Nieuwe serie oormerken

Daarnet een nieuwe serie oormerken ontvangen,
en weer heel dichtbij onze oude nrs. Zelfs dezelfde oornummers als 4 jaar geleden welke nog allemaal nu als koe in ons magnementsysteem staan.
heb nu straks 3 dieren met zelfde oormerk.

heb al heeel vaak gevraagd of we niet nrs kunnen krijgen die totaal niet aansluiten bij een eerdere serie. maar blijkbaar kan dat niet. wordt er helemaal simpel van,

en dan moeten wij onze i en r zaakjes op orde houden.

vraagje, hoe pakken jullie dit aan?

gr wolfje

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Gebruik je die voor de stieren en bestel je via dr loket andere nummers. Dat laatste zal overigens wel veranderd zijn in rvo.nl
oldhuus
Bij BFlex kun je gewoon telefonisch bestellen en laatste nummer doorgeven.
+3
dorpsrandhoeve
Al jaren netjes opvolgend gekregen. Netjes. Ook heb ik de indruk dat de kwaliteit is verbeterd. (chevillot)
jan w
Vraag me af of je zelf invloed hebt op de nummers die je kunt krijgen. Krijg ze hier meestal ook aardig opvolgend. Werk zelf met 2 serie's. 1 met oorbiopten voor bvd en een serie voor stieren.
KOC1981
Ben 2 jaar geleden overgeschakeld van chevillot naar de nummer van Schippers. qua overlap in nummers nooit geen klagen gehad, nu ook niet. Ben overgeschakeld ivm de prijs per nummer. Maar de kwaliteit van de nummers van Schippers blijkt niet in orde. oudste jongvee met de schippers nummers gaat bijna afkalven, en van de 80 dieren die genummerd zijn heb ik al voor 8 dieren nieuwe nummers moeten bestellen.
Bij Chevillot nooit nummers voor jongvee moeten vervangen.
gezienus
Quote:
@KOC1981: Ben overgeschakeld ivm de prijs per nummer

moeten julie die betalen hier krijgen we ze van de gd gratis
hookwood
Wij betalen die idd.
jan w
@hookwood
Bij Bflex zijn de verloren nummers ook gratis.
hookwood
@jan wDat klopt. Ik heb ze van Bflex met eigen logo erop 😉
Jan Veenhouwer
Inderdaad. Wij hebben ook chevillot en krijgen al jaren opvolgende nummers.
spotmelker
Hier altijd nog chevillot. Gewoon opvolgende nummers. Na een jaar of 5 vallen er vaak hele series uit, dan zijn ze gewoon gaar. Daarna is de koe meestal al de laan uit voordat het 2e oormerk sneuvelt.
klaas schouten
Heb laatst 45 nieuwe nummers ontvangen van chevillot wel mooi opvolgend maar ze hebben 60 nummers in het i en r systeem ingevoerd . Ik heb even gebeld dan geven ze als antwoord dat ik het i en r bureau moet vragen deze nummers uit het systeem te halen omdat hun dit niet meer kunnen dit is niet echt klantvriendelijk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koe , oornummers , dieren en taal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN