Supermarkt mafia

Iedere dag proberen supermarkten ons te verleiden met stuntprijzen en mega-aanbiedingen. Ze voeren een prijzenoorlog met elkaar om de gunst van de consument te winnen. We moeten geloven dat zij echt de goedkoopste zijn. Goedkoper dan de concurrenten. Supermarkten sluiten scherpe deals met de voedselfabrikanten. Brood, groente en vlees moeten daardoor zo goedkoop mogelijk worden geproduceerd. Dat scheelt ons geld bij de kassa, denken we. Maar is dat wel zo? En wie betalen de echte prijs van onze boodschappen?

Deel dit topic

Reacties

gg
De Boer toch? Daar er veel via de Coöperaties loopt met een betalingsregime (retailer)van 3 maand moeten wij ons eigen eten nog voor financieren. Met een voorraad omzetsnelheid van max 5 dagen hebben zij de centen direct op de bank (pinnen) dus vraag mij af???? de rest zijn toegerekende kosten als ze die niet uit 2 maand voorraadfinanciering kunnen halen weet ik het ook niet. Maar het ligt nooit aan hun zelf. Dus komen ze weer bij de TOELEVERANCIER. Dat is blijkbaar het spelletje wat marktwerking heet
ejb
Heb daar in verleden ook wel eens inhoudelijk naar gevraagd maar Unilever loopt qua oprekken betalingstermijnen behoorlijk voorop en zo'n bedrijf vind dan dat leveranciers (RFC ging het toen over) duurzaam moeten zijn.

ik heb toen aangegeven dat duurzaamheid bij de bedrijven zelf begint en dus met het op tijd(binnen 30 dgn. na factuurdatum)betalen en als ze dat doen hebben ze recht van spreken niet eerder. Overigens hanteren de coöperaties zelf ook wel eens langere betalingstermijnen richting hun leveranciers(niet de boeren).
gg
Als het geld boven in de piramide word vast gehouden duurt het even voor het beneden is en ja de boer is in deze ook gewoon toeleverancier maar hoe meer verwerkende eenheden er tussen komen hoe langer het duurt. Te denken aan halffabricaten.
Maar dat is geen nieuws lijkt mij. Als je twee verwerkende eenheden er tussen zet heb je zo weer 60 dagen. En wie moet dat uiteindelijk voorfinancieren "indirect'. Juist ja .... maar we weten niet anders
ejb
@gg
je kunt er inderdaad in berusten, je kunt ze er ook op aanspreken en als je ze zijn gang laten gaan rekken ze alleen nog maar meer op. bij AB OOST heb je binnen 1 maand al een herinnering in de bus om maar eens een ander voorbeeld te noemen
noordhollander
Arme boertjes toch
MBTrac1100
Lekker inhoudelijk
+1
Farmer_
Is een intressante video hoe de supermarkten hun leveranciers uitbuiten en onder druk zet, niet alleen de boer is er de klos van.
jan w
Een poosje droogzetten.
Er is momenteel toch veel vraag naar zuivelproducten, dan is droogzetten een vorm van herstel. Als ze niks hebben gaan ze wel een keer anders denken.
bauerpower
Supermarkt krijgt zijn producten.
tender ingeschreven op 3 6 maanden levering wordt vaak tegen kostprijs
als de leverancier/fabrikant failliet gaat, financieren ze de productie zolang tot de volgende tender
Farmer_
Mafia methodes.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's supermarkt en brood geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN