Illustratie van: Deutz-Fahr-Rijder

Champignonmest als ligboxstrooisel

Nieuw op de markt is een bewerkte vorm van ‘champignonmest’ als ligmateriaal in diepstrooiselboxen. Het product, met de naam Boxveen, voldoet aan de voorwaarden die zuivelfabrikanten stellen vanaf 1 januari 2015 voor ligmateriaal.

Deel dit topic

Reacties

Coen
Hoe zit het dan met de aanvoer van fosfaat ?
Jan Veenhouwer
Als het produkt een mestnummer heeft telt het mee voor de mineralenaanvoer,anders niet want strooisel is vrij aan te voeren
+4
cloggie
Hoeveel moet dit wel niet kosten per ton? Zou gewoon stro nou echt niet goedkoper zijn????
Ik vraag me bij dit soort "uitvindingen" wel eens af, word dit nu gedaan omdat het stukken goedkoper is (iets wat ik mij absoluut niet kan voorstellen) of omdat het door iemand op de markt gezet is die er een paar centen aan kan verdienen?
Mij maak je niet wijs dat het "gezonder en goedkoper" is om gedroogde stront in je ligboxen te doen dan gewoon lekker droog stro.

"Stront in ligboxen" tjonge tjonge.......................
+2
vanloon
We moeten ons schamen als we zoiets gaan gebruiken!
+1
Eddie v
Ja klopt......

,, Onze koeien liggen het jaar rond in de (eigen ) stront ,,

Lekker voor ons imago .

groet;

Eddie
+1
WRV70
Champignon= Schimmel. Verwacht als het fout gaat dat het goed fout gaat. Hetzelfde als liggen in je eigen shit. Wat zaagsel of stro en dan van de beste kwaliteit is bij mij nog maar amper goed genoeg. Zie het bij mij in de stal en hoor het van de dierenarts dat het nu met dit benauwde warme weer al moeilijk genoeg is op gewone ligbedden met matras en normale strooisels.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , boxstrooisel , diepstrooiselboxen en strooisel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
7