Ger Koopmans: Wilders heeft goed landbouwkabinet ten grave gedragen

Den Haag – Geert Wilders (PVV) heeft een van de beste kabinetten voor de land- en tuinbouw ten grave gedragen. Dat zegt CDA-kamerlid Ger Koopmans. "We waren met zijn allen aan het werk op een zeer vruchtbare akker. Wilders is er nu met de bulldozer overheen gaan rijden", zegt het kamerlid boos.
actiefront.nl/images/kransen_bloemen.jpg/
De gevolgen van de val van het kabinet voor het landbouwbeleid zijn nog moeilijk in te schatten.

Meer: boerderij.nl/Home/Nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
'Politieke partijen moeten nu samenwerken'

DEN HAAG - Ondernemers roepen politieke partijen in de Tweede Kamer op zich nu niet zozeer druk te maken over verkiezingen, maar om samen te werken aan een begroting voor volgend jaar.

lh3.googleusercontent.com/-qCHh-wNWXfI/…
Deze oproep hebben de drie ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland maandag in een gezamenlijke verklaring gedaan.

''De politieke partijen moeten over hun eigen schaduw heen stappen en samenwerken. De vraag wanneer verkiezingen moeten worden gehouden is ondergeschikt aan het landsbelang, dat nu voorop moet staan. Er moet een begroting komen waarmee Nederland in 2013 op een overheidstekort van 3 procent uitkomt'', aldus de drie organisaties.

Kredietwaardigheid
De ondernemers waarschuwen dat bij het uitblijven van maatregelen om de overheidsfinanciën op orde te brengen de kredietwaardigheid van Nederland omlaag dreigt te gaan. ''De reputatie van Nederland als financieel degelijk land staat op het spel.''

De drie organisaties pleiten in ieder geval voor maatregelen op het gebied van de woningmarkt en de pensioenen. Zo dringen ze aan op snelle afronding van wetgeving om het pensioenakkoord van het kabinet, werkgevers en de vakbeweging uit te voeren en de AOW-leeftijd te verhogen. Wetsvoorstellen hiertoe van minister Henk Kamp (Sociale Zaken) liggen nu nog bij de Eerste Kamer.

© ANP
Grasbaal
Nieuw mestbeleid moet doorgaan

Erg jammer dat er nu veel ontwikkelingen stil komen te liggen. Dat is de teneur bij de vakbonden over het mislukken van de gedoogconstructie tussen regeringspartijen VVD en CDD en gedoogpartner PVV


"De nieuwe mestwetgeving moet doorgaan" is de oproep van Wyno Zwanenburg vanuit Zuid-Korea waar hij spreker is op een congres van de FAO waar ook mestverwerking op de agenda staat . Volgens de NVV-voorzitter is het nieuwe mestbeleid in een vergevorderd stadium met brede overeenstemming. "Het slechte scenario zou zijn dat er pas na eventuele verkiezingen verdere vooruitgang geboekt kan worden. Wat ons betreft houden we het gas erop in dit dossier"

Meer: boerderij.nl/Home/Nieuws/…
gerrie-hul
Kan Koopmans wel roepen maar hoe betrouwbaar is het cda in deze Denk aan de Hetwige polder en het mestbeleid [ koopmans zijn acties in het verleden ]
oldhuus
Politiek is vaak grillig
Coen
Het is allemaal politiek, Ger Koopmans is alleen bezig om stemmers te trekken voor het sterfhuis dat CDA heet 😞
gerrie-hul
Coen koopmans moet dan toch wat doen om het verlies goed te maken pfffff

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwbeleid , politiek en landbouwkabinet geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1