Topkuilfinalisten wachten met maaien

De topkuilfinalisten van 2012 en 2013 wachten nog even met maaien. 

Deel dit topic

Reacties

paul1
Ja, en gelijk hebben ze...
kaas
Als deze week \mooi weer was geweest was er veel gemaaid maar echt vast weer is het niet dus maar afwachten maar als ik de vooruitzichten maar geloven dan word het niet voor eind volgende week dus dan minimaal 4 ton ds per ha
casev
Tja, achteraf is het altijd makkelijk praten of je goed gegokt hebt.

Hier zijn bijna al m'n percelen deze winter door schapen kort gehouden, dus het is nog geen noodzaak.....
verbi
Hier in het oosten van nederland is het op de zandgrond al aan het verdrogen. Op hoge percelen wordt het minder in plaats van meer.Hoop op wat regen, maai niet eerder dan over7 tot 10 dagen.
gezienus
Zit ook in het osten zijn begonnen met het mest rijden op mais land paar percelen vielen me echt niet mee (spoortje getroken )
jan 1
Hier in wijde omgeving al veel gemaaid,laatste karren nog naar de silo,s,mooi weer hier en flinke opbrengsten.!
de hoef
Ik weet niet wat bij jullie flink is maar hier de helft van vorig jaar.italiaans staat veel maar de oude weiden [7 jaar] valt mij vies tegen.ben vanavond bij een klant wisten maaien stond 25 cm boven de maaier uit ik reed 11km op zijn hardst
+1
spotmelker
@ de hoef, trommelmaaier of vingerbalk? Dat scheelt nogal. Verder zaten we hier vanmiddag midden onder een onweersfront dus voor 't weekend gebeurt hier niks. De mixpercelen met engels, italiaans, klaver en wikken staan er dik op maar weinig structuur.
MTSTAMMINGA
@spotmelker
Het bleef bij ons wel droog ,op een paar druppen na
De koeien kwamen wel even thuis
de hoef
Quote:
@spotmelker: vingerbalk?

wie maait er nog mee een vingerbalk
spotmelker
@de hoef Ik zie nog wel eens een heel enkele Busatis draaien.
+2
milkman1
@de hoefMisschien Jan is hobbyboer?
+1
MTSTAMMINGA
@de hoef
Ik ik maai de slootskanten er mee oa
aldert
@spotmelkerWij hebben ook zo n mengsel,maar dan ook met een beetje haver erdoor,10 dagen geleden gekuild,super spul met beste struktuur .
spotmelker
@aldert Waarom specifiek Haver?
Ik hoop het begin volgende week te kunnen pakken. Gisteren weer een onweersfrontje gehad dus nu is het nat zat. J e ziet het wel groeien.
aldert
@spotmelkerHaver geeft bij een vroege eerste snee toch meer structuur,en in de herfst,na het zaaien heb je ook eerder weer een flinke weidesnede.De koeien kunnen haver inde herfst best een paar keer afvreten,het komt gewoon weer terug.
pa
Vanmiddag 63 krone balen van 5 ha. Slap spul dat wel
arjankok_
Lijkt oude foto teveel blad aan de bomen op de achtergrond
ejb
Dit jaar hebben we blijkbaar weer andere finalisten.

mooi toch

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's maaien en 2012 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN