Illustratie van: BEboer

Furazolidon in duivenmest

Duivenmest is de bron van het met furazolidon verontreindigde veevoer. Dat zegt melkveehouder Kats uit Lopik in een gesprek met Melkvee.nl.

De NVWA heeft het middel in mei in zeer kleine hoeveelheid aangetroffen in een monster dat in mei in de stal van Kats in Lopik genomen is.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Heel bijzonder; de dure sportduiven die dus volgens Kats aan de doping zitten vliegen niet zomaar overal los. Die zitten keurig in of rond hun hok te wachten tot de volgende wedstrijd.
dorpsrandhoeve
Ik ben dan misschien een beetje dom, maar ik ken het spul helemaal niet. Zelfs niet van vroeger. Waar zat dat in? wat is het? waarvoor werd/wordt het gebruikt.
dorpsrandhoeve
Ben er even over bij gelezen.

Inderdaad Co, Heel bijzonder. Bijna ongeloofwaardig zelfs. Maar ik wil niemand een leugenaar noemen.
Petro Pelgrum
En trouwens het moet toch streng verboden wezen dat er Vogels bij de grondstoffen, krachtvoer, en andere voeders kunnen komen.
arjan Kok
Ga maar is kijken in een haven of bij een veevoer fabriek, altijd meeuwen en duiven, kun je ze niet kwalijk nemen
Petro Pelgrum
Ja, en dan wij maar proberen om de salmonella buiten de deur te houden, terwijl daar de verspreiding gewoon doorgaat.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , stal , voer , veevoer , nvwa , melkveehouder en furazolidon geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0