CDA stelt vragen over emissie arme vloeren

Kersvers Tweede Kamerlid Jaco Geurts van het CDA stelt de staatssecretarissen van El&I en I &M Kamervragen over de kans dat emissie arme stalvloeren van de RAV lijst verdwijnen. Hij vraagt zich af of het mogelijk is van hogere standaard emissienormen, gemeten  door Mosquera et al, uit te gaan.

Deel dit topic

Reacties

+1
Gewoon het hele geneuzel over die vloeren naar het land der fabelen verwijzen. over en uit, punt uit !!!
casev
Mee eens! Dit hele geneuzel over die zogenaamde emissie arme vloeren, is blijkbaar uitgevonden om allerlei dure adviesbureaus in het leven te houden
Grasbaal
Dus geen emissie arme vloeren maar luchtwassers?
marco 69
Ook geen luchtwassers, koeien lopen toch ook buiten. Laat waaien die handel. Politiek kan beter koeien verbieden.Dan weet je zeker dat je geen emissie meer hebt. Verbieden is volgens wereldvreemde linkstadsmensen veelal de oplossing.
mlkvhoudr
Zo lang de weidende boer maar vrijgesteld word vind ik het prima om beide onzin maatregelen niet te doen 😃
Grasbaal
Quote:
@marco 69: Ook geen luchtwassers, koeien lopen toch ook buiten. Laat waaien die handel.

De eerste groeiende melkveehouders besparen al geld met een luchtwasser:

Door @RBD48 (Robert Bodde),

Een mijlpaal. De eerste luchtwasser bij melkvee is een feit. Het mooie: de stal is niet aan alle kanten dicht, het zijn geen kale dichte muren. Van afstand is het er een als de vele open stallen die de laatste jaren gebouwd zijn. De grote luchtinlaten aan de zijgevels, normaliter afgesloten met windbreekgaas, zijn nu lichtdoorlatende platen. De bovenste meter is een handmatig regelbare klep. De luchtwasser bij maatschap Gunnink in Kampen (Ov.) (zie pagina R8 in Boerderij Rundveehouderij) is gecombineerd met weidegang van op termijn 170 koeien. Dus van het industriële dat iedereen vreest bij het horen van 'luchtwasser bij melkvee' is geen sprake.

Meer: Boerderij.nl
Hier ligt een HELE duidelijke taak voor mister bromsnor /LTO om hier voor eens en voor altijd een eind aan te maken aan dit gezwam over niks !!!
BertK
Lichtdoorlatende platen zijn in de toekomst vast wel weer te verwijderen....

(Heb zelf geen eens windbreekgaas, ook niet meer dan een ruime meter luchtinlaat;))
+1
Base
De fabrikanten willen wel de vloeren laten meten, maar de melkveehouders hebben de verplichting tot meten, niet de fabrikanten. De bedrijven waar gemeten dient te worden hebben een proefstalstatus, deze wordt toegekend vanuit het ministerie.
In de toekenning staat dat de melkveehouders zelf de metingen moeten laten verrichten. Het probleem zit hem natuurlijk in de kosten. Hiervan zijn de melkveehouders voor die tijd op de hoogte gesteld, daarvoor krijgen ze ook fiscale voordelen.
Ten tweede is de meetcapaciteit niet toereikend.
Ten derde blijkt dat de voorlopige meetresultaten nogal verschillen, er hebben veel dingen invloed op de waarden. Denk aan bezetting, ventilatie, voer etc.
Ik pleit voor een standaard proefopstelling, waarin verschillende vloertypes een tijd gemeten kunnen worden. Met exact dezelfde ventilatie, bezetting, voer, temperatuur.
Dit werkt enorm kostenbesparend en kun je de waarden met elkaar vergelijken, tevens is een emissieawaarde zeer snel te bepalen en hoeven we daar geen jaren op te wachten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's emissie , cda en kamervragen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN