Fam. Van Middelkoop in 'boergezinde' Eifel

Remco en Arnold van Middelkoop verruilden het Gelderse Rheden voor de Duitse Eifel. Samen houden ze sinds december in Feusdorf 210 koeien. Om vijf uur ’s ochtends staan ze op, om elf uur ’s avonds stoppen ze met werken. „Het is nooit klaar. ’s Avonds moet de knop om: morgen weer een dag. Erg? Nee, prachtig. We houden dit geen jaar vol, maar dat hoeft ook niet. We moeten zorgen dat alles gaat lopen.”

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Over het 'boergezinde' Eifel denkt @meelmuisje heel anders over:
cs-agrar
Daar ben je ook mooi mee klaar. Ik heb altijd begrepen dat is in dat eifel gebied nogal wat werk hadden om een paar koeien te houden, vanwege de omstandigheden. Als ik dan de plannen van de broers zie, is dat van 18uur werken voorlopig niet voorbij
gezienus
Cs
cs-agrar
@gezienus
Dat lijkt er op, mooie stal, mooie koeien, mooie melkstal en de melkster kon je ook mee voor de kraam om. De overall en de melkster heb ik al , nu de rest nog 😄
+1
Farmer_
Nog een in Westerwald.

gezienus
1.2 milj kw 10 keer zoveel als ik .de reintjes groep???? einig idee wie dat is farmer
Farmer_
Hij heeft een bedrijf van 400 melkkoeien in Borken waar hij begonnen is, 400 in Westerwald nu, wil daar naar 800, geloof dat hij ook nog jongvee hier en daar heeft op (eigen?)bedrijven.
Heeft me iemand verteld.
cs-agrar
@Farmer_
dan doet ie aardig z'n best, kerel lijkt me nog niet zo heel oud
Farmer_
@cs-agrar
Daar in de eifel was toen alles veel goedkoper en makkelijker om land te krijgen, zitten soms bedrijven bij met mogelijkheden waar het niet te heuvelachtig is, is nu denk ik ook wel veranderd die pacht en grondprijzen.
jvt
Erik komt van st hubert, nbr.
Farmer_
Weggekocht?
jvt
Nee, jongen met veel ambitie, niks mis mee.
+2
Farmer_
Weet niet hoelang hij al in Borken zat, hij moet toch wel het nodige meegenomen hebben anders red je zoiets niet, banken hier zijn een pain in the ass.
jop456
Een goed bedrijfs plan kom je ver mee
ErikSmale
Net ff foto's en video van Fam. Middelkoop bekeken, lijkt idd. wel locatie met potentie. Eist wel nodig mentaliteit van beide broers en zeker niet vergeten de partners!

Ben benieuwd hoe het er over een paar jaar bij staat!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
5
TREFWOORDEN