Ruim baan voor producentenorganisaties

De vier agrarische vakbonden roepen de Europese Commissie en de Nederlandse overheid op om ruim baan te geven voor de krachtenbundeling van de primaire producenten en de problemen met de mededingingswetgeving weg te werken. Volgens de vakbonden kunnen producentenorganisaties (PO’s) prima mogelijkheden bieden om de positie van de primaire producenten in de agri- en foodketens te versterken.

Deel dit topic

Reacties

Campagne
Krachtenbundeling van primaire producenten is een goede zaak.
Ben benieuwd hoe ze dit willen invullen.
Bij ons in Frankrijk, zijn er sinds ongeveer twee jaar PO's in de melkveesector. De melkfabrieken wilden dit niet, maar omdat de verplichte melkcontracten moeizaam tot stand kwamen vanuit de producenten heeft de overheid beslist dat de PO's er mochten komen. Waren we blij mee, maar ze bleken per fabriek te zijn en niet sectorbreed. In de praktijk komt het er hier op neer dat de boeren via de PO's nog niets in de melk te brokkelen hebben.
pieta
Quote:
@Campagne: Ben benieuwd hoe ze dit willen invullen.

Het is een oproep van vakbonden, geen beleid van Europa. Het gaat nog niet over hoe invullen maar eerst nog over mogen invullen.
Campagne
Dat had ik begrepen dat het geen beleid is van Europa en ook dat het eerst nog mogelijk gemaakt moet worden. Ik wilde er alleen mee aangeven dat het als het mogelijk wordt, je dit beter sectorbreed kunt doen. Maar het is inderdaad eerst nog afwachten. De NMV heeft altijd wel goed door hoe het zit, zei waren ook erg kritisch over de franse melkcontracten toen deze eraan kwamen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's overheid en europese commissie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0