Illustratie van: de-wit

Voerbedrijf GMP+ geschorst

NVWA heeft het GMP+ certificaat van Kats Food en Feed uit Lopik geschorst. Daarnaast heeftde NVWA gisteren monsters genomen bij een aantal veebedrijven die zijn geblokkeerd in het kader van mengvoer met furazolidon. De uitslagen van deze onderzoeken worden eind van de week verwacht.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Ook in dit schandaal heeft de verontreinigde grondstof zich als een olievlek verspreid:

Tot dusver is duidelijk geworden dat vier mengvoerbedrijven met furazolidon verontreinigde grondstof hebben verwerkt en dat het voer is afgenomen door 97 varkenshouders, vijf kalverbedrijven en 11 Duitse bedrijven. Loopt dit aantal verder op en hoe groot gaat de schade zijn?:

'Ik weet niet hoe groot de schade gaat zijn. Dat is nu nog niet in te schatten, maar voor de veehouders is de schade natuurlijk enorm. Het vlees van de varkens en de kalveren mag niet in de voedselketen komen. Wat er precies met de dieren gaat gebeuren is nog onduidelijk. De NVWA moet nog een beslissing nemen of de varkens en de kalveren worden geruimd of niet. Ook kan pas na afloop worden gezegd of er maatregelen worden genomen om dit in de toekomst te voorkomen. Ik verwacht niet dat er nog veel meer bedrijven bijkomen die verontreinigd voer hebben afgenomen. Het totale aantal komt tussen de 100 en de 150 te liggen.'

Meer: boerenbusiness.nl/varkens/voermarkt/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voer , mengvoer , nvwa en furazolidon geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0