Op dit moment is het windows pakket overigens wel stabiel en draait het verder goed (op wat kleinigheden na). Ik denk dat er verder niet zo veel verschil zit in de pakketten. Het ene kan wat meer dan de ander, maar dat zie je dan ook terug aan de prijs. Uniform is wat dat betreft niet de goedkoopste. Wat ik belangrijker vind, en de agrarische softwaremakers vaak niet, is dat de software volgend jaar al snel goed en stabiel zal draaien op windhoos vista. Ook moeten koppelingen met procescomputers of melkmeting goed werken. Het up to date zijn is erg belangrijk, voor kleine foutjes in het systeem brengt men regelmatig update's op internet. Van de andere kant is men denk ik vergeten de nieuwe (nou ja nieuw, men is al weer bezig met een nieuwe) layout van de celgetaluitslag van de melkcontrole te implementeren. Waarschijnlijk komt dit omdat andere zaken als de nieuwe mestwet in de graslandmodule hogere prioriteit heeft. Mischien kunnen ze die layout van die celgetaluitslag ook wel overslaan en meteen de nieuwe die komende zomer komt erin verwerken.
anonymous_1252
Wij zijn een jaar of 15 geleden begonnen met Argos. Dit managmentprogramma was opgezet in samenwerking met oosterbeek en NRS. Was een redelijk compleet pakket.
Een paar jaar later werd Argos ingelijfd door toendertijd nog VeKuSoft. Daarop werd de naam gewijzig in Uniform. Uniform was minder compleet dan Argos was, maar de extra mogelijkheden die we daarna dus misten, konden we als modules tegen meerprijs wel aanschaffen bij Uniform. Uniform liep bij ons helemaal niet naar wens en na een jaar maakten we de overstap naar Rubis, de DOS-versie van Agis voor windows werd. Dit programma draait probleemloos.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij en bvd geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
6
TREFWOORDEN