EU dreigt Italië met rechtszaak melkquotum

Het lukt de EU na zoveel jaar nog steeds niet om de Italianen te beteugelen:

De Europese Commissie dreigt Italië voor de rechter te slepen als het land blijft weigeren om 1,39 miljard euro aan uitstaande superheffing terug te halen bij melkveehouders.

In 1995 en 2009 molken Italiaanse melkveehouders meer dan volgens het quotum was toegestaan. De Italiaanse regering heeft de boetes voor overschrijding echter niet teruggehaald bij de melkveehouders.

Dat is strijdig met de Europese regelgeving, stelt de commissie. 'Als de veehouders de boetes niet betalen, komt dat voor rekening van de belastingbetaler. En dat mag niet.'

Oneerlijk
Doordat de Italiaanse boeren de superheffing niet hoeven te betalen, hebben zij een concurrentievoordeel ten opzichte van landen waar de boeren wel de boetes zelf hebben betaald, vindt de commissie. 'Dat is een oneerlijke manier van werken.'

De commissie wil dat Italië binnen twee maanden reageert. Zo niet, dan daagt Brussel Italië voor het Europese gerechtshof.

Bron: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

Reacties

gerrie-hul
Zoals zo vaak is gebeurt met italie zal er wel geen spaan van terecht komen een dergelijke rechtszaak Superheffing hebben ze daar nog nooit van gehoord Die betalen andere landen wel
arjan Kok
De Europese commissie heeft het wel te lang laten lopen als ik zelf in Italië veehouder zou zijn, zou ik er ook geen boodschap meer aan hebben na 19 jr
Hoe dichter bij de paus hoe ruimer het geweten, en dan te beseffen dat ene wim uit sumar ambities had om paus te worden, wat was daar van terecht gekomen ?
+2
KlaasB
Ze willen dat de italiaanse boeren superheffing betalen om het concurrentievoordeel tegenover andere landen op te heffen.
Ze kunnen toch veel gemakkelijker aan de andere landen de superheffing terug betalen staan we ook weer gelijk.:)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , italil , melkquotum , regelgeving , melkveehouders , doc , superheffing , europese commissie , brussel en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0