Boer Canada verdient niet meer dan EU boer

Het EDF heeft de bedrijfseconomische verschillen tussen de Canadese en Europese melkveehouders in kaart gebracht. Ondanks de veel hogere melkprijs per liter (circa 60 eurocent) is de marge per liter melk niet hoger dan in Europa vanwege de zeer hoge (berekende) kostprijs van bijna 80 cent per liter melkquotum.

Deel dit topic

Reacties

jan.1
Berekend!!!,ga er zelf maar is kijken,dan kan je met eigen ogen zien en horen hoe het er daar aan toe gaat,dan wil iedereen wel ruilen.
paul1
Misschien verdienen ze het niet, maar ze krijgen het wel.......
Coen
4 neven boeren in Canada en 2 in Amerika, elke family-meeting hoor ik weer:
de bewerkingskosten in Canada zijn hoger dan de total-kostprijs in Amerika 😄
als je het breed hebt, laat je het breed hangen 😄
jvt
Ja logisch, het is net zoals Coen het zegt, als je het breed hebt laat je het breed hangen. Als je dan ook nog eens lekker wil financieren, 75% vreemd vermogen is geen enkel probleem voor een canadese bank, zie je idd wel wat luxe verschijnen.
Ben er overigens wel van overtuigd dat ze vanwege het klimaat en het over het algemeen grote areaal grond aldaar een uitgebreider machinepark hebben dan in bijv. Nederland. In korte tijd moet veel gebeuren. Maar.. als je het financieel goed hebt kun je daar ook in investeren.
sevenhills
75%VREEMDVERMOGEN KAN WEL ALS JE HET QUOTUM MAAR EVEN UIT EIGEN ZAK BETAALD
Coen
@sevenhills
dan is het daar in CA nog gekker dan hier in NL, hier hoef je (op een volledig eigendomsbedrijf) maar 75% eigen vermogen te hebben incl. waarde melkquotum 😄
sevenhills
Ik hoor max 1.6 euro schuld per liter in holland so 1000000 is 1.6 million schuld dan moet je een bedrijf met 100 melkkoeien kunnen kopen voor 2.2 mil. waar ik vandaan kom in holland kost 35 ha grond al meer dan dat. hoe zit dat dan????
paul1
Nou sevenhills, je krijgt ook geen 100 procent gefinancierd waarschijnlijk.....
sevenhills
Ik krijg 50% gefinancierd wat ik wil weten is hoe jullie 75% GEFINANCIERT KUNNEN KRIJGEN OP MIJN TELMACHIENE WERKT DAT NIET OF DE PRIJS VAN MELKVEEBEDRIJVEN MOET DE LAATSTE JAREN ENORM GEZAKT ZIJN
Coen
@sevenhills
normaal vreemd vermogen 1,5 mln euro is 25% van 6,0 mln euro totale vermogensbehoefte
voor zeg maar 70 ha grond 3,0 mln euro, compleet modern gebouwencomplex 1,5 mln euro, 1,0 mln kg melkquotum 0,5 mln euro, complete veestapel en inventarispark 0,4 mln euro + werkkapitaal 0,1 mln euro en dan wat over voor diversen en onvoorzien
Farmer_
In Can was het meestal zo, als je je quota verkocht hield je het complete bedrijf(gebouwen/grond), incl. vee/machines en meestal nog een gedeelte van verkochte quota, schuldenvrij over.
Nu is dat misschien wat anders omdat het quota niet meer zo duur is.
Coen
@Farmer_
was een paar jaar geleden ook zo in NL toen de prijs van melkquotum > 2 euro per kg melkquotum was 😄
wat dat betreft is er in een paar jaar tijds veel eigen vermogen verdampt 😞
Farmer_
@Coen

Is makkelijk voor een bank om zo te lenen, quota betaald.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's canada , melk , melkprijs , europa , melkquotum , melkveehouders , boer , edf , marge , kostprijs en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0