JASPER en Bons KONING van Hoornaar 2013

Wat in t vat zit verzuurt niet hier zijn ze dan alsnog hopelijk met wat fotoos of filmpjes van co zelf of harrie van leeuwen de hoornaarse kampioenes etc.
We hadden de roodbonten even overgeslagen in het groepenverslag miste u de best geuierde kampioensgroep roodbont van de maatschap pellikaan uit meerkerk mooie opsteker voor florus en zn team bij de jonge koeien kampioene savarddochter bons holsteins aaltje 93 die kampioene werd en annie 127 de joyboy van pellikaan vn reserve bij de oudere koeien roodbont kampioene gasthuis konvoy suzanne van van buuren in leerbroek reserve daar lawnboydochter johanna 145 van de vof pellikaan uit meerkerk dan zwartbont we gaven u de groepen al kampioene bij de vaarzen laurindochter bons holsteins ella 186 een best geuierde sterke vaars, die ook de uierprijs in de wacht sleepte reservekampioene garretdochter jonker martha 626 van cees de jong uit noordeloosmet als sekondantes oa een mooie survivor van mts de bruin en een snowman gefokt bij cees de jong dan de middenklasse daar won de shottle van schep de uierprijs en straalden de twee volle zusters jasper x intregity dochter koba 152 en werden bonsholsteins koba 191 kampioene en koba 195 reservekampioene zeer overtuigend met als runner up in t vijftal de derde jasperdochter van teus van dijk en twee mooie lichtbonte shottledochters die ook schitterden in de 1a bedrijfsgroep van de familie schep uit bergambacht dan de seniores kampioene bons holsteins wlla 153 een grote goed geuierde cb allendochter die ook algemeen kampioene werd de dirk de grootbokaal ditmaal aangewezen door afscheidnemend voorzitter jan de groot en reserve de oudkampioene wilhelmina 358 die in mooie vorm stak de ked jurror dochter met meer dan 130000 kilo op de teller tevens won ze de eiwitprijs voor de hoogste geleverde kilo's een belangrijk produkt in deze zelfkazende streek willem looyen die achter t terrein een mega nieuwe stal bouwt won als vaaktevoren de prijs voor de beste boerenkaas........ja we hoorden wat gemor ja als bons alles wint wordt t niet leuk meer ik vond vooral de jaspers in de middenklasse supermooi en op andere wedstrijden van oa tuigpaarden, waar dit ook voor kwam hebben we dit soort kommentaren nog nooit gehoord..........

Deel dit topic

Reacties

+2
MBTrac1100
Wat in het vat zit verzuurt niet.

Hier zijn ze dan alsnog hopelijk met wat foto's of filmpjes van Co zelf of Harrie van Leeuwen met de Hoornaarse kampioenes etc.

We hadden de roodbonten even overgeslagen. In het groepenverslag miste u de best geuierde kampioengroep roodbont van de maatschap Pellikaan uit Meerkerk. Een mooie opsteker voor Florus en zijn team bij de jonge koeien kampioen Savard-dochter Bons Holsteins aaltje 93 die kampioene werd. Annie 127 de Joyboy-dochter van Pellikaan vn reserve bij de oudere koeien.
Roodbont kampioene gasthuis Konvoy van Suzanne van Buuren uit Leerbroek reserve was daar Lawnboydochter Johanna 145 van de vof Pellikaan uit Meerkerk.

Bij zwartbont we gaven u de groepen al kampioene bij de vaarzen Laurindochter Bons holsteins Ella 186 een best geuierde sterke vaars, die ook de uierprijs in de wacht sleepte met als sekondantes o.a. een mooie Survivor van mts de Bruin en een Snowman gefokt bij Cees de Jong. Over naar de middenklasse, daar won de Shottle van Schep de uierprijs en straalden de twee volle zusters Jasper x Intregity dochter Koba 152 en werden Bonsholsteins Koba 191 kampioene en Koba 195 reservekampioene zeer overtuigend met als runner up in het vijftal de derde Jasperdochter van Teus van Dijk en twee mooie lichtbonte Shottledochters die ook schitterde in de 1a bedrijfsgroep van de familie Schep uit Bergambacht.

Nu dan de senior kampioene Bons holsteins Wlla 153 een grote goed geuierde CB Allendochter die ook algemeen kampioene werd. De Dirk de Grootbokaal werd ditmaal aangewezen door afscheidnemend voorzitter Jan de Groot, reserve de oud-kampioene wilhelmina 358 die in mooie vorm stak de Ked Jurror dochter met meer dan 130.000 kilo op de teller tevens won ze de eiwitprijs voor de hoogste geleverde kios, een belangrijk produkt in deze zelfkazende streek. Willem Looyen die achter het terrein een mega nieuwe stal bouwt, won als vaak tevoren de prijs voor de beste boerenkaas........

ja we hoorden wat gemor: ja als bons alles wint wordt t niet leuk meer! Ik vond vooral de Jaspers in de middenklasse supermooi, en op andere wedstrijden van o.a. tuigpaarden, waar dit ook voor kwam hebben we dit soort commentaren nog nooit gehoord ........

met vriendelijke groet.
+1
noordhollander
Mooie opmaak van t verhaal merci beaucoup
Grasbaal
Keurmeester Adrion van Beek omschreef tijdens de fokveedag van Hoornaar het zestal finalisten tijdens de zwartbont finale oudere koeien als 'kastelen van koeien'. De Amerikaanse term 'upstanding' gaf vaak de doorslag bij de kampioenenkeuze. CB Allen dochter Ella 153 van Nico Bons uit Ottoland werd met haar Europese kampioensuitstraling algemeen kampioene.
jan is hobbyboer
Ik heb veeteelt-filmpje gezien, vond het kruis van CB Allen nou niet echt jofel, verder wel een sterke koe. Maar toch ben ik bang dat Bons wel een specialere koeien gehad heeft dan de huidige lichting. Zoals ik al ergens anders gezegd heb, de concurrentie in NL is natuurlijk ook maar armetierig.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , paarden , roodbont , zwartbont , holsteins , hoornaar en schep geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1