Nizo-rapport over bedding klaart lucht

Gebruik van compost, composterende houtsnippers en andere composterende materialen vormen een bedreiging voor de melkkwaliteit.

Maar veehouders die gescheiden mest gebruiken als bedding kunnen vooralsnog rustig ademhalen. De concentraties TAS en XTAS sporen in bedding van gescheiden mest, digestaat, stro of zaagsel zijn onderling vergelijkbaar en substantieel lager (factor 100 tot 1.000) dan de concentraties gevonden in GFT-compost.

scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/…

scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/…

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
De concentraties XTAS sporen in de tankmelk is zo laag dat ze niet kunnen worden bepaald, maar NIZO neemt aan dat TAS en XTAS sporen dezelfde route hebben.

Lekker onderzoek weer, NIZO neemt aan...
pieta
Ik vind het een prima uitslag. Stel je voor: alle koeien verplicht op compostbodems. Smiley

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , stro , zaagsel , compost , houtsnippers en digestaat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0