GD: Veel meldingen klebsiella

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) heeft de laatste tijd veel meldingen binnen gekregen van uitbraken van Klebsiella-mastitis.

Deel dit topic

Reacties

+1
jan is hobbyboer
In de achterhoek veel uitbraken van bier na de zwarte cross. Wat is erger?
gezienus
+4
agriprom
De gezondheidsdienst heeft nog niet door dat veel veehouders mest in de boxen doen als 'bedding' we moeten dat Biobedding noemen. Zou dat er iets mee te maken kunnen hebben? Ga eens de boer op!
oldhuus
"Zorg dat de weerstand van de koeien optimaal is door een goede mineralenvoorziening aan te bieden en hittestress te voorkomen, aldus de GD."

Een verzwakte koe neemt al slecht mineralen op, er komt wel meer bij kijken als domweg "mineralen voeren".
friese koemelker
Mooi door gaan met allerlei stront en andere nat achtige rommelin de boks of vrijloop. Dan wordt de vraag naar mooi droog zaagsel niet hoger en daardoor nog duurder.
Todi
Wat voor middel gebruiken jullie tegen maag en darm worm en wat kost het bij melk gevende koeien.
de hoef
Ivomec eprinex

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mastitis , dieren en gezondheidsdienst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0