Reductie antibiotica door kruiden

Medicinale planten kunnen een belangrijke bijdrage leveren voor het reduceren van het antibioticagebruik. De inzet van Holstein Frisian (HF) heeft ervoor gezorgd dat het antibioticagebruik fors is toegenomen bij Indiase koeien. Deze conclusie trekt een delegatie van Nederlandse dierenartsen en veehouders na een bezoek aan India.

Deel dit topic

Reacties

meelezer
Al weer iemand die wil verdienen aan het antibioticabeleid...............
pa
In ieder geval een aantal mensen een leuke reis gemaakt.
verbi
We zullen toch een stapje terug moeten en als de kosten dan maar omlaag gaan, kan ook in combinatie met antibiotica
cloggie
Waarom word er weer zo neerbuigend gedaan over iets als dit?
Ja, er zijn natuurlijk mensen die dit tripje gemaakt hebben en die zullen er best wel voor betaald gekregen hebben, maar het gebruik van kruiden zou in mijn ogen best voor een reductie van antibiotice kunnen bijdragen? Waarom niet?
De weilanden zijn nou niet echt een veelheid aan verschillende grassen en planten vind ik. Alles wat anders is dan Italiaans- of Engels raai word weggespoten, om maar zoveel mogelijk vermeende opbrengst te krijgen. Alleen men vergeet wel eens dat gras niet echt het hoofdvoer is voor een grazer.
Bijvoorbeeld, als de koe een keuze heeft tussen gras of anderssoortige planten, gaat de koe gegarandeerd voor de andere platen met hier en daar een plukje gras. Dit omdat het beest onbewust natuurlijk, best weet dat die andere planten ook gezond zijn voor haar/hem.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , india , antibiotica , holstein en kruiden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0