In 2014 is de mestverwerkingscapaciteit toereikend

En het "mestprobleem" verdwijnt dan als sneeuw voor de zon 😄 :

Om te kunnen voorzien in de mestverwerkingsplicht is er voor de Nederlandse veehouderij in 2014 voldoende mestverwerkingscapaciteit beschikbaar. Die conclusie trekken het Projectbureau Lokale Mestverwerking en het Bureau Mestafzet op basis van een landelijke inventarisatie. Voor 2015 en de jaren daarna zijn nog wel flinke inspanningen nodig om aan de verwerkingseisen te kunnen voldoen.

Er is volgens projectleider Yvette van Wichen-Schutte goed meegewerkt aan de inventarisatie. Het overgrote deel van de ondernemers die werden aangeschreven heeft gereageerd en de digitale vragenlijst ingevuld. De resultaten worden de komende tijd exact op een rij gezet, maar het staat wel vast dat er voor dit jaar voldoende capaciteit beschikbaar is om aan de verwerkingseisen te kunnen voldoen.

bron: Nieuwe Oogst,

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mestafzet , mestverwerking en mestverwerkingsplicht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0