Schort de discussie over de ammoniakemissie maar op!

Het zou toch mooi zijn dat dit geneuzel over de ammoniak emissie gewoon uitgesteld wordt tot we met z’n allen eindelijk precies weten waar we het over hebben. Ik ben verre van een expert op dit gebied, maar ik merk heel duidelijk dat er nog veel te veel discussie tussen alle ammoniak experts is om überhaupt van zuivere en duidelijke cijfers uit te gaan. En daarbij ben ik zeker niet overtuigd van de noodzaak om de emissie van ammoniak nog verder tegen te gaan. Ammoniak blijft toch een gewone stikstofverbinding. Niets meer en niets minder, een natuurproduct.

Deel dit topic

Reacties

+3
GEWOON EINDELIJK STOPPEN MET DIT DOMME GEDRAM OVER NIKS, en de overheid moet gewoon alle kosten die hierdoor voor NIKS zijn gemaakt gewoon vergoeden , plus de rente over de rente !!!
+2
Grasbaal
Een uitgesproken reactie op de blog:

G. Rotgers
29 juli 2014 om 20:20
Het blijft zeker een lastig item, die ammoniak!
De landbouw is een onderwerp waarop het voor politici mooi scoren is. Dit heeft als gevolg dat er al wetgeving wordt gemaakt voor oplossingen, voordat het probleem helder is. De wetgeving wordt dan gebaseerd op de eerste summiere onderzoeksresultaten want meer is er op dat moment gewoon niet. En tja… dan komen sommige wetenschappers in de loop der jaren wel eens tot voortschrijdende inzichten zoals met de ammoniak. Ook al omdat collega onderzoekers in het buitenland met andere uitkomsten aan komen zetten. Zoals in de UK de veel lagere emissies per koe. Dan moet je weten dat Nederland al rond 1985 de emissies vaststelde, in de UK gebeurde dat pas rond 2000. Daardoor kon in de UK gebruik worden gemaakt van meer en completere kennis.
Maar wat doe je als Nederland, wanneer blijkt dat je er misschien naast zit met die emissies? Blijf je stug vasthouden aan de oude gegevens omdat die nu eenmaal in de wet verankerd liggen? Of meet je opnieuw met het risico dat je daarna aan de boeren moet zeggen ‘sorry mensen, wij hebben jullie voor niets laten investeren’? Dat is een groot dilemma.

Bron: coschipper.nl/column/ammoniak-emissie/…
+3
andrc-voortman
't Is ene grote flauwekul waarmee weer veel kapitaal uit de sector stroomt en die echt niet te volgen is. Soms kan, wanneer je de stal aan de ene kant van het huis sloopt, aan de andere kant van het huis de capaciteit worden verdubbeld omdat dat "ammoniaktechnisch" zo wordt uitgerekend.....Andersom is ook het geval en daarmee natuurlijk knap beroerd! Heel veel vrachtwagens rijden tegenwoordig met ad-blue. Simpel gesteld: er wordt in de uitlaat een goedje gespoten zodat de schadelijke CO2 uitstoot wordt verminderd. Raad eens wat dit goedje is.....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's emissie , ammoniak en ammoniakemissie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0