Geen extra melkveebedrijven op slot

Er is een nieuw kalverbedrijf met twee vestigingen in het midden van het land geblokkeerd door vervuild veevoer. De kans dat meer veebedrijven geblokkeerd raken door voer vervuild met furazolidon is klein. Dat blijkt uit de brief die staatssecretais Sharon Dijksma vanavond naar de Tweede Kamer stuurde.

Deel dit topic

Reacties

boertje boer
Gisteren biggen gekregen van onze vaste fokker deze voerde van Coops zat blijkbaar nog niet op slot. Vandaag telefoon van de nvwa deze biggen mochten niet meer van ons bedrijf worden getransporteerd dus deze biggen zijn geblokkeerd. Biggen van vorige week is niks mee aan de hand hebben het zelde voer gehad. Hoe ver willen ze terug kijken en hoe traag zijn ze bij de nvwa dat bedrijven geblokkeerd worden na het bekend worden van deze affaire.
gezienus
noz.de/deutschland-welt/nordrhein-westfalen/…

zijn 16 bedrijven gesperd ook melkveebedrijven
jan w
Het middel is in veevoer al bijna 20 jaar verboden in europa, ook om het te produceren. Maar het wordt wel op grote schaal verkocht in de duivensport. Zelfs via een nederlandse internetsite en dan komt het middel uit tailand of zo.
Eigenlijk te gek voor woorden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voer , veevoer , dijksma , tweede kamer en furazolidon geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0