Het einde van de grupstal

Het einde van de grupstal komt al dichterbij, een van de laatste grupstalboeren bij ons in de buurt start binnenkort ook met de bouw van een ligboxenstal.

Deel dit topic

Reacties

George
Dat is voor Janishobbyboer wat minder goed nieuws , maar hem kennende zal hij hier ook een niet al te groot probleem van maken.
Druk
Hij kan toch gemakkelijk in eigen beheer een loopstalletje bouwen, een 2-de hands melkerij erin en klaar is Jan.

Die extra vaste lasten kunnen gemakkelijk worden opgebracht door de extra liters die hij binnen de zelfvoorziening ruwvoer en zelfvoorziening mestplaatsing 😄
Veel meer uren hoeft hij dan ook niet te spenderen aan zijn melkveehouderij 😄
+3
jan is hobbyboer
Ken je beperkingen Durk, ik en in eigen beheer een ligboxenstalletje bouwen lijkt me geen goed plan. Ik snap het verder trouwens niet helemaal, omdat er bij onze grote baas in de buurt een grupstalboertje stopt zou het einde van de grupstal in zicht komen. Ik heb er nog niets van gehoord dat het niet meer mag. En Laval heeft nog genoeg onderdelen voor al die scandinavische en canadese grupstalboertjes die ze ook nog bedienen. Ik zie het probleem dus nog niet zo. Geen zin om een dure stal te bouwen voor die paar dagen per jaar dat de koeien binnen staan.
de hoef
@jan is hobbyboer
bij bio is er toch al een verbod
jan is hobbyboer
@de hoef
Ik ben geen bio, boer wel meer bio op sommige gebieden dan bio boeren maar al dat gezeur met die regeltjes zie ik niet zitten. Gewoon krachtvoer en stikstof strooien is ook wel erg makkelijk.
+1
de hoef
@jan is hobbyboer
ik zeg ook niet dat je bio bent ,maar ik hoorde vorig jaar een keer dat da verboden was in 2015 .dus dat zal bij gangbaar ook wel komen .[jij lijkt me meer zon vrijgevochten boer die niet graag doet wat een ander zegt
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@de hoef: ik zeg ook niet dat je bio bent ,maar ik hoorde vorig jaar een keer dat da verboden was in 2015 .dus dat zal bij gangbaar ook wel komen .[jij lijkt me meer zon vrijgevochten boer die niet graag doet wat een ander zegt

Voor dat afschaffen van de grupstal zie het stukje van grasbaal hieronder. En verder lijkt mij het leven een stuk minder leuk als ik altijd moet doen wat een ander zegt.
Grasbaal
Een verbod zal er ook niet direct komen maar in de praktijk zie je dat de laatste grupstalboeren stuk voor stuk afhaken:

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken ziet niets in een verbod op het aanbinden van koeien in een grupstal. Dat zegt ze in reactie op een motie van de Partij voor de Dieren. Esther Ouwehand van de PvdD wil dat het houden van koeien in een grupstal verboden wordt. Ook wil ze een verbod op het gebruik van zogeheten koe-trainers, waarbij koeien via een stroomstootje worden gestimuleerd om achteruit te stappen om in de grup te mesten.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…
tijgernest
Mijn buurman heeft - voor het beperkte deel van het jaar dat zijn dieren binnen staan - nog een grupstal. Mijn moestuin geniet van zijn mest. Blij dat dat nog kan!
jan is hobbyboer
Ik heb een gewone drijfmestput bij mijn grupstal,da's wel wat arbeidsvriendelijker.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , ligboxenstal en grupstal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
8
TREFWOORDEN