Er is NU nog maar een Quotum notering interessant

Met ingang van vandaag is het afgelopen met de mogelijkheid tot vetafronding bij melkquotum transacties. Door deze mogelijkheid zat er een flink prijsverschil in Quotum met een laag of een hoog vetgehalte. Maar vanaf vandaag is elk vetgehalte evenveel waard en daardoor is de Quotum handel ineens veel overzichtelijker geworden.

Een notering zoals die van Steegro, De Melkstroom, NVM makelaars en ook de Qprijs zijn voor kopers opeens niet meer interessant. Deze noteringen zijn allemaal gebaseerd op een aantal transactiesdie al geweest zijn en zijn op het moment van verschijnen geschiedenis.

Het enigste waar een veehouder die quotum wil kopen nog naar moet kijken is de vraagprijs, immers het vetgehalte speelt geen enkele rol meer of een portie melkquotum interessant is voor de koper en daardoor meer of minder waard is dan de gemiddelde noteringen.

Melkquotum handel is vanaf Maandag dus precies hetzelfde als bijvoorbeeldhet kopen van Ahold aandelen op de beurs. Wat de Ahold aandelen vrijdagopbrachten is leuk om te weten maar als ik ze op Maandag wil kopen dan is de actuele vraagprijs veel belangrijker.

Kijk komende Maandag hier maar eens hoe dat gaat: [www.eurobench.com]

Ik had eigenlijk vorige week met dit voorbeeld moeten komen dan was het nog duidelijker geweest!. Het prijsverschil tussen de laatste notering van Vrijdag was namelijk meer dan 70% lager en iedereen die Maandag Aholdaandelen wilde kopen kocht ze direct voor die lagere prijs.

En op deze manier kan de melkquotum handel nu gedaan worden zodat iedereen op het moment dat hij of zij Quotum wil kopen op dat moment zeker weet wat de laagste prijs is. Zonder dat daarvoor eerst half Nederland afgebeld moet worden om een indruk te krijgen wat de vraagprijs op dat moment is.

Ik hoop dat door deze veranderingen onze database [www.Quotum.nu] vaker gebruikt gaat worden door zowel kopers als verkopers van Melkquotum.

Mee eens?

<img src=quotum.nu/banner/banner.php>/;

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
als het melkquotum er overmorgen af zal gaan keldert de prijs ook met minimaal 70%.je kunt geen appels met peren vergelijken.zolang wij het quotum in nederland vol willen melken en de melkfabrieken het ouderwetse kwartje in ere houden blijft het quotum duur.schaf de kwartjes regeling af of voor een symbolies bedrag bv 2 eurocent en de handelaren sofamelkers,makelaars nemen sneller afscheid van hun risicomelk.dit geldt zowel voor koop als lease,want niemand wil de januarimaand van 2001 nogeens weer meemaken.
Onbekend
Ik wil ook niet beweren dat de Quotum prijzen zullen instorten, wat ik hiermee probeer aan te geven is dat de handel door deze gewijzigde omstandigheden overzichtelijker <b>kan</b> worden.

Het is zelfs mogelijk dat de prijzen dit seizoen nog sterk gaan stijgen als de omstandigheden veranderen. Maar ook als ik Quotum zou willen verkopen dan is het heel belangrijk om te weten wat het Quotum op dat moment waard is. Als ik nu Ahold aandelen wil verkopen dan kan ik precies zien wat ze Vrijdag bij het sluiten van de markt opbrachten.

Duidelijkheid is in het belang van zowel de koper als de verkoper. En als daar een bemiddelaar tussen zit is dan is dat heel normaal, dat is namelijk in elke handel gebruikelijk. Ook de aan en verkoop van Ahold aandelen loopt via verschillende effecten-bemiddelaars die er voor zorgen dat de papierwinkel in orde komt.
Onbekend
Quota handel uitdrukken in kg vet is de beste oplossing.
bv standaard porties van 100 of 1000 kg.
Restporties naar potje en door ministerie of cos laten veilen.
Onbekend
kwartjesregeling is een prima zaak.destijds door o.m. najk flink om gevochten. voorkomt o.m. nachtelijk gesleep van melk tussen buren en bekenden
Onbekend
En dat gebeurt nu niet meer?
Onbekend
Wat ik probeer aan te geven is dat er een minimale opbrengstprijs voor de geleverde of niet geleverde melk is,het kwartje dus.Als ik ahold aandelen verkoop en je weet vooraf de minimale prijs in jaren vooruit geef je de bodem in de markt aan.Als een bedrijf meer geld nodig heeft geeft dat bedrijf meer aandelen uit dus een groter quotum.In het systeem van superheffing kan dat niet,het totale landenquotum ligt vast.Zou je bv een verevening toepassen op de huidige EU landen per superheffingsjaar hoef je in nederland waarschijnlijk geen quotum aan te kopen cq te leasen of het kost in beide gevallen weinig geld.Heb je trouwens het italiaanse probleem ook opgelost.Waar het grote gevaar in zit is dat de interventieprijzen hard naar beneden gaan ,de bodem wordt lager alleen je hebt het niet direkt in de gaten.Over bewijzigde omstandigheden gesproken.
Onbekend
Weer een mogelijkheid om iets sneller in de toekomst van onze boeren af tekomen
Of denk ik weer in tweede agenda'sjan schreef:
>
> Wat ik probeer aan te geven is dat er een minimale
> opbrengstprijs voor de geleverde of niet geleverde melk
> is,het kwartje dus.Als ik ahold aandelen verkoop en je weet
> vooraf de minimale prijs in jaren vooruit geef je de bodem in
> de markt aan.Als een bedrijf meer geld nodig heeft geeft dat
> bedrijf meer aandelen uit dus een groter quotum.In het
> systeem van superheffing kan dat niet,het totale landenquotum
> ligt vast.Zou je bv een verevening toepassen op de huidige EU
> landen per superheffingsjaar hoef je in nederland
> waarschijnlijk geen quotum aan te kopen cq te leasen of het
> kost in beide gevallen weinig geld.Heb je trouwens het
> italiaanse probleem ook opgelost.Waar het grote gevaar in zit
> is dat de interventieprijzen hard naar beneden gaan ,de bodem
> wordt lager alleen je hebt het niet direkt in de gaten.Over
> bewijzigde omstandigheden gesproken.
Onbekend
Het lijkt wel of Co Scholten voortaan bij die Piet Schipper van Quotum.NU werkt ,of zou Co alle aandelen van Quotum.NU hebben opgekocht (voor veel geld natuurlijk).
Onbekend
Sjon,

Even voor de duidelijkheid: ik ben initiatiefnemer en de enige eigenaar van Quotum.nu.

Piet Schipper is een van de (grootste) gebruikers van deze database.
Onbekend
Integendeel,we weten wat de voorstellen van fishler zijn,welke effecten die hebben kun je overal lezen.Als je opbrengsten minder worden moet je de kosten beperken wat nog kan.Quotum kosten worden steeds meer zie artikelen van countus en abab.Hoe lager de quotumkosten hoe meer boeren kunnen overblijven,maar je moet daar niet te lang mee wachten.De boeren die veel geld hebben geinvesteerd in quotum en grond kunnen bij krappe marges niet aan hun verplichtingen voldoen,dan hebben we misschien wel grote bedrijven in nederland en als die fors gefinancieerd zijn.Het laat zich raden,maar wil je het aantal boeren in nederland niet te veel inkrimpen voer het belgisch quotum systeem in en je hebt je doel bereikt.
Onbekend
Jan ik ben het geheel met jouw eens er moet een soort beurs komen
de Quotum kosten MOETEN omlaag, als we nog willen blijfen boeren.

groeten Jereoen
Onbekend
Als het quotum je nu te duur is koop dan niet,wanner de melkprijs hard daalt hebben degene die zwaar in quotum geinvesteerd hebben een probleem omdat ze zich kapot gekocht hebben,kijk naar KPN die miljarden uitgaf aan dure UMTS frequenties en nu met de gebakken peren zitten Kleine telefoonmaatschappijen die dit niet hebben gedaan hebbennu opeens een betere marktpositie.Alleen het probleem bij ons melkveehouders is is dat we genoegen nemen met een heel laag rendement zodat onder alle marktposities voor onze produktiemiddelen teveel betalen
Onbekend
Co,

Waarom vergeet je je stokpaardje Qprijs te noemen?
Ook deze notering is op basis van verleden en dus net zo goed als de Steegro, Melkstroom etc. notering niet meer relevant.
Onbekend
Co,

Waarom vergeet je je stokpaardje Qprijs te noemen?
Ook deze notering is op basis van verleden en dus net zo goed als de Steegro, Melkstroom etc. notering niet meer relevant.
Onbekend
Beste .,

Lees het eerste stukje nog maar eens een keer.......
Onbekend
Correct, mijn fout.
Onbekend
Ik heb niks tegen de kwartjesregeling alleen tegen de hoogte ervan.Als je daardoor ook nog de quotumprijs iets kunt drukken kan volgens mij het najk daar niet tegen zijn of ik zou mij erg moeten vergissen.
Onbekend
hoe het huidige najk denktwet iknatuurlijkniet. de prijs van hetkwartjemoet je nietvergelijken met de quotumprijs maar met de eventuele boete bijoverproductie. ikdenkdat in datkaderhet kwartjeeeen reeelbedrag is. (destijds werd gesproken over: premie op minder). slepnmet vee en met melkwordtdaardoorook voorkomen. bij een lagerbedrag worden dat soortonwenselijkealternatieven wer aktueel.
Onbekend
P E R S B E R I C H T

Gewijzigde rekenregels voor de vaststelling van het vetgehalte van het melkquotum bij permanente overdrachten
In de ontwerptekst voor een nieuwe superheffingsregeling van de Europese Commissie is voor iedere lidstaat een nationale vetreferentie vastgesteld. Voor Nederland is dat 42,36 g/kg, hetgeen overeenkomt met de vetreferentie van het quotumjaar 2001/2002.

Aangroei van de nationale vetreferentie in de toekomst door afrondingen naar boven bij quotumtransacties dient daarom te worden voorkomen. Daartoe heeft de Centrale Organisatie Superheffing (COS), de bij permanente overdrachten gehanteerde vetmiddelingssystematiek aangepast.

In de vooraankondiging van deze wijziging werd bekendgemaakt dat transacties die vóór 1 maart 2003 bij de COS waren aangeleverd nog conform de oude methode behandeld worden.

Voor vanaf 1 maart 2003 bij de COS ingediende permanente overdrachten (zgn. BO/GT formulieren), wordt bij de berekening van het nieuwe maximaal toegestane vetgehalte (MTV) het derde cijfer achter de komma niet meer bij de vaststelling betrokken.

In de praktijk betekent dit dat een gewogen gemiddeld vetgehalte van bijvoorbeeld 4,366% niet meer wordt afgerond op 4,37%, maar op 4,36%.

De gewijzigde rekenregel geldt vooralsnog tot 1 april 2004 en beperkt zich tot permanente overdrachten. De vetmiddelingsmethode bij tijdelijke overdrachten (lease) wijzigt niet.

Bron: [www.prodzuivel.nl]

Conclusie: Het blijft belangrijk om melkquotum te kopen met een passend vetgehalte, dit om te voorkomen dat het nieuwe vetgehalte naar <b>beneden</b> wordt afgerond!
Onbekend
Noteringen blijven dus onveranderd interessant, of ze op verleden of op toekomst (vraagprijs) zijn gebasseerd.
Ook vetpercentages blijven interessant.
In feite is er weinig veranderd. Een koper moet nu niet meer zoeken naar een vetpercentage wat zo goed mogelijk op zijn huidige quotum afrond, maar naar een vetpercentage gelijk aan of iets hoger dan zijn huidige vetpercentage.
Tevens kan het voor "kleinere"boeren interessant zijn om wel naar een lager vetpercentage te kijken, en dan wel een vet waarmee men exact 1 pnt daalt (bijvoorbeeld van 4.36 naar 4.35)
Als de prijs van dit lage vet tov minder te leveren kg melk interessant is, is dit een overweging waard.
Onbekend
Noteringen blijven dus onveranderd interessant, of ze op verleden of op toekomst (vraagprijs) zijn gebasseerd.
Ook vetpercentages blijven interessant.
In feite is er weinig veranderd. Een koper moet nu niet meer zoeken naar een vetpercentage wat zo goed mogelijk op zijn huidige quotum afrond, maar naar een vetpercentage gelijk aan of iets hoger dan zijn huidige vetpercentage.
Tevens kan het voor "kleinere"boeren interessant zijn om wel naar een lager vetpercentage te kijken, en dan wel een vet waarmee men exact 1 pnt daalt (bijvoorbeeld van 4.36 naar 4.35)
Als de prijs van dit lage vet tov minder te leveren kg melk interessant is, is dit een overweging waard.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkquotum en nvm geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN