Illustratie van: deutz661

NVWA: 'Veel boeren bemesten legaal'

Veel meldingen die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) van Wetterskip Fryslân kreeg over het uitrijden van mest, gaan over vaste mest op weidevogelland. Dat is legaal tijdens de vorst, meldt Roel Vincken van NVWA:

Het waterschap voerde 6 februari een milieuvlucht per helikopter uit en stuurde foto's en gegevens door naar de NVWA.

De NVWA gaat selectief kijken of de boeren zich aan de regels hebben gehouden. Hierbij combineert de autoriteit eigen informatie met die van het waterschap. Ze verwacht dat de studie enkele dagen duurt.

Drijfmest
Mocht uit het onderzoek blijken dat een boer drijfmest uitreed, dan volgt een proces-verbaal, meldt de autoriteit. 'De ondernemer heeft dan het Besluit gebruik meststoffen overtreden', zegt Vincken.

Deel dit topic

Reacties

casev
``veel meldingen``. Kortom, er zijn dus veel burgers die menen de politie te moeten bellen, wanneer ze `n boer zien mestrijden?

Ik voel me verdorie zo onderhand `n crimineel, wanneer ik aan het mestrijden ben!

Als ik zie wat voor `n enorme boetes mijn loonwerker met z`n sleepslangen, de afgelopen jaren heeft gekregen, voor echt pietluttigheden!
Er is geen mooier systeem dan die sleepslangen, maar iets te dicht langs `n greppeltje? 1500 euro boete! Een stukje overlap, 1500 euro!

De gemiddelde inbreker krijgt minder straf!
Ja casef je kunt bijna beter iemand vermoorden, en dan schud je twee keer met je hoofd en je bent niet toerekeningsvatbaar.
gerrie-hul
Hebben die figuren niet wat anders te doen of hebben ze er bij lnv te veel in dienst dat ze werk zoeken
Nico01
Als boeren legaal bemesten is het ook al nieuws, moet niet gekker worden. 😃
hookwood
Quote @Nico01:
Als boeren legaal bemesten is het ook al nieuws, moet niet gekker worden.

Prins Friso dat is pas nieuws...... Elke extra nieuws met de melding dat er geen nieuws is. En dat bij veel partijen in de media. Ik hoorde vanmiddag hoe ze dat noemen: scrumjournalistiek. Met zijn allen op een kluitje achter de bal aanrennen zeg maar want stel je voor dat je er niet bij bent als er wel wat gebeurd....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , bemesten , nvwa , drijfmest , boer en meststoffen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0