RFC duikelt op melkprijsranglijst

nieuweoogst.nu/_img/logo_no.gif/

't kan snel verkeren:

Van de grotere Europese melkfabrieken betaalt Royal FrieslandCampina (RFC) in maart met € 30,96 per 100 kilo melk de op een na laagste voorschotmelkprijs. Alleen het Belgische Milcobel (€ 30,60) betaalt nog minder.


RFC verlaagde de garantieprijs in maart met € 1,50. Bovendien gaat de seizoenstoeslag van € 2,30 per 100 kilo melk er in de maanden maart tot en met juni nog vanaf. Daardoor bivakkeert RFC ineens in de onderste regionen van de LTO Melkprijsvergelijking.

DOC
De berekende melkprijs van het Zweeds/Deense Arla daalde met € 0,38 euro naar € 32,08. DOC Kaas komt uit op € 32,05.

De voorschotprijzen van de Europese melkfabrieken komen in maart uit op gemiddeld € 33,72. Dat is nog nog steeds het op een na hoogste gemiddelde van maart sinds de start van de LTO Melkprijsvergelijking in 1999. Alleen maart 2008 was met € 36,72 hoger.

Klik voor meer informatie op de pdf: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

Reacties

oldhuus
Geen Royal class voor RFC

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , melk , frieslandcampina , melkprijs , campina , kaas , doc-kaas , arla , rfc , doc , milcobel , voorschotmelkprijs , melkprijsvergelijking en garantieprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0