Ruwvoerwinning EU hoogste in jaren

Wie nog voer (snijmais) moet kopen moet nu rustig blijven:

Het is lang geleden dat melkveehouders zonder veel moeite er in slaagden om tot vier snedes gras van het land te halen, maar in 2014 lukt dat. Iets waar niet alleen Nederlanders in slagen, maar ook het gros van de melkveehouders uit de rest van de EU, zo blijkt uit de Europese gewasmonitoring.

Meer: boerenbusiness.nl/melkvee/voermarkt/…

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Kees Maas geeft de achtergronden in een nieuwe voerupdate, zijn nieuwe maisprijs 2014 verwachting 50 euro per ton op de auto geleverd.
+2
jan is hobbyboer
George kom er maar in.......Ik zie MAISPRIJS staan 😄
+5
George
Ik hoor dat de nieuwe snijmaisoogst €50 per ton op de wagen geladen kost. Kan ik wel mee leven. En grasbaal Co heeft toch geen verstand van de maisprijs en heeft het over rustig blijven. Rustig blijven hadden ze beter kunnen doen met het melken van koeien en de aankoop van quotum wat volgend jaar niet meer bestaat. Dat kost meer dan enkele hectares mais waar je een keer €100 teveel voor betaald.
jan is hobbyboer
Quote:
@George: en heeft het over rustig blijven

Jawel het is weer echt notenboomweer vandaag (laat de Rabo en de ABN het niet horen).
George
Die hebben het niet zo op onder notenboom bivakkerende agrariërs. 😄
Maar gelukkig is dat wederzijds en hebben wij het niet zo op die bankmanagers.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , voer , melkveehouders , ruwvoer en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1