Loonwerk Belgie 50 euro /uur goedkoper

Brancheorganisatie Cumela heeft berekend dat loonbedrijven uit Belgie in Nederland tot wel 50 euro per uur goedkoper kunnen werken vanwege de rode diesel. SGP Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf gebruikt deze cijfers om de regering op andere gedachten te brengen.

Deel dit topic

Reacties

oldhuus
Quote:
In de door Cumela voorgestelde compensatieregeling wordt onderscheid gemaakt tussen gebieden tot 25 kilometer en tot 50 kilometer van de Belgische grens. Daarbij zou het accijnsverschil resp. volledig of tot 50 procent gecompenseerd moeten worden."

Wat een onzin, hebben de Duitse loonwerkers in het grensgebied de laatste jaren ook compensatie gehad tot 25-50 kilometer. Er zijn zoveel prijsverschillen op de grens. Een Nederlandse loonwerker die nu met rode diesel Duitsland in rijd kan zover ik weet een fikse boete krijgen, niet meten met 2 maten, straks gewoon rode diesel controles houden in het grensgebied. Met dit soort vage 25-50 kilometer zones gaat men er ook massaal misbruik van maken.
+1
l coumans
Als dat verschil enkel door de accijnsverhogingkomt dan zou de loonwerker 277,7 liter per uur gebruiken, ik vindt 40 liter peruur al veel
George
Complete hakseltrein.
spotmelker
Die neemt grofweg 1000 liter/dag, ca 10 vollasturen. Hakselaar (40), shovel(25) en 2 transportcombi's (35).
+1
oldhuus
Rooie diesel is in België sowieso goedkoper, en nu krijgen ze ook geen compensatie. En loonwerkers in België hoeven ook geen dure mestinjecteurs met snijkasten aan te schaffen, dat is het voordeel van de Europese Unie, dan hebben we allemaal dezelfde regelgeving :S
George
Ik tank de trekker geregeld in Belgie. Vorige week 88 cent incl. BTW
casev
Kan die diesel wel in de boekhouding? Of is het meer een goed excuus om een rondje te rijden met de deutz 😉
pieta
Kun je geen diesel bestellen in Belgie? Volgens mij hoef je dan ook de BTW niet te betalen. Is hier de douane op tegen?
oldhuus
Ik zou gewoon een paar hectare in België kopen, maar hoe zat het ook al weer, hebben al die loonwerkers in de grenstreek ook een Belgische BV BA ?
George
@casev
Ik haal mijn kunstmest en kalk ook net over de grens en ja de rekening van dat tanken gaat in de boekhouding. Is gewoon netjes betaald en ook de BTW. is betaald. Nederlanders tanken toch ook massaal hun auto's in Belgie.
George
@pieta
De Douane vind het niet goed dat de Belgen het hier komen brengen en ook de BTW. moet je gewoon betalen.Je mag het ook niet in grote hoeveelheden mee de grens overnemen maar wel gewoon tanken en met de tankinhoud gewoon de grens over.
JGSCH
50 euro per uur goedkoper bij een brandstofverbruik van gemiddeld 16 euro per uur ???????
Lijkt mij toch wel een bijzondere ervaring.
George
50 euro goedkoper kan toch makkelijk bij bijv. een complete hakselploeg , Hakselaar , 2 terkkers met kippers en een loader.Bovendien is de rode diesel in Belgie nu al met 88 cent incl.BTW al een heel stuk goedkoper!
de hoef
De eind verbruiker; wij dus. mogen gewoon een volle tank meenemen naar het nieuwe jaar ,maar de leveranciermag nog wel verkopen maar moet dan accijns afdragen .per 1 juli mag er geen rode kleur meer ergens in zitten .dus ook niet in de bieten rooier die in de hefst pas weer draaid
milkman
Rode dieselolie gewoon weer toestaan anders maar de zaak blokkeren in Den Haag.
milkman
Waar blijft nlto om de beslissing van het kabinet ongedaan te maken om de rode dieselaf te schaffen? Zij moeten toch voor ONZE belangen opkomen!?!!!! Tegen zulke regels moeten ze veeeel harder op gaan treden!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's belgie en diesel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN